min kunskapsnivå i köket







Ärtesoppis


woops woops!
himlans vad tiden går, lika förvånad ..och lättad.. varje kväll nu! det kursiva är mest ett jobbigt faktum men för mig själv ett litet bevis på att jag inte vill vara här. att en bra dag inte känns som en bra dag just på grund av det leverne jag lever. soo let's fix it! startar med inställning på nästa vecka samt en leverans på två kartonger ND som stod utanför mammas hus idag.

Direkt efter dagens handlande vart det som sagt mest vila och näring. lite köksaktiviteter i form av ärtsoppelagning. hah. DET är verkligen pappa i menyform! ;-) hoppade ner i ett skönt varmt bad i över en timme och nu är hela kroppen uppvärmd! Internet tog en paus från dagen - men har nu samlat nya krafter och rullar på igen.

jag ska invänta min blöta tidning på att torka, som jag råkade tappa ned i badkaret.. ouipsiidaysii.. !


en såndär Tisdag


Hejhooopp!
hemma sen länge från lilla tripen till centrum. blev bara en affär + mataffären. sen vart det hem till vila och näring. kämpakämpa.
passade på och ta med mig kameran ut i solen. människor måste undra varför den är med mig i ett köpcentrum, hah. men jag tycker allt att bilder är roligare än en massa text, tycker ni inte? :) för mig är det så lätt att halka in på dystra ord för att beskriva min vardag, när det jag egentligen borde se är allt det bra, ungefär som solen och nya byxor. att jag har tillgång till att göra något jag gillar [fota] trots att jag kämpar mot min egna hjärna under dygnets alla timmar. som om det inte vore nog liksom. TITTA, nu är jag redan inne och kanar runt på de där tankarna jag INTE ska tänka.. pppffff.. TILL BILDERNA!


na na na na naaa BATMAN! förlåt SUPERMAAAN!


Det där oändliga ..


Garagedörren. hah.


I garaget .., möörkt.


pappa letar efter ärtor ..inte det lättaste tydligen ;)


Hejdå Centrum, för denna gång !

Let the sun shine on your face, don't let your life go to waste


Hi Solen !
nu vet jag inte vart ni bor, men hoppas att ni har samma ljusa sken som här - i varje fall om ni tycker om det! haha
pappa har precis ryckt upp mig från sängen och fixat te m. honung & yoghurt, jordgubbe.
jag ska låta detta smälta lite i magen innan jag hoppar i min superman-tröja och beger mig iväg med eskort till HM för att inhandla, vad jag misstänker, en behövlig sak inom närmaste tiden.. ^^ sen blir det tillbaka till sängen och slappställning. måste rappa på innan solen försvinner !  hej på ett taaaag! :)

Let the sun shine on your face, don't let your life go to waste





ett två kämpa på


GodKväll!
efter ett skönt bad och en härlig film tillsammans med pappa börjar dagen nu sina mot sitt slut. rent klockslagsmässigt är det bara 40 minuter kvar till tisdagen, hah. :) en lugn och raslös dag som vanligt..
Men jag börjar i varje fall säga godnatt nu, lika bra innan den mörka dimman ramlar över mig like it seems to do every night.. får se till att göra en braaa dag av morgondagen - wihoo. måste tagga till inför livet nu lite mer. jajjamen! ;-)
sleep tiiight!




In THIS very moment :-)


Pappas favorit !


hah. snopet.
pappa och jag köpte hem bland annat läkerol igårkväll, trodde vi. och kvittot - men kändes helt snurrigt av att inte hitta dem någon stans, två timmat tog det --> BORTA. utan vidare framgång vid kassan idag, blev det till att köpa nya. vi skulle ändå hämta ut nya sömnisar. det var dagens lilla tripp som slutade med en liten krock i kassan med pappas barndomsvän, Leffe. :-) hemma igen och inväntar HAIR som drar igång klockan åtta på TV1000. pappa fick en av sina favoriter till middag och mamma smsar pappa om att hålla koll på mig och mina ND. s u c k ,.


Ännu en sak [mina] hjärnspöken lyser rött för.. obegripligt. nu får det allt ta och vara nog.

Hos pappa :-)


hejhopp folks! :)
Utan rullgardin mot morgonsol, startade morgonen lite väl tidigt, hah. och till råga på ljuset stormar pappa in i rummet med stege, kontakt och skruv för att fixa lampisen i mitt tak - som bråkade igår.. mitt som det är set han att en PLOPP på ena sidan av gardinstången saknas = måste. fixas. nu. -.- men jag är uppe och solen skiner för bilder!Letade upp min kopp från barndomens år, varav den har gjort en resa i fyra olika hus, heh. men återfunnen nu! bättre sent än aldrig som somliga säger.


fluffsäng





dinousariemugg!


spetsgardin



pappas handmålade fågelvägg
pappa har fått fria händer..

pappas flygplan

pappa fixar gardinploppen

miniplutt TVn, box & hårfön

salt..


i fönstret

Never an hallelulejah moment nowadays


Skräckslaget men även ett visst hopp, väntande. För Vem bestämde att mina dagar eller nätter skulle se ut såhär? Livet jag lever. Var det verkligenverkligen bara jag?..
Smetas ut i min egna dimma..


kvällsligt



pappas dille + Tips 2


Tjohopp-a-lopp! :)
är hos pappa som har fått jättefint i huset! vi har precis kämpat klart med TV och box som var lite lagda på hyllan gällande mitt rum, hm.. men nu är allt igång och jag har snott tillbaka min lilla resedator han använt från sitt rum. mohah.. men nu verkar ju allt fungera förutom min taklampa.. :)

I torsdags råkade hon som skrev mitt matschema slå en dille i pappas huvud om Cola Light. både mamma och jag förstod precis vad hon menade och mamma är inte helt tappad bakom diskbänken för att förstå varför jag dricker light/zero drycker. men självklarheten att inte ta med sig åtta liter Cola Light in på enheten, är inte det minsta oaccepterad eller oförstådd från min sida. :) äh får ta mer om det där sen, ville mest förklara varför jag endast kom hem med en "Vitamin Well" dricka från ICA, men pappa har minsann tolv(!!) Liter cola light i skafferi och kylskåp. Jag får med andra ord inte dricka denna dryck för honom längre.. men te, FunLight, low carb energidrycker och Vitamin Well still/sparkling går minsann bra. hah stackarn, han försöker så att hjälpa mig.. :(
[kan ju alltid sno från hans lager om jag skulle bli sugen + slippa förklara..]

utöver detta tänkte på mormors hårtvättning och ville Tipsa er om en jättebra hårprodukt jag använder i topparna varje dag. en olja som heter "Mythic Oil" från Loréal. jag köpte min på hårsalongen frisör centret i stan, men googlade även upp den på nätet - rekommenderat! klicka HÄR för att komma dit. :)



TIPS


Oj fick just en kommentar av Cecilia om ett hett tips för alla honungsälskare som vågar pröva något alldeles extra! aldrig hört eller sett det förr, men känns som en himla kul grej att testa :D det vare värsta va ?! ;)

Klicka på honungsburken för att komma till sidan!

cirkus


Oupsiii, vet inte alls vad som hände med bloggningen idag, heh. men massvis med bilder är tagna och väntar på att publiceras, bra va? nu har jag trots eftermiddagens fallande mörker. :-)

Lyssnar på Brolle Jr, himla bra. mamma har agerat hemfrisörska och tvättat sin mors hår, medan den sistnämnda mest oroat sig för morfars till synes obekväma sits i ett försök att hjälpa sin inte allt för atletiskt rörliga fru med en hand eller två. inte världens roligaste syn - man måste få skratta lite, hihi. ;)

ska bara fixa klart den här lilla yoghurten jag glömt bort, men mamma inte var sen att påminna om....
min lilla morgon "kopp" som jag för det mesta beskriver med "massvis av te med honung" :)


BROCHE


Hola!
redan kväll och dagen har floppsat förbi i mycket pyssel, lite melodifesstival och TV-tittande. lugna huset som vanligt! dags att plocka undan och göra sig redo för sängen och en lite mer liggande ställning. hah..

har egentligen inte så mycket att säga då dagarna inte är så jättespännande, speciellt inte på eftermiddagen. ville mest titta in och önska er en god natt eller en megabra utenatt/myskväll! :) SLEEP TIGHT! ZZZzzz...

En skinande jätteOLDIE till broche mamma fick av mormor för några dagar sen.. :)


Better late than never


insane words of a dreamer!


Tjooh-hopp!
Tillbaka från JYSK, kan inte riktigt minnas om jag varit där tidigare eller inte.. men många små roliga grejer fanns det allt. bland annat konstaterat att örngott och påslakan för barn är mycket finare än de avsedda för vuxensängar. finns det liksom inget mellanting från Hello Kitty till tråkiga blommor ?! Jaja.. hah. får köpa vita och måla med textilfärg!

kom hem med en fin filt jag ska ta hem till pappa och lägga på min säng som b.la. foto"underlägg". ett par duntofflor fick även följa med under armen ut till bilen. myyysiiigt! inget långvarigt besök direkt - men tillräckligt. blev massa te med honung under täcke och musik när vi kom hem! :) så jag håller mig minsann till ZERO-tempot ;) heh.

Hjärngympa till morfar ^^,


mjuk filt

Duntofflor

Energy


JYYYYYYYSSSSSSKKK !

Manicure ♥ part 2


hallå! :)
somnade som en STOCK igår, hah. hann inte ens med sömntabletten innan, men det gick för en gång skull bra ändå!
vaknade tidigare än vanligt, halv nio. men till en mycket mer välmående morgon! mamma fångade mig på vägen till badrummet och frågade gladd om jag ville följa med till JYSK - självklart! tanken var att jag inte skulle somna om så att vi kunde åka innan allt folk anlände,, så blev dock inte fallet när jag med liknande Alfons-röst sa "jag ska bara.. vila." viiips blev klockan 3h+ hah. men det är nog bra också, jag behöver förmodligen en massa sömn just nu. :)

nej nu är jag klar med ND nr.1 - skogsbär. dags att klä på sig till shoppingen. Lovar mig själv att inte springa runt i onödan då det var just detta runtfarande jag skulle undvika, heh. men mycket skönare att komma ut en sväng! PS. det är de små missarna på naglarna som gör mitt målande så ordinärt! ^^, [bilden]


Nagellacket jag sadlade om till under gårdagen. känns lite mer hemma och mer "jag" än det där Rosa. men alltid roligt att testa nytt. förmodligen är jag mest ovan - men svart gillar jag alltid! :)

This World is Mad


Tjoho-ooh! :-)
halvligger som vanligt in dah beedoos. har sovit lite, eller försökt då mamma springer in i rummet av oron att jag kollapsat.. här får man passa sig för att vara trött, hah.. mår i varje fall lite bättre nu - hoppade över sista dosen tabletter. mår något så fruktansvärt dåligt av dem. var helt cocos i huvudet och skulle aldrig kunna stå ut i tio dagar till eller vad det nu är. Hela kroppen värker och tårarna har runnit av smärta och orkeslöshet. men ångesten är minsann lika stor - INGEN medicin jag rekommenderar direkt..

funderar på att hoppa över alla doseringar imorgon och se om hela dagen blir bättre, skulle vara skönt och lite mer svart på vitt att det är medicinen som ställer till ännu mer i måendet. så att man inte tror att kroppen gjort sitt av allt detta tärande. nu ska jag fortsätta sova och vakna till en bättre dag, hih :) GODERNATTER !

In i dimman med sömnis, enda lilla vita sak jag accepterar
!

vinisar ^^


Heey!
helt slut i roten. hah. varit med pappa i Apoteket och hämt ut mer nedra medicin. annars har jag mest bara sovit, ett tag orkade jag inte ens lyfta på telefonen eller knappa in wordfeud - ord. illa. blev lite "piggare" efter den där nypan luft med far min.. mamma är hemma från jobbet och mina morföräldrar tror att jag är sur för att jag är trött. det var ju just typiskt.. :(

sitter och halvtittar lite på "Karate Kid" samtidigt som jag målat och torkat ny färg på naglarna nu. från rosa skriik till svart glansigt. mörkt och hårt passar bättre till mitt mående, tyvärr.
morfar har köpt clementiner som han sagt till mig att äta tre gånger, hah. men nu ska jag göra mig redo för ny ND inom kort. och så finns det Vindruvor också. tvättade och skalade, mycket lättare än clementinerna man måste skala och stå i med.. slappiiis.
[synd bara att de små omogna russina är så mini att det blir sv¨årt att rita på dem..] ;)


Choklad och glasögon


Tjohooo-jaa-jaa!
mår ni braa? här borta bakom drapperiet är allt bra! [nepps inte hunnit dra upp dem än..]. har precis slurpat te med honung + en såndär miniyoghurt, blåbäär idag. men jag säger det igen, trött blev man efter de där himla tabletterna. huvudet bombar på, men jag vet inte riktigt om den fungerar så himla spciellt bra på ångesten..?

hur som haver, mamma slet upp mig innan hon åkte till jobbet. mitt i allt ringer överläkaren från Capio och säger att hon skrivit ut näringsdrycker. så sent som igår frågade hon mig vilka smaker jag gillade bäst, mitt svar var; "tänk såhär - vad som helst UTOM choklad. den klarar jag inte av!" dock vet jag inte hur mycket det svaret betydde när hon idag skrev ut HELA ransonen med cappuccino och choklad(!!). SUCK! jaja..

wwwow.. jag kommer somna igen., men kommer tillbaka seeeeen :) CIAO.
PS. kom ju på att jag inte visat mina nya glasögon än :)


Don't worry - be happy ☮


hallådär köblåbääär! :)
sitter med "Don't worry be happy" muggen med vitt innehåll och sugrörssked.  så fiiiiin sååå.
jisses vad trött och seg jag blev av medicinen, precis som hon sa. ush - gillar iiiiinteee tabletter. inte ens alvedon eller ipreen när man är "påriktigt" sjuk.. denna effekt var ju värst också, hualigen. men ska INTE klaga. hah..

somnade nästan, så hann inte riktigt med det där med foto innan solen försvann ner någon annan stans. hittade dock lite bilder på minneskortet som jag rörde till lite. måste komma ihåg att rensa det där kortet snart..

jag ska nog vika mig mot månen & John Blund snart. hoppas att ni alla haft en bra dag i solen!  hur fint som helst! VÅÅÅR.

lillebror verkar må bättre också. bad i poolen och slapp i varma vädret, skönt!
Godnatt sen! :)

när vi nu ändå ska bekanta oss med mat och sånt; ..

mammas jultallrick från 24/12-11


varm välkomadrinkdrink a lá samma datum.

[verkligen random-bilder, hah. men från en bra och minnesvärd dag med underbar familj!] :)

Bedömningssamtal Capio


Hallå alla!
hekommen från ett långt samtal, undersökning och genomgång på Capio i Upplands Väsby. det gick bra, men ställdes inför frågor och tankar jag inte riktigt var beredd på. de har gjort om lite i både maten och rummen. men jag läggs in, men inte nu. det är några patienter som håller på att förflyttas till dagvård, så om tio dagar ungefär, trodde dem. men allt är väldigt skört. jag fick en ordination till att hålla mig vid liv. går jag ner bara något kilo nu, kommer jag inte in. då kan de inte ta ansvar.. men som många andra kan jag titta bort från kroppsliga smärtor och ser inte mig själv som fysiskt "instabil". men nya mediciner [som jag hämtade ut idag] ska få mig att inte orka längre än till kudden, dämpa ångest och dumma tankar. från 1st tablett/dag - kommer jag nu att ligga på 17st/dag. Herregud. HEJ ZOOMBIE !

självklart är jag kluven. att lägga in sig själv - hur lätt är det på en skala?! för mig har det tagit ganska exakt ett år att inse dess värde och nödvändighet för mig. jag är liiite ensvis - "kan själv". men nu har jag fått min chans att bevisa. men i nuläget känns det ändå OK. ganska bra. jag vill ju komma ur det här.

vi gick igenom matchema. jag fruktar lite för den där förmiddagsnäringsdrycken som förra gången jag var inlagd på samma ställe bara handlade om 1st - men nu 2st vid samma klockan tio-mål. herreminskaparevadharjaggettmiginpå?! kommer för i övrigt börja med halvportioner till lunch och middag. men det lär väl utökas relativt snabbt. annars kunde jag "mattiderna" relativt mycket utantill sen förra gången.
8.00 - frukost.
10.00 - ND.
12.00 - Lunch.
14.00 - mellis.
16.30 - middag.
19..ngt - kvällis.
fick även 'bestämma' om jag ville ha yoghurt/fil eller gröt till frukost. och yoghurt/fil eller risifrutti till mellis.
vad skulle ni ha valt? jag har beslutsångest som vanligt, hah.
men att äta är NORMALT. jag vill ju kunna. utan att tänka.

som sagt. gäller för mig att övervinna min räddsla [och intryckta förakt] gentemot inläggning och enheter, göra det bästa av allt. se det som en chans och möjlighet istället för något negativt, tvångsmässigt "skit". PEPPA GÄRNET!

kommer vara sängliggandes och färdas runt i rullstol.. suck. men som sagt, jag får gå in med possitiv inställning i det här. pappa tyckte i alla fall att jag var duktig under tiden hos läkaren, hihi. så duktig att han köpte mig en fiiiin klocka direkt efter! ;) jag har VÄRLDENS BÄSTA PAPPA!!


Do Never Say Never .


dille på dubbelbilder, sitter och fixar med alla jag kan hitta, hah. nu blir det morgonbilder till kvällsbilder.
med det säger vi - GODNATT ALLA FINA DÄR UTE ! :)



Jag stoppar mig själv varje dag och vet inte varför peppande tankar ändras till Nej, inte eller kanske med negativ inställning. det är sjukt, och det resulterar i detsamma. sjukasjuka beteenden, en sjuk kropp och en hjärna med en tankeverksamhet inte ämnad att vara så låg. skulle man ens klara av sexårs nu? orka, fokusera.

Jag vet om det. ser det nu. denna gång. ser inte min kropp eller beteende som att lyckats. nu har det
gått så långt att det jag trodde mig kunna styra är det enda jag INTE kan styra. jag kan ju inte bryta det själv. misslyckande ska man kanske inte är ett ord man ska trycka in mer i huvudet.. man är inte misslyckad bara för att man mår dåligt. men det kräver ändå en viss insikt för att ta emot en hjälpande hand. lämna över den där kontrollen som faktiskt inte ens du styr över längre. du skulle ju så gärna välja att må bra, antar jag. sluta straffa sig själv och avsluta det hemska kapitlet som bara handlar om att slå och misshandla sig själv. ibland så långt att sjukhus krävs - hur i hela helvetes underjord kan man göra så mot sig SJÄLV ?! nej, nu villvill jag har hjälp, vill komma på fötter och få tillbaka mitt liv. min kropp, det där snygga som kallas kurvor, styrkan i mysklerna och välbefinnandet i de där kilona som bara är normala, och snygga. förstå att bara kunna gå ut och springa i frihet och lycka istället för i tvång och straff. underbart. äta för att det är gott och gör dig väl. kallas LIVSmedel av en anledning..

Nu väntar en lång natt sömn och ett possitivt tänkande inför morgondagens besök på ett ställe jag så länge föraktat men egentligen bara vill rädda mitt liv, hjälpa mig. jag borde bocka och buga. :)

PEPPANDE KÄNSLOR KOM TILL MIIIG !


Såhär ska vi inte ha det.


hepp. nu kommer mamma in och bråkar - där försvann det possitiva.
SUCK lättpåverkade jävel!! [jag]



Eyes are Windows to the Soul


Woohoow! det var en hälsningsfras om ni inte förstod det, hah.
Sitter och tittar på "Livet blir bättre", ett bra program det där. tittade med mamma på Sanna Bråding förra veckan. herregud. började gråta vid talet. kände igen mig så mycket i hela berättelsen och mamma kände igen så många ord av mina i hennes. när hon pratade om känslor, ätstörningar och ångest..

Bara tagit det lungt nu, fixat de där två sista checkpunkterna från förra inlägget också :) sitter nog kvar i sängen och inväntar någon timme innan sömntablett - upp tidigt imorgon och iväg till Capio. hej & hå.. pappa lugnar mig..
Se om jag tittar in senare :) annars GODERNATTER på er!

Lite mobilbilder i väntan på pappa och Preembesök. :-)


@ the moment. Lovely!


(x) lämnat tillbaka filmen - check.
(x) kollat till mormor - check.
(x) tagit lite hand om sjuklingsmamma - check.
(x) informerad om lillebrors startade flyg - check.
(x) planerat tider inför morgondagen - check.

I vissa fall kommer man undan lätt, i varje fall avseende punkt nummer tre. "tog hand" om mor min genom ett upptappat glas nyinköpt Cola från Preem, med två tillbehör bestående av kristallisbitar och sugrör utan böjd topp. himla flashigt det låter, men gott var det. eller är. mamma lärde sig dricka det för två år sedan i Barcelona med mig. hah. skönt att rese-människorna har kommit iväg på ett förhoppningsvis fungerande plan! nu har jag bara några återstående checkningspunkter att kryssa för inom kort.

( ) leta upp kamerasladd till morfar.
( ) skriva ut tre dokument medans morföräldrarna är vakna.
ja det var nog det.. tyckte mig minnas något mer - men icke. minnet sviker mig allt för ofta numera. jag som redan har åldersnojja..



Sjuklingar! :(


Tjollahopp ^^,
Sitter och väntar på pappa den segisen [näädååå..] så vi kan åka och lämna tillbaka filmen. hans seghet är utjämnad med snällheten att över huvud taget skjutsa mig, hah. där hade han tur!

Mamma har pallrat sig upp från sängen, eller nu är hon tillbaka i den igen, men skjutsat en trött P. till centralen för att göra ett Stockholm mot Göteborgs - skifte. kan tänka mig att det är rätt skönt för honom att bara landa lite hemma, om så bara för några timmar. på måndag nalkas det minsann jobb igen tror jag, stackars.. :(

Lillebror verkar inte vara på tipp topp där borta.. planet är kvar på landningsbanan men hoppas komma iväg snart. var tydligen något fel på det. bäst för dem att de bytt plan eller åtminstone åtgärdat problematiken! litar på dem nu! Morfar gör en tripp till solna och mormor ligger i sängen och är inte heller hon på tipptopp - vad är detta?! sjuklingar. bara jag som är frisk.. eller ja - från förkylning i varje fall. PEPPAR PEPPAR !!

själv har jag sysselsatt tröttheten med att leka lite i fruktskålen för att pigga upp C-vitaminerna och allt vad det är. rena tillfrisknadskorgen för det trötta folket här tror jag minsann. gissar på att det är morfar som plockar upp denna apelsin dock, hah. borde programerat in en liten wecam när jag ändå var där och höll på ;) nej nu svamlar jag, bäst att sluta. hoppas att ni mår bra! jag är lite trött, nervös och spänd. men bättre än nattetidskänslorna i varje fall :)
Ciao.



Försenat flyg & magsjuka ..


Godermorgon :)
En liten kvällsdipp där tror allt. men men, vad vore prövningar inte smärta? hah.. lät bra i alla fall. dock kanske man ibland inte riktigt orkar ta tag i de där som gör ont. bara att ta nya tag !

Datorn kaosade mer som vanligt inatt, efter sex försök gav jag upp hoppet om att kunna se min film.. förflyttade mig dock vid halv åtta, till lillebrors säng och fungerande Xbox. så nu är filmen färdigrullad. helt okej, men en typiskt amerikans komedi - precis som jag vill ha det när man inte orkar tänka.. hah.

Lillebror verkar ha en lite knölig resa. planet är jättejätte försenat och de har fortfarande inte kommit iväg, 11.15 får se nytt besked, de skulle lyft inatt. till råga på det verkar han ha drabbats av magsjuka då han började spy klockan fyra imorse.. :( hoppas verkligen att det är en sådan där variant som går över snabbt. kryaaa påå diig!
nu ska jag försöka finna balansen mellan att ta det lungrare än lungnast utan att somna. och INTE glömma lämna tillbaka filmen innan 18.00. Hoppas att allt löser sig nu med allt ! :)


down on my knees.


skriker, ligger med bara ben med knotiga knän som blöder av den hårda marken. en ny skåra vid varje fall, kommer aldrig längre än till huk innan jag faller igen. igen. sönderspelade röster fyller huvudet, söker efter något att ta tag i. greppa, fånga och våga hålla i. orka hålla kvar. lägga ihop de bitar som slets sönder. eller aödrig varit hela. inga ord, sönderskalad och bortdragen. ligger och skräpar i innersta vrån. förvirrad. hjälplös. allt är sprucket och inget finns kvar. slagen i bitar av egna knogar som aldrig borde strida. vad hände med hoppet ?

måste jag förstå för att finnas kvar? vart leder kampen i huvudet när kroppen inte finner tid. änvänd och utnött.
Känslorna är för många.

Feeling broken
Barely holding on
But there’s just something so strong
Somewhere inside me

I’ve been brought down to my knees
And I’ve been pushed way past the point of breaking


Vad är det som tar så förbannat jävla lång tid ?! jag vill ju.
vaaaaaaaad är det som är så nedra svårt?
Vad är det som stoppar min vilja att gå ur det här?





hejdåå


Godkväll på er :)
Hann inte be om någon sömnis innan mamma somnade av snuva redan runt halv tio, :( Tack och lov har jag en räddande film i nöden, som pappa och jag åkte och hyrde innan Preem stängde. vet inte när den stänger, men vi hann! passade även på att handla lite allt möjligt i mataffären som ligger väldigt nära. slutar ju som sagt sällan bra när han eller mamma handlar med mig. vi kom bara halvvägs ut innan armarna dog och vi pluppade i en krona i vagnen, hah!
har bara suttit och klippt och tejpat hela kvällen. kramade lillebror hejdå innan han åkte till stan för att träffa upp 'resekompisen' som han åker till Egyptien med ikväll. Kul för honom.. -.- nejdå nu ska vi inte vara sådana! den resan för nog bara gott med sig för dem, kuuuul och sköööönt! :D pepparpeppar. nej, nu är det snart dax för film! Godnatt !


Kommer nog att få ont i magen snart - hah..


Just get me through this night, To rise above this all




So the pain begins
As the music fades
And I'm left here with
With more than I can take

So when you see me crashing
And there's nowhere left to fall
Will you lift me even higher
To rise above this all

Just get me through this night
I know I'll rest tomorrow
And I'll be strong enough to try

Testpatrullen !


hallådär!
här är en som verkligen vänt på dygnet.. Å andra sidan går jag faktiskt och "lägger mig" redan vid 22-23tiden. [och till mitt försvar att TVn får rulla något längre, lägger jag bort datorn klockan tio] med vad hjälper detta? hah.

mor min är lite snuvig så då tycktes jag också ramla in i den där "ta hand om dig" - känslan. tittade igenom påsen med prov-produkter från frisörsalongen och tappade upp varmvarm vatten i bubbelbadet - plus i med en badbomb! La även i en tiominuters-hårinpackning. :)

apropå testpatrull måste jag uppdatera om TorrSchampoot jag köpte i förra veckan. måhända har jag inte mycket att jämföra med, men med en produkt jag aldrig förr testat är jag Nöjd! Super bra grej om man vill följa råden att bara tvätta håret var tredje dag. funkar jättebra :))


Massvis med olika sorters schampoo och balsam. bara inpackningarna som saknas, sen har jag ett riktigt SPA. hah! :D

ticktack


Aloah, nu är det verkligen nattugglor vi pratar om - om det finns någon som läser nu. kliade lite i fingrarns efter att i timmar lekt torktummlare i sängen utan att riktigt lyckts somna. bestämde mig för att göra något helthelt annat. Blev till att ställa om klockan som hamnat lite på efterkälke.. men snart gör jag allt ett nytt försök, annars är jag zoombie imorgon - och tro mig, jag är jobbig ändå ;) ..och nu är klockan 06.18 !!

PS. [mamma] om du hinner se inlägget INNAN du får för dig att starta ny tvättmaskin, och jag moot fömodan lyckats somns. eller ja.. finns det en möjlighet till att skjuta upp det till lite senare? ;) ingen överdrivande beskrivelse direkt att jag hoppar runt i sängen som ett poppande popcorn annars, hah. nej, vart var vi? juste SOVA! GODNATT! :)



kvällsTips!


Godkväll ni kvällspigga.. och trötta. :)
har någon dille (av mindre nämnbar anledning) på Light safter nu för tiden. först var det "wild bearrys", sen "svartvinbär" och senast "fläderblom" <-- okej, den kan fortfarande stå högst på pallen! men här kommer en nästintill lika god smak. verkar bara finnas på ICA i Viksjö, mamma upptäckte smaken. och den är bara goood. ett litet tips sådär om man gillar smaken. har nog bara smakat den på riktigt, dvs. de små kärnorna mamma envist pillar ut med jämna mellanrum..

PS. nu vill jag inte "tipsa" om Light grejer. men inte sett denna smak i vanlig saft heller. hur som haver, tänk på smaken - inte innehållet!


tema vitt ,


Lite inköp till nya rummet. hah jag är insyltad på att få in så mycket ljus som möjligt i rummet. komkom SOL !.. snart är jag redo! :D


IKEA


Pew Pew, preciiis hemkommen från det megastora krångel-varuhuset. hah. men jättebra är det, favortitaffär - längtar tills man får åka dit för att inreda sin nya lägenhet. förhoppningsvis inom en relativt snar framtid..
Dem hade fått in några nya roliga vagnpåsar a lá icakorgen på hjul, fast detta var IKEA-påsen på hjul.. smart! glömde dock fota. men ni kanske vet?.. dock fick vi gå och leta reda på den där titt som tätt då pappa tappade bort den ett flertal gånger ;) vi två skulle nog själva behöva en GPS, kartorna eller pilarna i golvet verkar inte vara tillräckligt. eller det är nog våra försök till att hitta "genvägarna" som förvillar, för oj vad i cirklar vi har gått.. varje gång vi är där tillsammans. så inte bara påsen som hamnade på villovägar kan man säga, "sådan matte, sådan hund"?..

vi måste ha varit där i tre-fyra timmar, eller kanske fyra timmar om man räknar dörr till dörr hemma. lång tid för en ovan långtids-shoppare anyway. dock hittade vi ett café halvvägs som vi satte oss på ett tag och planerade nästa vånings inhandlande. vi kom hem med en massa fina saker till huset och en helhel del till mitt rum. kommer bli så fint! mamma trodde inte sina öron när hon fick höra om mina nyinköpta gardiner, hah. varken det vanliga rocktemat här inte!.. längtar tills allt är iordninggjort, wiie! :)

Tillbaka hos mamma nu och trött som en ..trötter. ska inte lämna sängen på heeeela kvällen :) förlitar mig på TVn.


missvisande


PS.
Bilden på nagellacken under gårdagen var lite missvisande. [de som kännt mig en längre tid, vet att det ska mycket till innan jag bär någon form av rosa, hah] alltid varit lite pojk-flicka tror jag. i sexan gick jag runt med kort frisyr, hängselbyxor och en "surfer" collage-tröj över, hah. herre min skapare. noll koll på utseendet.
kan ursäkta mig lite med att jag köpte den gröna färgen och fiiick den rosa färgen av mamma, även om det var jag som ville ha en skrikande färg. [och.. jag har den ju faktiskt på mig!] hah. bara att vänta tills sommaren och lite brunbrända ben (&fringrar) så passar det nog snyyyggt! :) Nej, nu kommer pappaaaa, CIAO!


ha överseende med att jag är en både nagel, nagelbands och finger-bitare...

Före / Efter


goood mooorgoon! '
samtal från pappa som frågade efter sällskap till en IKEA-trip. lite dragning mellan två parter då jag vid samma tidpunkt blev erbjuden att följa med mamma till ICA Viksjö etfer frukost. Det blev IKEA. pappa 'chockades' över den sena tiden på dygnet för frukostätande och sa att jag skulle rappa på, "ja, jag behöver ju inte äta..", sa jag med ironi. Ett inte fullt så roande Hmpf fråna andra sidan ända tills han kom på att nyvaken som jag misstänkte han vara - hade inte pappa heller ätit frukost. hah. dagen är räddad, jag har en heeel inköpslista inför IKEA och nya rummet!

min grishylla blev ju som tidigarenämnt klar och gris-fylld. mycket fin även i dagsljus. ser nästan ut som fler nu.. här kommer en "för & efter" - bild för de som är intresserade :) ha en bäst dag med fint skinande solen denna måndag!



Hur fick jag plats?!..

det där svåra, som inte ska behöva vara svårt. livet


Tomt, kallt. precis som ögonen. en önskan att leva, inte nöja sig på kanten. ett hopp som sinat med en kropp utan ork. en blick siktad framåt, men en styrka som inte klarar av att ta ut sin rätt. en kamp mot sig själv. ett dilemma att lämna tryggheten, falsk eller riktig. vardag och sköld för länge för att skilja. hoppa utan fallskärm, våga och göra. utmana utan att stanna. ta upp den där tråden man lät falla och våga starta om. loppet är inte slut men skorna är glömda. inte tid, andetagen tar slut. uthärda det som gör ont. oförmögen att styra, men insikten tillräcklig för att ta en hand. våga lämna över.

empty. cold. alone with the feelings.

Min dag i bilder

En trip till vällingby med mamma

Nagellack-djungeln

På Hemköp

Påfyllning

Testning Testning

Energikick


Hyllorna uppskruvade. Grisarna på plats :)

Relaxing



old memories


wihoah, skön morgon även om den startade med att somna.. Love das kuddas jag snott nerifrån, jättebra! den ska jag nog adoptera - jag menar, den verkar trivas himla mycket bättre uppe hos mig än inskyfflad i soffhörnet med en alltid ny rygg som pressar. ;) mamma, där övertalade jag dig väl allt att få behålla den lille? *blinkblink*

sprang ner när det nu fortfarande är lite ljust utanför fönstrena, tog med mig kamera och bok i ett naffs. kan säga att det där var en av mina första dagböcker.. eller ja, hade en i 7:an som är intressat och rolig att ha. men det här var den första starten på ett dagligt skrivande. tiden som för mig var den jobbigaste ever. öppnade första sidan när jag hamnat på SÖS, vilket även det - var förjan på något. visade sig inte vara roligare än en fruktansvärd helvetesresa. kan inte riktigt komma underfund med om det är bra eller dåligt att läsa. många tunga och frustrerande ord. hjärtkrossande men även få glimtar av det glada livet efter utskrivning och en händelserik följd. kanske att jag läser det lite för tidigt.. men men. det jobbiga är ju inte över, det måste jag komma ihåg. ett nytt helvete kommer att bryta ut inom en snar framtid, men jag är beredd. så bra det bara går. dock jag är fortfarande jävligt rädd.

mamma har lovat mig att brumma iväg till Vällingby, med mig i bilen såklart. satt och målade naglarna igårkväll och tyckte att vi minsann behövde ett nytt. de som är mina är tre svarta och ett rött ..typ. hah. därför planerade jag ett litet "äventyr" till dagen, eller en himla bra ursäkt till att ta mig ifrån huset ett tag. :)



Förmodligen min absoluta "starkaste" dagbok. tunga känslor, hårda ord och förtvivlande tårar som lämnat märken.


vet inte om det var yoghurten eller grisen jag tyckte såg ensam ut. var det den förstnämnde borde jag löst problemet på annat sätt. LÄXA.

glatt humör och rätt riktade tankar!


nämen! kan börja med orden - GLAD! [okej, nu blev det ord nummer fem i ordningen..] beskriver dagen så och jag har faktiskt haft två stycken I RAD som inte fortsatt att kännas så där värdelösa som vanligt. tror att det oanständigt tidiga samtalet från enheten igårmorse lättade lite, tog bort några tungt gnagande stenar från huvud och axlar [..knä&tå, knä&tå] <-- hah sa ju att jag är på bra humööör! :D det höjer en så hiiimla mycket. och även om det tog några timmar var det nästan med stolthet i känslan jag klarat av en smått smygande ångestattack genom att gå ner i köket och säga till mamma. satte mig inom synhåll. fantastiskt!

men nej, jag veeet att jag inte ska nöjja mig med att åka och handla med pappa eller pula i rummet som "rolig" sysselsättning bara för att jag får göra något och ta död på ångest och rastlöshet. men det är bara att bita i det sura äpplet och säga - okej, nu var det så att jag inte orkade mer idag och jag vet varför. men läkningen tar tid och jag måste ge den tid. men samtidigt orka och inte än en gång förlita mig på att det löser sig av sig själv eller att jag inte skulle vara värld mer än såhär. jag har svårt att förstå, men jag försöker - JAG ÄR VÄRLD ETT LIV OCH ATT MÅ BRA! punkt.

över till dagen som bestått mycket i riktigt grisarbete, hah. mamma målade hyllorna och damsög de mjuka grisarna med en nylonstrumpa över 'hålet'. själv stod jag vid diskhon och skrubbade de hårda nöffarna. nu blir det till ännu lite saknat tålamod innan de kan sättas upp på väggen igen.

tröttnade på grisarbetet och frågade om pappa behövde handla, jajjamensan - en hylla. den affären vi valde var nog inte riktigt ämnad för den produkten och han skippade nästan att ta en korg vid ingången. salt & pepparkar fattades i köket och behövde en korg. ..som blev tre korgar senare. hah, jag är farlig att handla med men nya köket börjar ta sig lite snygg form nu! :D


Se bara så de glänser ! ;)

bed and peace


ååh. första natten utan att ha totalt muppat upp sig själv på det bökiga täcket eller kvick-sande kuddarna! [japp, med dålig sömn kan man tydligen brusa upp sig på det lilla..] var nere under gårdagen och snodde en soffkudde, som fungerar minst lika bra i sängen. :D

kanske inte fullt så vår-inspirerande påslakan, men så går det när man allt för många gånger vaknat upp med avfärgad hårfärg på mammas favoritörngott - som då alltid varit ljusa.. men det gör mig inget alls, alltså att jag får ha mörka sängkläder - "överkast och överkastkuddar" är i varjefall gula! kanske lite mer påsk men ääh - måste väl ändå höra till våren! ;)

för i övrigt är nu mina tre vägghyllor proppade med grisar på avplockade och nedskruvade. redo att målas om och kompleteras med en fjärde.. vilket jag tror lite är i grevens tid,.. fruktan blir dock att damma av och diska rent alla små nöffisar.. :/ hua!


en fullt accepterad kudde!

Kalle Anka


tjohoppahlopp!
sängsittande i timmar har det blivit nu, och myyycket mer väntar. känner mig som en liten femåring som är instängd på rummet "..stanna där tills du är snäll igen!" hah. men så är det givetvis inte riktigt.. inte mina föräldrars fel det här.. klart jag förstår att de är oroliga. så inget ont menat mot att någon vill ha mig stillastittande. jag skulle också vara rädd, maktlös. inte nog med det är, får jag tänka på att det är läkarens order..

ser till att hålla barnasinnet på topp med Disney-plåster på handen och en Kalle Anka tidning i knät. besviken då jag inte fick någon leksak i veckans tidning.. det fick man ju alltid som liten då man var en trogen prenumerant och sprang hela vägen hem från skolan på fredagar för att titta i postlådan. hah åh. minnen & nostalgiiii !



hår & borste


Hola mina fluppar!
tro det eller ej, men första gången sen den åttonde februari satte jag mig på en ganska tom buss. den brummade iväg till vällingby där jag tänkte försöka hitta en för en gångs skull - bra hårborste. gick efter lite om och men. är en riktigt dålig hårborstare när det kommer till mitt egna hår. därför kan jag lite genant erkänna att jag inte ägt ett egen hårborste på flera år.. de jag haft som mindre har jag väl fått av mamma. så idag är första gången jag köper en egen, hah. tänkte att jag måste ju ta hand om mitt nya fina hår nu.. köpte ju även det där "dry shampoo" som de tipsade om på frisörsalongen i söndags. har hört talas om det tidigare, men aldrig varit någon användare av det. men idag har jag prövat, det verkar lovande!

sprang förbi apoteket och smsade lite med fru hagberg till storebror. alla sitter spänt och väntar på besked från läkarna, men nu går det ju inte att göra så mycket mer än att proppa i sig mat, hålla sig över ytan och invänta torsdagsmorgonen..

m&m sprattlar på där nere.. mormor fick precis något smärtstillande där mannen sin stödjande sa några ord om att "snart verkar den nog, då känns det bättre ska du se". sen kom morfar ut till mig där jag satt och fotade lite i soffan. hej och hå, dagarna går. dock inte snabbt.. och nu blir det väl bara sängen för mig resten av dagen..


dem har ringt nu..


godermorgon !..
ögonen slocknade om tjugotva gånger under den lilla stund jag tvingades vara vaken vid åtta. men nu finns nya sömnisar på apoteket så att jag klarar mig ett tag till. skyldig pappa två stycken också, hah.

dem har ringt nu.. nästa Torsdag klockan 10.00 ska jag på ett 'bedömningssamtal' hos överläkaren på Capio. känslorna är många. är glad för att de hade någon form av näraliggande datum på vad som helst. att de kan ta emot mig och vill se vart jag står, en egen bedömning. jag var rädd för att jag det skulle vara ett tvärt nej och bilarna fick köra mot psyk. nu vet jag ju inte alls hur väntetiden är på Capio, men det känns inte helthelt omöjligt. jag tänker nog på förra gången när jag var där och i princip bara kunde vända om för tandborsten. men det kanske bara var en ren tillfällighet.. peppar peppar. känns i varje fall lite lugnare. att i varje fall veta att inget kommer hända innan torsdag och det är upp till en själv på riktigt att hålla sig på benen tills dess. nu; mot apoteket..

trying to keep my head up high!



deshavu


hallå hallå!
hoppas att eran dag har varit bra! min började lite typiskt med vakna timmar till klockan 07.00. tänkte att åh - 1h kvar tills jag kan ringa läkaren och be om nya sömntabletter. men iiickee. SÅKLART somnar jag kort därefter och vaknar prick 9.00. [telefontid mellan 8.00-9.00], så himla typiiiskt! men åtgärdat saken med alarm klockan 8.00 imorgon bitti och lånad sömntablett av pappa tills kommande natt. ändå bara vilat hela dagen, låg i sängen till halv fyra på eftermiddagen, hah.

för i övrigt har det bara varit en nedra lååång väntan på samtal från överläkaren angående väntetid/platser på Capio. mamma har sprungit upp och ner, smsat och tagit emot samtal av pappa med frågan om tydligare besked.
men nu är klockan redan nio och inget samtal på mobilen över huvud taget.. :/

relaterar och påminns om denna känsla från en liknande situation för över tre år sen. hade tillsjuknat ordentligt i ätstörningen och försämrades med en rasande fart utan att förstå vad som riktigt hände.. vi hade precis varit hos en läkare på SCÄ och fått våra första meningar om "du kan leva såhär i några månader, men även i tio dagar..".
vi väntade på samtal från enheten, minuterna har nog aldrig gått så sakta. dagen slutade med sjukhus och det vill jag helst undvika denna gång..

inlägg från den dagen på gammal blogg;


The broken road


The deepest


Snälla ..


dagens aktivitet !..


Goder tidig kväll, eller vad man nu kallar denna tid för ..
Just nu, när jag ska hålla mig så lugn jag bara kan och inte ens behöver ha dåligt samvete egentligen för att spendera hela dagarna i sängen --> kan jag inte sitta still. 90% av tiden gör jag det ändå, men ett sms slinker iväg lite då och då till pappa "behöver du handla? får jag följa med?", behöver inte han det brukar mamma offra sig, hah. och det brukar alltid fattas något, typ saft eller gurka som ryker i ett naffs.. heh.

Idag vet jag att mamma har sent möte på jobbet och kommer hem därefter. Dvs. en helt ensam dag. mormor och morfar spenderar precis som jag, mesta delen i sängen. men pratglada är dem om man stöter på dem under de vakna timmarna. men man får passa sig om man är trött, annars slår huvudet knut av allt babbel .. ;)

Rastlösheten slog till efter bara några timmar framför TVn. jag visste nog det, Lillebror får inte vara här pga smittrisk, P jobbar och klockan tickar på.. ett sms for iväg till pappa.. dagen till ära hade jag kommit på en sysselsättning som oftast lyser med sin frånvaro - panta burkar. pappa skjutsade mig till affären, jag rensade ut saftflaskor, cola burkar, energidrycker och allt vad det fanns på rummet. snodde i sista sekund alla mammas flaskor från soppen, fick lite dåligt samvete och frågade pappa om han trodde att det var okej. det var det, mamma brukar ändå samla ihop allt och slänga på sopptippen. så eeegeeentliiigeeen gjorde jag bara henne en tjänst, hih.

[sorgligt att min "roliga" sysselsättning inte är mer än att panta burkar eller hjälpa till någon av föräldrarna i affären]

hur som haver. fyra kassar kom jag in på ICA med. snacka om samling. pappa bidrog med en påse. ni kan ju tänka er hur många burkar/flaskor man trycker in i den där maskiner om det kommer ut en lapp på nästan 80:- Dock började vi nog sakna våra flaskor lite väl mycket, för ut ur affären kom vi ut med en Cola Zero & marabou till pappa, 7up light till mig. heh.



samla.


samla kraft, samla mod. samla allt du har och lite till.


ultraljud av halsen


aloah alla fina människor :)
var helt sluuut imorse när klockan ringde 8.30. tanken var att jag skulle ringt min läkare och bett om provsvar och nya sömntabletter. men icke - råkade somna om en timme.. menmen, det får gå bra ändå inatt. :) Dock var det inte enda anknytningen till ytterligare sjukhuskontakt, då morgonen bestod av ett besök på röntgen, 11.00. eller röntgen och röntgen, hade fått en remiss att göra ett ultraljud på halsen. tycker att det borde räcka med sånt nu! men det gick bra! kändes dock lite konstigt att få hela halsen inkletad och berörd av en liten snurrande maskin. hah.
hemma nu och har precis tryckt i ett sugrör i en ND, som jag inte tänker prata om mer för då blir det kaos i hjärnan. stackars lillebror är sjuk och beställde naturgodis, halstabletter och nässpray. det fixade jag med lite skjuts av pappa. mormor och morfar strosar runt där nere, morfar i varje fall.. mormor är mest en trött säck i sängen :(

Capio ringde imorse och jag hoppade tre panikhopp innan jag tryckte på svara. de konstaterade att de fått remissen från SCÄ och att konferensan skulle hållas imorgon, men av principiella anledningar, bad de mig att skicka en egenanmälan. så återkommer dem som sagt imorgon.. skrivet, klart och skickat. still fighting with the head...
nej nu ska jag koncentrara mig lite här.. tittar in senare
! :)

ND.


huvudet är totalt jävla kaos. känns mest som en hög med ..damm? och jag bara klagar. kanske inte så högt i ren ljudnivå. men orden här avslöjar ju det mesta. men jag kan ändå se en liten liten låga i att jag försöker gå emot min rädsla. ..
Överläkaren tryckte i mig en otroligt ångestladdad näringsdryck. fattar inte. förra gången var den inte sådär svår, tårarna rann. rann. och åter igen, rann. rakt på minuten kommer vägning och nästa vridna känsla. BLAAAJJ.

det ENDA possitiva med ND;ångesten är att min garderob blev rensad och städad. hah.. när man mår som sämst kan man visst bara förmå sig till att göra det tråkigaste. nej. fortsääääääätt kämpa är vad som gäller nu. kämpakämpa



go. go. go.

vårdens väntediter


hejhopp..a lopp!
jag är hemma och är även idag helt off i hjärnan. både mamma och pappa förljde med till SCÄ imorse, men ingen fick vara med på samtalet, hah. stackars pappa som har så himla svårt att gå upp på morgonen så fick han ännu en tidig otta agera taxi. dock vet jag inte riktigt varför de inte fick följa med in, eller vara med överhuvud taget.

hur som haver. överläkaren hade pratat med Capio angående väntetid, rotation och möjligheterna för eventuell plats. dem skulle ha en konferens på torsdag där de "samlade ihop" alla nyinkomna ansökningar och kunde därför inte ge varken mig eller överläkaren ett svar innan dess. men hon sa att jag med största sannolikhet kommer att prioriteras .. eller vara en av dem som prioriteras. pepparpeppar. kommer alltid finnas dem som är både bättre och sämre.. men ja.. det finns inte så himla mycket mer att göra innan torsdag kväll då jag förhoppningsvis kommer få ett samtal - som jag måste se till att svara på för en gångs skull..

det känns jäkligt mixat allt. både rätt och fel, bra och dåligt. att under bara några veckor, tvingas göra en radikal skiftning i psyket och acceptancen angående att lämna bort hela sig själv i händerna på dem människor och ställen man sprungit mil ifrån allt för många gånger. Att nästan kämpa gärnet för att skaka hand med sin största rädsla och en plats man aldrig mer ville befinna sig på. tar ut sina absolut sista krafter för att verkligen dra åt sig den del man fäst vid ankaret och aldrig mer velat vara nära. aldrig bemöta. aldrigaldrigaldrig dra upp. dra fram. frontas mot.

vad händer om väntetiden är för lång även där? faller jag ihop blir det sjukhus och därifrån vidare till psyket. "där kanske det går liiite bättre än hemma. mat och näringsdryck plockas fram sen är det upp till dig att äta." sa överläkaren. jaja, tänker jag. upp till mig har det väl varit hela tiden..?? och tillgång till mat och ND har väl allt annat än lyst med sin frånvaro när det kommer till tillgångar. men jag förstår såklart att även där skulle det bli tvång, i annat fall sond. men herre.. vad snurrigt allt blev nu.

en viss del av mig pustar ju ut för att jag inte är inlagd. eller vet om det ens finns plats. men samtidigt säger en annan del att energin är slut nu.


håll [vänster] tumme ! ;)


uuääh.
mjölken är svår och det blir inte de invanda två kopparna, inte. känslan av gnagande bävertänder blandat med mental förberedelse och utmattande tankar handlande om övertygelse VIA det sunda förnuftet - gör mig trött. matmässigt tar det över nu på kvällen och jag borde egentligen pressa i mig allt vad jag kan innan den omanipulerande vägens siffror. som ska visa 1kg+. himla tjat av mig.. lite mycket sifferfokus tror jag allt.. men det spelar ingen roll, jag kan inte göra mycket mer än att kämpa. ett kilo hit eller dit gör ingen större skillnad i huvudet - just nu. jag måste finna lite sömn nu, innan jag går i taket och förblir vaken en tredje natt. Herre min skapare vad jag INTE förstår mig på dessa känslomässiga virrovarven ibland.

kvällen gjordes dock lite bättre av en nästintill våldgästande amanda. [ja, jag FÅR kalla det så när smset "jag är påväg till dig nu" inte är disskuterbart trots det lite torra svaret; "spelar väl ingen roll vad jag svarar, I guess?"].
men hon är klok som en riktig gammal farfarUV och är en stor bidragande faktor till vilseledandet av dumma tankar. jag är oerhört tacksam över att jag har henne - oerhört tacksam över ALLA mina vänner. och väldigt skeptisk till deras frågan om ork, jag menar .. vem orkar med en sådan som jag? speciellt med mina destruktiva beteende som mest resulterar i egocentriska och tärande handlingar? nog om det, hon säger att nu börjar kampen igen, spelar ingen roll att jag gått runt med inläggnings"hot" i ett år. spelar ingen roll vad jag tänkte och hur jag agerade då, jag var inte redo. nu pressar jag mig till att bli redo för att någonsin kunna få tillbaka mitt liv.

förresten. alla hjärtans dag imorgon! - kan ju hoppas på att det kan betyda något. en bra dag helt enkelt kanske? innehållande RÄTT beslut och inte styrda av ännu mer ätstört tänkande. nej ush och fy - dags att jobba bort nu! jäkla hattande i mina tankar ?!...

men.. håll en tumme [vänster förlitar jag mig mest på] inför imorgon. scared to death.
PS. morfar har söt som han är - försätt oss med ett givet förråd inför morgondagen! :)


snurr i huvudet och maten, såklart.


rastlösheten gav mig paniiik, så jag fick följa med pappa till affären en stund. köpa tråk, meen nödvändiga saker till nya huset. nivet, diskmedel, borstar, papperskorg, lukta-gott-grejer, elproppar,ljus ..osv. bättre än ingenting och inte mycket värre än att gå runt i en mataffär och pricka av en gammal liten lista, hah.

är trött. inte så värst possitiv alls. känns bara jobbigt. osäker och rädd för kommande tid. närmsta timmar, dagar och förmodligen månader. rädd för att ha givit med medgivande men fortfarande ha ett val. det är ju så mycket som säger att jag inte borde ringt, inte borde säga OK eller kanske göra något som mest är nödvändigt och för min egna skull. det är svårt, att titta bort från det sjuka. titta bort från den vardag jag kommer lägga bakom mig, som kommer att kännas precis detsamma som att utan dubbar springa ut på en bräcklig is. men jag fortsätter att försöka. peppa och hålla tankarna uppe på något bra - eller inte alls. låta bli att gräva ner mig för mycket i ångesten.

Lite snurr i vardagen och brytning i ägg-kokningen. för det första hämtades det ur kylskåpet. var nästan lite lättare när det var 'hårt'-are än vanligt. och tråkfärgen byttes ut som för tillfället fick denna nyans att verka spännande. under allt hårda tryck skrattar jag lite åt min återkommande tabbe att lägga på kaviarn INNAN jag skalat ägget. riktigt nöt jag är ibland.



Men just nu känns denna kamp värdelös. håller jag fast vid mitt OK kommer jag inte få välja. varke färg, mäng, smak eller tid. vad spelar det för roll att hålla på dessa tyglar egentligen. det här som jag inte kan tillåta mig eller vill ha, kommer bli tvång och vardag. hur ska det hjälpa? ni ser, allt är ännu snurrigare än vanligt och jag velar inför morgondagen. 1kg+ ? antagligen inte. tror dock jag håller mig på +, men kanske mer 0,5kg.. vill inte mer.

BILDER


helt värdelöst mycket tankar nu. försöker förvilla, tänka på annat. tog kameran och förflyttade mig en våning. mormor och morfar sov som två stockar i ett rum fyllt av julmusik, hah. vilserleder hjärnan och beundrade mina fina presenter från igår, lovade ju att visa när solen tittat fram, so here the come. :)
svart tshirt-topp med lite puff-axlar, parfym, duschgrej och ett litet skärp sen hennes år som liten knatte-Jennifer.


LIVRÄDD


..and I did it. jag ringde. dem längsta fyrtiofem minuternas väntan på kopplat samtal i mitt liv. stel som en päronsplitt med stammningar likt första skolframträdandet - fick jag fram ett svagt men rent "OK".. jag säger okej. och det känns hemskt. och jag har kårar som reser sig likt en rädd igelkott. jag är det maxade - LIVRÄDD.

om någon månad kommer jag svära och skrika åt mig själv, hur fan i hela havets stormar kunde jag vara så dum?!
men plus några månader på det kanske jag är lycklig och tacksam. det här är sista gången. aldrig mer sen. aldrig.

men..
HEJ KAMP.



när axeldjävulen regerar.


Och nu kommer kvällen.
Och nu kommer natten.
Och nu kommer tankarna som förstör.


jag blir osäker och frågar mig själv. gör jag rätt? är valet jag försöker ta enda utvägen? orkar jag? är jag tillräckligt stark? vad händer sen?
Hjärnan motverkar. vill inte alls vara med när mer än 80% av kroppen skriker och trasar sönder sig själv för att ställa sig emot en process jag måste påbörja, och halvt mentalt har startat. tror jag. förnuftet sviker och tankarna sväller. ångesten gnager och genvägarna växer tydligare. vinsten suddas ut och vetenskapen blir overklig fiction. jag valde inte det här, varför måste jag kämpa så mycket, om och om igen. för att motverka alla de lyhörda signaler jag själv skriker. motarbeta mig själv och slå ner en del av det mentala som varit allt annat än min fiende. även om jag enbart lurade mig själv.

jag vet att ord och tankar som dessa bara är SKRÄP, egentligen. men det gör det inte lättare. i hela bilden av att läsa Kalle Anka tidningen som om det vore ett uppslagsverk. när man inte ens kan titta på täcknade filmer. läsa fantasyböcker eller tro på annat än skrifter som verkligen relaterar och berättar att det är verklighetsbaserat.
vet jag ens vad verklighet är. eller har min egenskapta värld blivit för stor..?

bäst att stänga av för kvällen. hjärna och huvud.
vad hände med min fantastiskt gågna glada dag?
GODNATT.

honey


update update. typiskt tecken på det frånvarande livet i vardagen?
fick i varje fall ett par timmars lite halv oplanerat besök, men oj så välkommet! dagarna efter jul och födelsedag tickar på och maskeraden lär ju dröja.. men finfina Jennifören kom på besök med klappar ämnade för de båda tillfällerna. mycket fint och jag ska visa er så fort solen tittar fram och ljuset kan bekanta sig med kameran.

mamma satte sig precis i bilen för min skull - saften var ju slut. menade på att mjölken var på siningstadie, vilket är ett livsmedel som minsann går att åka och handla om klockan så vore tre på morgonen, hah. men det fanns en cirka liter kvar, och gurka fanns det nyinköpt vilket uteslöt ännu en ursäkt - men mamma åkte ändåå. :) medan hon härjar ute i kylan försedde jag mig med en stor hink te med lika mycket honung i. hih.

min minst sagt mest tappra räddare i nöden!


att tillåta sig hjälp.


hahah ååh. envisa människor!

morfar; "sålänge jag kan ta mig till affären och handla mat. och mormor kan stå vid spisen och laga mat. Då klarar vi oss utmärkt! ..än så länge."
.."men.. efter igår har vi väl insätt att..

*jag pustar ut och tänker; vad bra - äntligen har dem accepterat lite hjälp*

.."vi behöver en fönsterputsare."
hahhah, åh helt seriös är han också. lilla söta. detta förgyllde min redan glada dag! :D

happy !


Hej alla glada! :)
jag är glad just nu och tänkte dela med mig lite. solen skiner och jag har precis gjort ett minst sagt efterlängtat besök hos frisören. sidecuten är borta, färgen mörk och håret längre. hur bra som helst! känns som mitt vanliga hår som jag så länge saknat, i över tre år. lite hallelulejah-moment för mig nu. känner mig så hemma, så nöjd! mitt hår! [jaja. ironiskt sätt är det ju faktiskt inte mitt hår.. hah.]
har så länge jag kan minnas hållt mig borta från människor med saxar. kämpade som bara den med att låta luggen få växa ut i grundskolan. mamma som visste sin mening, fick frisören till att klippa av den till halva pannan. fy, sen dess har jag klippt mitt hår själv, utom en-två gånger. andra gången för en två år sen. men nu så, nu vet jag att dem kan igen! :D sudda sudda bort hårsalongs-fobierna.

fick en liten fin stund med pappa också. trots två trötta zoombies tog vi oss in till rätt ställe med även tiden i sin rätta ände. blev en fika på seveneleven. eller ja, kaffe & bulle för den enda och cola zero & läkerol för den andra. suuuck.
But still - I'm happyhappyhappy!


+6hg ,..


Godkväll hemmamysare och till senare - nyhemkomna partydansare! ..
Inte lyckas åstakomma så speciellt mycket under dagen. eller jo,. träffat pappa och nu på kvällen avverkat en tid framför TVn med melodifestival och strötittarfilm. bytt skärmskydd på mobilen [varför alla dessa luftbubblor?] , justeja - satt i ny färg i håret men den gamla lyser igenom lite trots mörk nyans. äh, sånt man får räkna med ibland!
är nog ärligt bara lite glad och tacksam över att jag överhyvud taget har några hårstrån kvar att färga. får se vad som sägs imorgon om det dock ..

det gick tyvärr inte så bra för mormor idag. stackarn, som jag önskade att det kunde bli bra i den där skruttiga ryggen inom kort. slippa ha ont och kunna resa på sig som innan. känner mig så dum att jag förstört min egna kropp såhär, när jag skulle kunna påverka den så 'lätt', få den att må bra och fungera som den ska. det ska jag också! och mormor är stark. hon fixar det här! :)
har blivit lite insnöad på det här nu. att bli frisk. och faktumet att jag inte är det. lite insikt om att det inte "är okej" att ha ont och nöja sig med att man lever. nej jag måste fortsätta att peppa mig själv åt det friska hållet. men oj så rädd jag är. hela tiden. varje dag.

Tror jag lyckats gått upp 6hg i varje fall, sen i torsdags. 4hg till and we got it. eller ja, minimum inför på tisdag.

fin inför domedagen.


godermorgon förmiddag eller vad man nu kallar det här. hah. vi säger HEJ istället!
dragit upp rullgardinen och försett mig med  en megatakeaway-kopp te och honung. + den där himla yoghurten som ska med över allt. men jag vet ju vaaarfööööör. förstår dock INTE hur jag ska kunna lyckas utmana mig till normala intag.

mormor och morfar är på sjukhuset. den förstnämnda röntgas och är livrädd. imorse var hon tydligen darrigt nervös av sitt snara sjukhusbesök. den envisheten och rädslan gentemot vitklädda figurer i decinfikterade lokaler - känns som att vi träffat på någon stans innan.. och nu har jag stött på känslan av att kännas sig träffad i sin egna pik!.. dock måste vi sluta med att ha släcktträffar inom tjocka vita väggar.

känns lite som sista rycket nu, med allt. mamma hjälpte mig boka frisörbesök tills imorgon bitti. idag hade jag planerat att ta mig till centrum och inhandla en hårfärg. täcka utväxt och ändra på nyansen. men icke - mamma var så snäll att hon fixade det till mig. så hon lever verkligen på ordet om att jag inte ska lämna sängen. triiiiiist.

ska få hjälp med hårfärgningen senare ikväll. inför morgondagen är taxiresorna redan planerade vilket känns så jäkla larvigt. jag har ju ett fullt fungerande busskort - och använde det så sent som i förrgår. sitta kan man ju ändå. vill inte behandlar så här. herregud.
men men, innan dess böööör jag väl städa lite i rummet.. tänka på annat liksom. ångesten är inte rolig alls. nej, bättre tankar nu! hörs sen och uppdaterat läget kring mina allt mer skakande och fallande nerver.

..och det rullar på.


tankte tanke hej.
pappa kunde tacka sig själv [kanske lite dagens bethminton] för att han låg ner som en hög i sängen, när jag ringde. för ja, av det faktumet att jag ringde skulle fått honom att ramla av stolen om han satt ned på någon sådan. rösten som hördes på andra sidan luren var inte "hejsan", utan - "DU RINGER!!" jajjamen du var ju så seg på sms.

dock fick jag ta igen lite telefontid. för allt smsande fick han 40min prattid. några peppande ord och han kunde lägga på. hah förstår verkligen inte vad det är för fel på mig som inte kan prata i telefoooooon. det normala tillhör inte min vardag helt enkelt.

apropå vardag. tankarna snurrar och jag mår nästan lite illa av allt. oron svänger magen ut och inn. frågor och obesvarade meningar följer varandra på löpande band. vad är rätt och vad är fel. vad är nödvändigt och vad är förnuftigt. jag vet inte och det är svårt att skilja på. orkar jag en gång till? EN GÅNG TILL AV DEN VÄRSTA TID JAG NÅGONSIN UPPLEVT?! att säga JA och tyngas av skammen att inte klara av att leva sitt egna liv. är jag tillräckligt stark för att för andra gången ställa mig upp och slå slå slå. vart är min framtid och kommer den att bena ut sig?

jag som aldrig varit, är eller kommer att bli en helt normal och vanlig prick i dagens samhälle. klarar jag av att ta ett steg in till en normal vardag. har psykelt mer att ge eller kommer jag alltid att vara fast vadän jag gör. jag vet att inte alla mina tankar är i närheten av rationella eller förnuftiga. verkliga. jag vet att många känslor, tankeverksamhet och handlingar styrs av den egenskapta flyckväg jag nu så länge levt i. att min förvirrelse kommer att bena ut sig tillslut. jag borde veta bättre en att tvecka inför livet. jag som alltid brukade vara så stark, hur kan jag vara så svag? vad hände och vart tog jag vägen. har jag verkligen något att förlora? jag borde svara med hela kroppen - NEJ DU HAR BARA ALLT ATT VINNA.

våga hoppa. våga leva. våga utmana det som är svårt. våga vara sådär förbannat jävla lycklig som man bara kan vara.



samtal


tjollahopp !
vaknade till fullt hus, som snart kom att bli nästintill tomt inom närmsta halvtimma. mamma & jag till Mia. P. till napprapaten. morfar till doktorn för sprutor och lillebror iväg med tjejen. stackars mormor blev lämnad ensam..

samtalet gick för i övrigt bra. trots många delade åsikter mellan Mia och läkarna på SCÄ. eller ja, läkare och behandlare inom de flesta ätstörningskliniker. Mia är annorlunda och det är därför hon är så sjukt bra. jag uppskattar henne till TUSEN och det är den enda behandlaren som jag känner har gjort, gör och kommer att göra nytta. rekommenderar henne högt för alla där ute som inte riktigt kan greppa runt en eventuell matproblematik.

jag tänker så det knakar. tisdag. 1kg+. inläggning. dygnsvård. sjukhus. näringsdrycker. anorexi. livet. tjocka väggar. låsta dörrar. krypmimgar från det vita. det sjuka. det friska. processen. timmarna. månaderna. samtalen. ja. nej. kanske. lyssna. tänkt igen.

många utropstäcken, punkter och frågor. det kan jag säga er. hah. jag måste våga ta tag i mitt liv. våga våga

mera mera


ticktick på siffrorna från fröken UR.
fick lite undrstrykna och starkt uttryckna ord av mamma. vet att det bara är oro. gick direkt ner och värmde min mjölk så att hennes oro kunde lätta en 5% i varje fall. snällt va? hah.. kan inte vara kul att ha mig som dotter.. stötte på en trötter i köket, som just stekt sig en hambörjare. stackarn, så mycket jobbande och ganska sen middag?.. :(

sitter och smsar med pappa och storebror också. försökter lista ut om det var jag eller F och M som missuppfattade vad som menades som fortsatt behandling vid tisdagsmötet, om jag lyckat med 1kilos viktuppgången.. snurrsnurr.

överväger lite olika typer av behandlingar med vet att valet av det inte riktigt ligger i mitt förstånd. kanske mer i faktan om vad som är nödvändingt and so on.. är liiiivrädd för sjukhus och har svårt att acceptera någon annans händer kring mitt dagliga schema. och andra sidan verkar jag ju inte klara av att hantera varken vardag eller liv riktigt. funderare på den. sms av fina lillebror nu, han tycker som de flesta - inläggning. jag vet inte .. ^^


för att komma med något inom plusparantesen kan jag berätta att gårdagen var bra! inleddes dock med en av mig typisk tabbe. fick skjuts till tunnelbanan av pappa, hoppade ur bilen och märkte att herr mobil inte hängt med på resan. blev bara att fortsätta fem meter till buss stationen och hoppa på det röda fordonet hem igen. springa in och hämta min kära ägodl, för att sedan springa tillbaka till bussen och påbörja min 1,5h resa på nytt. hah, chockerande!

nu ska n'ästa kopp på grillning snart.
SOV GOTT !

ätstörningskliniken


hellu hellu !
började morgonen med att rusa ut till den redan motorputtrande bilen. rullade vidare och hämtade ut mammas och mina nya glasögon. böjde till bågarna och satte oss i bilen igen. tog kurs mot den ena ätstörningskliniken i stan.

änmälde min inkomst och satte mig i väntrummet med mamma, inväntade storebror som hade gått för långt. närmare bestämt till fel ingång, Maria Ungdom. hah.
Läkaren ville börja samtalet enskilt med mig. hon trodde att storebror var min pappa och fick inte riktigt ihop snöret med min komplicerade familj, och dess olika grenar och knytningar. förstår henne väl, men tror att det har klarnat lite nu.
efter ungefär en timme fick de andra två komma in. och allt lät bra, jag pustade ut under hennes mening "det som allt kan sluta i, det är bra om vi pratar om det också, - om du inte bestämmer dig och vänder på det, blir det helt enkelt sjukhus, sond och dygnsvård. "-ja dit behöver vi ju inte gå", tänkte jag säga. men snaran både på min lina och hennes min drogs åt efter vikt och uträcknat BMI. då vart det osäkert om jag över huvud taget skulle komma därifrån, eller om vi körde direkt med sjukhus. alternativt sond på psyket. jag testades, och hon hämtade en näringsdryck. "nu dricker du upp den där under någon minut." jag gjorde dit och fick komma hem. med ett löfte och ny tid. tills på tisdag MÅSTE jag ha gått upp 1kg annars lägger hon in mig på sjukhus. jag sa att jag nog skulle klara det. men lite press när jag räcknade ut att tisdag är om fem dagar.

med ord om ett livshotande stadie, och förbjuden att göra något annat än att proppa i mig och ligga i sängen fick jag strycka alla planerande helgsaktiviteter. mitt späckade schema förblir tomt. trist som en urvriden trasa.
mamma och jag åkte till ICA och handlade. gick förbi en affär och köpte mjukisdress till mormor, morfar fick en liten sudoku tidning att sysselsätta sig med under dagarna.
jag måste rensa ut mitt huvud på dåliga tankar nu. strunta i ångesten och börja göra. bearbetar detta över en mugg te & honung. men jag är fortfarande tveksam ..vilket känns lite typiskt ..dumt. för direkt i huset drog min ångest igång.


Vandra


Varför står man där. Rakt upp och ned. Utan att springa, men sorterande kämpa mot stegen. En kamp man vill vinna men segern är ett motsägande för den stig man valt. Utan att riktigt förstå vilken väg man tog. Rullar huvudet för att se ett ljus, en väg ut. En stig man inte visste fanns men ändå önskar att man gick på.
Man hoppas,
Önskar.
Strider mot sig själv i den matchen man spelar mot den egna individen. Virvelvindar, snurrande tankar utan stopp.
Finns ingen vägg, den har man sprungit in i för så länge sen, och igenom. Hur vet man att vägen man valt inte leder fel igen?..


självutlösare


Aloah! :)
nu ni, är teknikern är i farten! försöker klura ut dennas fungerande utan bruksanvisning. vet inte vart den har flytt iväg, ville nog inte bli läst helt enkelt. men detta ska vi nog kunna lösa ändå. how hard can it be? I annat fall har jag ju faktiskt morfar på undervåningen som gillar små tekniska utmaningar. jag menar, han klarade ju att få igång micron.. alltid bra med en plan B ibland, "har jag hört", ;D
PS. jag tror att jag måste sluta städa i mitt rum, tappar ju bort allt istället för att få ordning! men nu så är denna upphittad i varje fall, återstår att se hur länge bara, är ju så liten pluttgrej. hah..


Tacos i all ära!


Godermorgon mitt herrskap! vad har dagen att vänta tro? kanske de flesta sysselsätter sig med jobb och skola?..
Jag gav upp det där med sömnen men tackar IT-snillet som kom på den finfina mobiltelefon-idén. samt dess utvecklare inom den kategorin. en räddning i 8 av 10 sömnlösa fall för min del, hah..
Dvs. tills sms-tummen gör sig påmind, trots iphone? hur lyckas man med det ? typiskt mig och mitt telefon överanvändande.

hur som haver. gårdagen spenderades med fint sällskap i form av A. bäst som vanligt! tack för kvällen lille vän! ♥ som vanligt blev det massa catching-up-blajj-prat och Tacos.. så klart. :) ..följt av en nattlig ångestattack. men tankarna finns alltid där och jag är trött på att prata om det. tar redan upp 99,9% av min vardag så varför låta den förstöra med tråkiga ord i bloggen? nä, det skippar vi idag faktiskt ! fokuserar på den fina kvällen vi fick istället ! :)


kan dock inte sluta tänka på morgondagens klinik-besök. går bara undrar och strår frön i hurivida jag ska framföra mina ord, och vad jag vill säga. missförstå mig inte - jag tänker inte försöka smita. då är det en rätt kass idé att gå dit. men har fått starka och många peppande ord från storebror, mamma och pappa. satt i bilen i en himla massa tid med den sistnämnda igårkväll/natt. till 00.00. massa om den forna tiden och styrka.

näää. var det inte jag som INTE skulle prata om det här? hah. SUCK. nu ska jag se om jag kan installera och få igång liilla självutlösaren till herr kamera! och fortsätta titta på bra MTV videor! ;)



måste börja äta Tacos på riktigt. så jag slipper stoppa mina vänner från första tuggan för att jag ska kunna fota! hah. lite i snigelfart, men jag är påååvääääg! :)


natzie zoombies


tjollahooopp! ..
datorn krånglar vilket gör mig galen. ett av dagens alla pinsamma I-landsproblem tror jag, hah.. nu har jag sovit länge och hoppas på att ha fått tillbaka några välbehövda timmar sömn. spenderade gårdageskvällen på lillebrors rum ett par timmar. väldigt ovanligt faktiskt, trots det knappa två meters avståndet.
han "girlie" [man får tydligen inte kalla det 'flickvän' än, eller hans tjej.] hah. men tillsammans är dem. ;)
hur som haver, han tyckte att jag behövde öva lite innan jag får hans playstation till rummet hos pappa. och 'tjejen' hans ville ha lite hjälp i det där nedra killspelet. "Natzie zoombies" tror jag det hette. man var i varje fall fast i ett rum, och skulle döda zoombies som närmade sig och försökte komma in. inte ett spel helt i min smak kanske.. men hörde det första erkännandet om hur jag brukade slå honom i 'crash bandicot' och 'rayman' när vi var små, mohah.. ;) det var i varje fall kul att få spendera lite tid tillsammans med dem. väldigt oväntat och även därför mycket uppskattat. :)

nu ska jag ta och förbereda mig infor Tacoskväll med A. soooo loooong ! :)

dumma måndag.


mamma har verkligen ett stjätte sinne. eller sjunde. idag har hon köpt nya roliga klistermärken som jag använder de bra dagarna, i almenackan. hjälper för att överblicka ett eventuellt mönster eller uppmärksamma små framsteg. gällande sinnerna där, menar jag att hon omöjligt kan veta när dessa dåliga dagar inträffar. och idag är verkligen ingen bra dag med ett riktigt skruttmående. trots flera trevliga stunder med morföräldrarna.
jag får fnatt på det här. mitt i allt är självömkan det värsta - ännu mer ångest över att det inte är synd om mig egentligen. så varför mår jag så in i bomben dåligt och fortsätter att vara svag?! jag kravlar mig fram i gytjan som jag egentligen lagt dit själv. vad hände med det possitiva och varför blir varje misslyckad stund en ledande faktor till en fortsatt ännu mer värdelös dag ? jagmåsteändramininställning.



doktorn


godmorgon i stugan. :)
efter ett något mindre grasiöst uppvaknande, åkte jag till doktorn med pappa. börjar bli ett himla springande där, men läkaren bara skrattar åt mig och mina ständiga återbesök - hah. dagens ärende var hur som haver en himla halsknöl som slutade med blodprov, kallelse till ultraljud för halsen samt ett influensavaccin. verkligen spridda åtgärder. himla envisa blodkärl har jag också, men en sisådär sex/sju stick fick duga..

Lillebror var försoven till skolan så att det blev ett snabbt förarsäte-byte i bilen och pappa brummade vidare med nummer två i barnaskaran. m&m är vakna och stod frågande över dagens kommande lunch som hade ett konstigt namn på etiketten - 'pasta al fredo', jag sa att han skulle fokusera på det första av orden så skulle han förstå vad det var. ;) nu blir det te och massa honung, mums ! :)


helg


ojsch.. jag lever och andas. så HEJ! :)
helgen bara försvann och för en gångs skull har jag faktiskt hunnit med lite roliga saker.

Lördag; upphämtad av granne [som numera spenderar sin tid i Lindköping] med nytaget körkort. grattisgrattis! inhandla diverse Tacos-ingredienser för att senare göra ett planerat inbrott hos granne nummero duo. som för tillfället var iväg på jobbet. en överraskning hade grott i våra hjärnor och med en gömd nyckel kunde vi undvika det kriminella. som upphittare av nyckeln var jag den första att märka dess nedsatta funktion till att öppna dörren. frysta snöklumpar runt hela knippet.. dilemmat löste jag så fint med att stoppa den i munnen för tining. varar den frysta metallen drogs likt en magnet mot min läpp. där stod jag med en nyckel fastlimmad i minnen, hah. snyggt.

lite stress men maten hann stå färdig på bordet när hon klev innanför dörren - YES. överraskningsbakande hade även det stått på schemat. inte fullt lika lätt som att hacka grönsaker, men icke en omöjlighet vilket vi stolta bevisade med halvbrända kladdkakemuffins, hah.. ;) fullt lyckad och genomförd lördag med andra ord !

söndag; blev väckt med frukost på sängen. en finncrisp med levepastej + sallad, te + honungsburk samt en miniyoghurt. tog sin tid men dagen var värd sin stjärna då den inleddes på stadsteatern och musikal - HAIR. nakenchock i benämning och mycket bra föreställning ! :D

n u ; milkiemilke --> sova!
vårdcentralen imorgon bitti. suck.

åh. fan vad smal du är !


näni. nu har jag fått klart för mig varför jag inte brukar gå ut. kvällen började bra, och fortsatte i samma veva. men nej, klart det inte kan hålla i sig och fortsätta. aldrig mera ut.

sitter ned vid ett bord och har trevligt. switchar om till cola light för att inte utmana eller påfresta. människor kommer och går, pratar och umgås. allt är som vanligt när man är ute och kommentarer lägs;

- hur sitter den där fast? hur gör du med peircingen när du strular?
- ehm. min kompis sitter där borta. han undrar om du är singel?
- vill ni gå vidare sen? jag bor precis här borta.
- dem stänger snart. efterhäng på krogen där borta?
- fan vad snygg du är.
- cool brud.
- nummer? facebook?

och så kommer det där. när man reser sig upp och går därifrån. hejdå och tack för ikväll det var trevligt att träffas.

- fan vad smal hon är.
- titta titta. kolla in stickorna.
- vilket benrangel. 

skenet höll sig uppe, och bedrog - tills jag kom hem. tårarna rann och jag var helt förtvilad. aldrialdrig mer nya människor. aldrig mer utgång och aldrig mer jeans utan strumpbyxor, långkalsonger och mjukisar. lager på lager, allt under. som vanligt fick mamma trösta en förtvivlad dotter som inte kan ta en kommentar, eller två. kramade grisen och sömnen försvann. och f*n i skrotet att jag låter det förstöra en hel kväll. helthelt värdelöst

Åh.


Ush..
Jävlajävla skrutt.
Dessa kommentarer..


alkohol och ägg .


goder tidigkväll alleman! :)
har precis kokat mig ett ägg. som vanligt kokas det för hårt och hamnar på utsidan av skalet. men idag blev det en ny kreaktion - halverade sig själv, ihålig mitt och en intryckt gula vid sidan. hah, alltid ett tivoli i köket med mig!..

ikväll blir det en nostalgitrip till första förarstället man besökte vid arton år fyllda siffror - Nivå22. inte vårit 'ute' på hundra år, så det är på tiden med lite fredagsnöjen. mamma blir ju såklart orolig för kvällens alkoholintag. och det faktumet att jag springer runt utanför hemmet efter klockan nio på kvällen. förståeligt, men jag är inte dum i hela huvudet ,[bara halva..]. dessutom är planen att köra bil imorgon [om det inte är allt för halt vill säga], vilket blir min ursäkt till att hålla allt till en lagom nivå. både till mig själv och min vän.

missförstå inte nu. en ursäkt är inget måste för att få till en OK nivå. men det är lättare. ångesten blir bara högre av att sitta och tänka på vad man borde och inte bara för att man kämpar mot en ätstörning. som slutar i ännu mer ångest av den uppfloppande listan av kalorimängd i alkohol. samt att behöva förklara för frågande vänner. äh.. jag ska ha en trevlig och relativt lugn kväll :) önskar en lika trevlig kväll till er andra !


upp och hoppa !


Tjohoah,.
är det inte lite typiskt så säg - när man väl somnar dimper en mamma ned bredvid en i sängen. pratar på om allt och inget för att avsluta med att tra upp rullgardinen. enda sättet att få tillbaka lite tysthet är att ge henne lov till att göra iordning min frukost. hah. men åh andra sidan är chansen att somna om rätt liten, så det var väl bara att gå upp.
hittade även ett substitun för mina stora balj-te-koppar som inte riktigt hängde med i flytten.. min fina kaffetakeawaaay mugg. jag förflyttar mig ju faktiskt ända från kokaren till sängen, hah. en liten yoghurt fick även följa med upp. se vad dagen bjuder på .. en dusch, liet smink och sen take awaaay på riktigt. med mig alltså. hah.


pyttipanna och flytt


hallå ni där ute som fortfarande orkar hålla ögonen öppna,. som den övernaturliga icke-sovaren jag en gång är, sitter ögonlocken alltid fem varv runt huvudet. enligt kroppen i varje fall, annat är det väl utseendemässigt..

hur som haver. försvann bort ett tag till pappa., lillebror sällskapade och ville ha middag. jag var på ICA och fick ta med mig den beställda maten; pyttipanna, ketchup, mjölk och ägg. den sistnämna ingrediensen skulle tillagas på speciellt sätt - stekt på ena sidan med rinnig mitt, [gula]. mina kökskunskaper betvivlades dock, och tyvärr blev misstron bekräftad efter ett tappert försök vid spisen. hah.

trots planerat besök på lördag, kunde min kära faster inte hålla nyfikenheten i schack och tog en förbisväng med blomma och kaffe efter jobbet. den passade perfekt på ett par vita blomben. Marcus kom även han förbi som sällskap på övervåningen åt lillebror. själv fick jag plocka upp ovälkomnade sniglar ur akvariumet. inte fullt så kul som jag tänkte mig att en flytt kunde vara. hah. skjuts hem och nu återstår inte mycket mer av dagen..

PS. misslyckande från min sida gällande kvällens 'mission', soffan ni vet. jag tror nog att den där djupa övertygande stämman saknas i min röst.. men det får gå, var ju trots allt farmors dopmöbelpresent. dessutim är det ju pappas hus, faktiskt! :)


ätstörningens förvillande


min mamma sätter handen framför min mun för att känna mina andetag när jag sover.
min storebror följer med mig till behandlare och möte med ätstörningsklinik.
min lillebror vågar inte ha mig hemma i rädsla av att jag inte ska klara mig längre.
min pappa kör mig över allt för att hålla mig borta från den ångest som styr livsfarliga handlingar.
min mammas kille skickar sms från andra rummet för att se att allt är okej.
mina vänner vill hälsa på mig för att inte ignorera känslorna om att det är sista chansen finns.
mina morföräldrar tar in på hotell vid snart 90års ålder för att barnbarnet inte kan äta.
så många som önskar och väntar på mig friskhet. hur kan jag fortsätta svika alla ?..

är jag den enda som inte värnar om mitt liv längre? ..
vart fan tar jag vägen ?!



kaffe och histora från förr


Hola !
vilket snöoväder. jag som såg fram emot en tidig vår, med lite sol och värme. iiicke. klockan tickar på och snart är morfar tillbaka, han ringde precis, hah. men det hade gått bra hos läkaren i varje fall - vilken tur. :)

mormor låg i sängen och lekte gissningsleken i en gamml tidning. hon säger att hon inte ser något och att förstoringsglas i snygga bågar inte hjälper ett dugg. däremot säger hon sig själv vara väldigt duktig på att känna igen de gamla människorna. jag var däremot chanslös utan min skvallertidning.. hah!

känner mig väldigt omhändertagande då jag både hjälp mamma med att diska, plocka undan och trycka "start" på diskmaskinen. blev lite orolig för mina vuxenpoäng när mormor ville ha kaffe och jag kan inte förstå hur en sådan där bryggare fungerar. morfar hade löst detta under morgonen, då varmt nybrygt kaffe stod och väntade i termos. min vuxenuppgift blev alltså följande; hälla upp en ½ kopp kaffe och bre en bit mjukt polarbröd. duktigt va ?

har även fått höra en del barndomsminnen. hur läsandet går bra om det inte vore för synen. att skrivandet har övats upp efter att ha glömt en bokstav här och där i skolan. teorin om varför - landade i att hon som liten blivit iknuffad i en djup brun. varav en gammal farbror (släckting iaf) följde linan med hink på, och hämtade upp mormor, som då var medvetslös och söndersprucken i huvud. hennes mormor kom utspringandes med nål och tråd. som nu är en dryga decimeterlångt ärr.. ush och fy, stackarn.. :( just detta var en hemsk berättelse, men ändå intressant att lyssna på. :)

fotosugen slog en knorr och motivet blev mammas ring och ängel som hon fick av dotter sin i julklapp. med fint budskap :)


pip.. och så blev det inga fler :)


första koppen klar. utan tre tvångsmässiga pip med microknappen. och tänka sig - jag överlevde. Idag också! ;)
för i övrigt ska jag "passa" mormor lite imorgon, när morfar är hos ögonläkaren. hah. mamma "wabbar" sin 21åriga dotter - som sitter lite vuxenvakt åt sin mormor., kanske lillebror som får ta hand om mamma?..

idag var dagen som pappa väntat på väldigt länge.. nycklar klockan 10.00 och flyttbilen fyllde på det nya huset med lite nödvändigheter [och tillhörigheter] från den senaste byggnaden i ordningen. han är glad och inatt blir de första att spendera under taket på ny adress. är glad för hans skull och nu kommer det bli bättre och lättare för pappa. :)

efter att jag imorgon sätt till att mormor mår bra, ska jag swicha över till pappa och se till så att det blir lite ordning på torpet. lillebror försökte bli kvitt fula soffan nr.1. en återstående fuling som förmodligen blir mitt uppdrag under morgondagen..

inspiration


weheartit.com
kan bara sitta och bläddra, bläddra och åter igen --> bläddra. tills datorn slocknar och tycker att fokusen borde ta form i något annat. hah. så himla många fina bilder :)


blodtryck & puls


hallå i stugan! :)
sitter lite halvt nedbäddad, druckigt te och suger på en läkerol. gottigott. kommer ju inte att vara något problem för mig att börja äta godis sen, så mycket sött som jag trycker i mig redan nu. hah. ;) man kan ju hoppas i varje fall - fredagsmys eller biogodis måste ju varenda människa kunna 'tillåta' sig. visstvisst`?

lyckades slumra till lite vid klockan sju imorse, vaknade inte förrän ..25min innan jag och mamma skulle sätta oss i bilen och åka in mot stan och behandlaren. det första jag gör är att slänga fram håret under duschen. smart prioritering, hah. de sista tre minuterna blev till tekokning och honungstillsättning i mammas kaffe-take-away kopp.

hos Mia gick det bra. men eftersom att jag är där jag är och inte är hos läkare och tittar blodtryck, puls eller vikt var och varannan dag - Ropade Mia in sin arbeskamrat för att åtminstone titta min puls.. som faktiskt pumpade på väldigt bra! ingen fara på taket här - så i nuläget ser det mesta helt okej ut. men förstår henne, hon måste kunna stryka vissa medicinska delan för att inte hamna i sitsen att vara den som kan göra ett agerande, men inte gör det..
hur som haver - lungt. mammas oro vet jag dock inte om den någonsin kommer kunna lugna sig i detta läge. Gurkinhandling, mjölk, korvstroganoff-ingredienser och ett ICA besök senare, åkte vi tillslut hem mot värmen. :)
"min" favorit tidning hade till min glädje kommit ut idag, därför fick den smidigt slinka ner i varukorgen. DOCK ser det ut som att vi har glömt den kvar på affärens rullband. typiskt!..

Gårdagens,

bryta mönster


Tjohoo-jaja! eller nu kan vi för en gångs skull faktiskt säga "GODMORGON", trots att jag inte delar ert uppvaknande av väckarklockan. vem behöver väckarklocka när man ändå är vaken? baah.. börjar bli ett typiskt dåligt mönster av att vara vaken varannan natt. så kan vi ju inte ha det. enda possitiva är väl att istället för att sova bort en del av dagens mål, måste jag gå upp och få i mig lite energi efter att ha legat hela natten utan något energigivande,.
men nu har jag i varje fall varit nere och röjt lite i kylskåpet. samt fått med mig en kopp te med fruktansvärt mycket honung i.. hm.

apropå dåliga beteenden ströp jag ett sådant igårkväll. ni förstår.. mitt tillagande av varma mjölken sker i micron. det måste bubbla och så gör jag tre gånger. "tre pip" måste jag göra innan mjölken får tas ut.. men ja, inte idag. :)
kunde ju inte väcka mormor och morfar med alla dessa pip, hah. dock vet jag inte hur sovande dem är nu efter min morgonröjning istället.. :(