xXL

Hej alla fina själar!
Regnet öser ner, men inga sura miner för det. Ligger framför tvn och myser. Har fått en egoboost som jag kommer att leva länge på! Vill ni veta vad? Klart att ni vill!! :D

Imorse när jag steg upp tänkte jag ta på mig något skönt. Råkade blicka förbi dörren och såg mina lysande fina motivationsshorts hänga på en galje. Med prislappen på och helt orörda.
Jag lyfte ned dem och tittade, åh vad jag längtar. Stoppade i ena benet och sen det andra, lät dem glida upp längst höfterna. Tittade i spegeln, kände.

FAN DE SITTER SOM GJUTET!! Så jävla härlig känsla!! När jag köpte dem ringde jag min lillebrors flickvän och frågade om storlek, för vad än jag tog på mig ramlade de ned som om de vore i XXL. Men nu, åh vilken lycka! Tårarna rann längst kinderna - riktiga jävla glädjetårar!!

På bilden har jag även ett linne som satt som ett tält och en bh jag knappt kunde drömma om att växa i.
Ruset, lyckan - som jag har kämpat !!


En gång för alla !

Det högg i hjärtat. Jag orkade inte mer. Jag ville ge upp, låta min själ sväva iväg till ett ställe där varje minut inte var en kamp. Dit stegen inte var tunga, dit energin inte bara var vilja.

Missbruken tog tag i mig som att någon räckte ut handen, jag trodde att det var en vän. Ack så fel jag hade. Min lilla genväg till en lättare vardag ledde mig bara ner i det våta sunkna träsket. Med slutna ögon letade mig fram i hoppet om att hitta den där handen jag trodde skulle dra mig upp, jag sträckte mig så långt att jag hamnade utanför all annan fokus. Jag litade inte på någon utom mig själv. Kände mig sviken av värden som lurat mig ner i träsket.
Jag fortsatte att blunda, i mitt huvud omvandlade jag det sunkna till mitt alldeles egna lilla paradis. Där var jag lycklig. Jag förstod aldrig att jag bara sprang från verkligheten.
PANG sa det när jag blev ikappsprungen. Där stod jag blottad och chockad över hur ont något kunde göra. Verkligheten - det blev min värsta fiende.

Min rädsla för sanningen höll på att kosta mig livet.
Idag är jag påväg tillbaka. Vägen har gjort så ONT, men jag har kommit över det värsta krönet. Nu blir det bara bättre och jag är så glad över att jag vågade!
Så tacksam för alla som hjälpt mig att ta detta beslut - att vilja bli frisk. På riktigt!


Vaxholm ! ⭐

Hej mina vänner!
Dagen spenderades både i bil och vid vattnet. Några turer bland Vaxholms butiker och en glass i solen.
Ja folks, ni läste rätt - MIN FÖRSTA GLASS PÅ SEX LÅNGA ÅR!
Jag är stolt, jag är lycklig, jag är glad - ännu ett steg! Vad är det som händer? Jo jag börjar sakta med säkert ta mig mot livet, eller ganska snabbt i min mening! Ibland är det tufft, men jag älskar livet! Det spontana, det sociala, det oförutsägbara, det underbara!

Det är stort för mig, det där med att bara kunna glida in på ett fik, en restaurang eller en parkbänk med en glass. Allt var så länge sen, jag hade glömt hur livets glada dagar var, ville bara känna det hårda, som jag bara förvärrade från dag till dag.
Livets gåva. Jag har lärt mig mycket om den tuffa vägen, nu är det dags att upptäcka något annat!

En av mina närmsta vänner träffade jag idag. Han hade inte sätt mig sen precis då jag blev inlagd, han sa, i chock -
"Fan vad du.. Ser ut!" "Dina ben, dina lår, dina vader, åååh ditt ansikte!!" "Det är ingen LITEN skillnad sen när jag såg dig sist!"
Helt ärligt var min första tanke; "åh nej, jag har blivit tjock och ful!"
Men ett sms senare fick mig att inse hur skev min tanke var.. Jag måste bort från dem, de nedtryckande tankarna..
Sakta med säkert .. :)


Fråga ⭐

Fråga; Vid vilket BMI är det tillåtet att träna igen efter svält?:)

Svar; jag misstänker att det är BMI 20 och över, så att man har lite "marginal". men det har med proverna att göra också, att de är i balans och varit stabila ett tag.. Därmed är det väldigt individuellt och man får börja långsamt så att kroppen hinner med, så att man inte utsätter den för ännu en chock :)


Bikini och bad !

Tjoho!
Vaknade av klockan innan 8, väckte(!) mamma och sa att det var dags för frukost.. Fick frågan om jag inte var trött efter gårdagen? "Neeeeeejdååååå!" Sa jag och somnade om till 10.00, då jag vaknade för mellis. Snarkade igen fram till strax innan tolv - lunch.

Ringde och pratade lite med min behandlare innan mor & jag försvann till stranden. Ännu en utmaning avklarad - bikini. Även om jag är glad, kan jag inte säga att jag är till 100% stolt över min kropp (men vem är väl det?), och "större" ska den bli.. Men men, allt tar sin lilla tid.! Längtar så fasligt över att få börja träna igen! :D

Vattnet var lagom varmt och doppen härligt svalkande - med några ihågkomna simtag från min simmar-tid! Åh så härligt!! :D

Nu är klockan mycket och det är dags för en annan att sova! Godernatter!!


Fin dag och gyllene tider !

Hejsan!
Måste bara berätta! Igår.. Vaknade upp och gjorde frukost, tog alla mina tre första mål, sen satte sig jag & mamma i bilen mot stan.
Vi möte upp en av de bästa familjer, satt under ett kastanjeträd och fikade. Fick även träffa en liten plutt på 11veckor, så underbart fin!

Solen strålade och värmen var närvarande - minst sagt! Vi satt i gräset och år middag. Ska jag vara ärlig hade detta ALDRIG gått för 2månader sen. Vi visste inte ens om jag skulle kunna föröka med. But i did it!! Så jävla glad!

Kvällen avslutade på tele2 arena med Linnea Håkansson som förband innan gyllene tider kom in! Sjöng med som aldrig förr och jag har verkligen haft en underbar dag!!

Ps. Drack vanlig fanta för första gången, gott!! :D


Paus

Överläkaren fångade mig utanför sjukhuset. Han hintade lite om det som hänt, att något slog över. Så var det ju, känslan av besvikelse blev för mycket.

Han sa att han förstod mig. Fortsatte med en kompromiss, rädslan av att jag skulle skriva ut mig var stor. Helt utan att ha öppnat munnen sa han att jag nog skulle åka på en så kallad "paus-vecka", så nu är jag hemma och kommer inte tillbaka till enheten förrän på torsdag. Nästan en hel vecka hemma, HALLELULEJA jublar mitt inre, inga funderingar alla om att det inte kommer att funka, för det vet jag att det kommer att göra!
Planen är väl den att komma tillbaka starkare än någonsin och pina ut det sista av slutenvården. Lite återfunnet hopp, yes!


Ny dag nya tag !

Jag satte på mig det jag trivs bäst i - träningsläger. Kände mig verkligen som mig själv igen, stark och målmedveten! Som pricken över i:et har jag även kommit upp så pass mycket att mina gamla kläder börjar passa, yes you did it girl! En bra bit på vägen, även om jag har en bit kvar!

Vad vill jag säga med detta? Jag är glad & stark. Även det mest negativa går att vända på, trots att en hel hög av besvikelse fortfarande hänger över mig,. Men men ska försöka göra det bästa av situationen och kämpa mig framåt !


Aldrig mera tårar

Vad hände? Jo. Hade blivit informerad om att två veckor till här på slutenvården, MAX. Med mycket hempermissioner. Vad händer? Jo, de säger fyra, utan orsak. Där sprack det gör mig.

Tog mig igenom kvällen, fram till efter kvällsmålet då jag inte kunde hålla inne mina brännande tårar längre. Jag grät, för först gången visade jag ett ordentligt flöde med tårar. Så besviken!
Min behandlare kom in i rummet då jag satt på golvet, "om du hade sagt; jag skulle vilja gå tidigare, men om ni säger att jag ska vara kvar, förstår jag. Skulle vi kanske kunna tidigarelägga det hela. Men med denna reaktionen undrar jag om du kanske vacklar lite".
Jag grät tills att jag fick ont i huvudet. Tog min jacka, hoppade in i hissen och åkte ner till kafét, ville bara vara själv.

Så jävla ledsen. Jag vill visst bli frisk, kmr ALDRIG att gå tillbaka till det sjuka. Det har bara med att göra att jag åker hem; får fram livsgnistan som aldrig förr. Kmr tillbaka och påverkas så jävla negativt och allt jag byggt upp rasar, men jag har bitit ihop, i tron om att jag snart skulle få gå över till dagvården.

Nattpersonalen upptäckte mig. Än en gång fick jag höra att vill man något får man kämpa för det, inte gråta. ALDRIG mer ska jag låta någon se mig gråta igen, aldrig.

Kvällen slutade med att jag 22.10 satte mig i taxin och åkte hem till lillebror. Min väska var packad, men jag lovade att komma tillbaka idag, så väskan blev kvar.

Vaknade och kände mig starkare. Gick upp och åt både frukost och mellis innan lillebror skjutsade tillbaka mig till enheten . Kramade han hejdå och gick in till överläkaren för samtal..


Nej.

Efter veckor av tro, hopp och styrka rinner tårarna som aldrig förr.
Jag hatar det här.
Varje gång jag kommer tillbaka till enheten efter permission sänks jag minst tre nivåer. Ögonen svider och allt gör så ont. Från att vara glad och full av liv, fylls jag istället av negativitet.
Jag är klar här nu, finns inget mer att hämta. Jag tänker inte vara kvar.


Piercing !

Tjohoo!
Frukost, mellis och lunch. Yoghurt, nd och chili con carne.
Sen bar det av mot söder. En liten visit på "East street piercing", fick hjälp med att byta septum. Hade hästsko och ville gärna testa ring ett tag, misstänker nämligen att jag behöver ta bort hela altet när/om jag börjar jobba.. :/
De tre "S:en" - snabbt, smidigt och smärtfritt ! Mamma fick en bild och svarade med en ":(". Haha. Aja, huvudsaken är att det är som jag vill. Förändring förnöjer!

Eftermiddagen fortsatte med mellis på stående fot - powerbar! En liten tur till centrum för att köpa en ritbok och sen mathandling! Så himla värt att kunna bära ICA-kassen igen!!! Tror att jag uppskattar de små sakerna bättre nu, en bra grej :)

Nu har pappa & jag ätit middag och en annan har ritat! Hihi ;)


Påväg!

Jag är förjävla glad! Vare utmaning, varje steg, varje hopp. Jag landar, springer och lyckas.
Utveckling mina vänner, utveckling.
Framsteg, mod och hopp. Inte på länge har jag känt detta rus och glädje.
På riktigt, av rätt anledning.
Livet. Jag längtar.
Punkt.
Nej. Sprudlande energi.

Jag är påväg!


Mat mat och permis

Tjohoo!
Permisen hos pappa gick mer än bra, "lite" mat, shopping, cyklat, hälsat på hästar och kollat massa sport - kul va?! ;) hade som lite fokus under helgen att öva på stekt mat, tre av fyra huvudmål stektes och pappa la i oljan, gick fint!
(Blev bl.a., stekt torskfile, wallenbergare och veggobiffar!
Efter veggobiffarna blev det TVÅ äggmackor för att jag var lite osäker på mängden.. Men hemma utan tidspress gick det bra med lite extra kvällis :)

Taxin var tidig idag och jag hann med god marginal till middagen - biffar, ris och sås.

Om en halvtimme är det sova, men jag har vilat så mycket idag så får se hur det går .. ;)
Imorgon, ny dag - nya möjligheter!
Sleep tight!


Lunch!

Är så glad! Varit i extas och kommit ifrån skrivandet lite.. :p
Dagen efter jag varit hos mamma åt jag lunch med en kompis, första gången på 6år! Herregud! Det blev sushi och massa prat - så himla fint och efterlängtat, mer sånt!

Sitter hemma hos pappa, permission fredag-söndag - det tar sig, sa pyromanen ;)
Nu har vi precis ätit middag och ligger som två maskar i varsin soffa. Allt gick ned och nu är det bara ett mål kvar på dagen, hejja hejja!! :D


Live life!

I don't care, I love it!


Hemma hos mami

Hej!
Är hemma på permission :) Åkte efter lunchvilan, pratade oavbrutet med taxichauffören hela vägen hem till mamma! Välkomnades med ett leende och under den närmsta timmen blev det sommaryoughurt med hemgjord müsli och torkad frukt - jättegott!
Till middag blev det kyckling i ugn och rostad potatis, mums!
Legat i solen och läst hela eftermiddagen, så länge sen jag kunde läsa mer än tio minuter, så mycket som är förändrat.

Fick lite panik idag när jag märkte att mina fingrar knappt går runt armen längre. Gick snabbt över då jag faktiskt kunde skaka bort paniken, se mig i spegeln och säga "fan vad mycket snyggare jag är nu jämfört med 8v sen!"
Jag tror verkligen att jag är påväg mot friskheten nu, denna gång kommer jag att klara detta!!


Bord 3!

Herre geda mig, nu höll jag på att glömma er ännu en natt!!
Började dagen med en liten försovning, hade vikt men råkade somna om, ehe..

Målade upp skräcksenariot för dagen, men det inträffar nog inte förrän imorgon så måste nog säga att maten har gått bra idag! Fick slänga i mig två maträtter, men jag är glad och känner mig uppåt!! Får rida lite på det :)

Fick byta bord idag, sitter nu vid nummer tre. Sista och svåraste, men det ska nog gå bra! Känns skönt - alldeles för mycket fusk och smussling där jag satt, negativ påverkan på det. Men nu är "problemet" löst. Måste dock lära mig hur livet är - dvs oförutsägbart. Men förhoppningsvis slipper jag denna typ av ätstörningsbeteende sex gånger om dagen..

Nej fokus på mig själv nu, jag vill leva ett fritt liv!

Pratade med mamma idag. Grät och klickade henne i örat.. Ville inte avsluta så, ringde därför upp. Bra gjort av mig, blir en hemfärd imorgon! Längtar som en galning efter mammas bröd - MUMS!

Nä nu ät det sova! Godernatter!! :-)


Svar :)

Tack för alla jättefina kommentarer! Skiner upp och får mig att fortsätta kämpa - STORT TACK <3

För att svara på lite frågor ni ställt;
Proteinbristen i fötterna kom de fram till efter lite blodprover då man kunde utesluta inflammation och frysskada. Det har hänt förr att patienter med långvarig svält fått just sådana här problem, men jag har fått en medicin som faktiskt hjälper, "lyrica" heter den. Det enda negativa är att man väldigt lätt blir beroende..

En annan fråga var om rullstolen och i den satt jag i en månad. Fick komma upp endast för att få igång min igenstoppade mage.. Proverna är fortfarande inte bra, men de har blivit bättre :)


"Du ser mkt bättre ut än när jag var och hälsade på dig senast"

"Dagens solglimt" = vakna hemma och äta frukost med pappa. Hur fint som helst! Så länge sen jag kunde njuta av det!
Taxin var sen men han precis tillbaka till lunchen, dock utan marginal. Men vad gör det annat än att man blir lite stressad? ;)
Vegetarisk lassande stod på menyn. Min fasa. Men tänka sig - det gick hur bra som helst! Har kommit på mig själv att jag klarat varenda "farlig" rätt nu. Förutom en som jag har det OTROLIGT svårt med. Spaghetti & köttfärssås.

Gårdagskvällen var en DRÖM. Mamma, pappa, lillebror och jag grillade MAT tillsammans och ÅT som NORMALA människor. Första gången på 6år.
För första gången sa min lillebror;
"Du ser mycket bättre ut än när jag var och besökte dig senast". Han sa även till mamma, mer som ett konstaterande; "hon åt ju en hel vanlig portion också"

För tillfället - musik i mina öron! Blir så GLAD! Älskar min lilla fina plutt och att få visa honom att min kamp går åt rätt håll är oslagbart!

Nu är det släckning på stället och om några timmar har jag provtagning..
Godernatter på er :D
(Svarar på frågor i nästa inlägg) :)


+ 10kg

7veckor, 10kg tyngre. 1000ggr gladare och väldigt mycket starkare!

Tänk vad lite mat och näring kan göra!

Startade morgonen med god frukost och det bästa - en cykeltur med pappa!

Avnjöt just en middag med mamma, lillebror och pappa.
Detta trodde jag aldrig!

Åh så härligt!! :D


Medication

Goderrmorgon!
Håller på och vänjer mig av med ångestmediciner, vill inte äta dem mer - så det var på mitt initiativ. känner dock hur ångesten gnager efter en stor frukost, men tänker - vafan, livet väntar ju! Ligger därför i soffan och låter kroppen fyllas av bra energi, Lite driv för att starta dagen - hur bra?!

Har fått en ny medicin också. Ett protein i mina ben och fötter har "försvunnit" (gör sjukt ont!) på grund av svält och behandlar man inte det nu kan det bli kroniskt, det vill vi inte! Går som en kratta, men förhoppningsvis blir det bättre snart :) Tacka forskningen för medicin!

Har lite planering inför dagen, men mest vila. En tur med mamma till panduro (fylla på pysselförrådet lite) och grillning med familjen ikväll! :) Wii !!


Det går bra nu, peppar peppar!

F*n vad jag är glad att jag kan äta såhär. Knappt man förstår underbart det är att ibland få en liten gnutta tro till friskhet. Att lämna anorexin som ett lärorikt kapitel, våga blicka framåt och drömma. Samtidigt leva i nuet och ta vara på varje stund.

Många dagar och nätter är fortfarande grymma. Sömnlösa och ångestfyllda, men fyra av fem gånger vinner jag mot anorexin. Allt mer uppskattar jag livet, mitt liv. Mina vänner. Min familj. Min tillvaro.

Jag är så mycket gladare, så mycket starkare, så mycket sundare i kroppen - att man faktiskt kan se och känna det.

Det finns bara en sak; fokus och jävlar anamma. Nu jävlans!!


Permis!

Tjohooo!
Solen skiner och jag är mest bara glad! Vaknade på enheten av en skarp röst, "du leker med min tid!!" (Efter att ha somnat om när nattpersonalen väckte mig för vägning"
Tippade ut i pyjamasen och råkade blotta mig för en av patienterna som råkade gå förbi när jag endast stod i trosor.. ;)
Åt frukost, ND och lunch. 13.10 väntade taxin på mig som rullade till pappa. Han pratade lite om ätstörningskliniken och så, nyfiken där - men gjorde mig inget, snarare tvärtom!
(Gäller även er - fråga på om ni undrar något) :)
Efter god mellis gick jag och pappa ned till ICA med matlistan. Rullade hem maten på pappas cykel - plockade in i kylen. Vände tillbaka mot blomaffären och köpte lite röda pelargoner ! Jag lovade till 110% att de hade blomlådor, tji fick man.. Men vi lyckades prata till oss en iaf ;)
Nu sitter vi ute i solen och har det bra, middag snart! Hoppas att ni har det lika bra!

Kolla jordgubben ;)


Vill

Även om jag vill, vet jag inte om jag kan vänta i en evighet..


Kvällis :)


Sushi & armband

Goder middag!
Efter fruktsoppa och "ost-knyte", hoppade jag in i taxin tillsammans med en tant. Samåkning som jag förstod sen, hah. Styrde min kos till pappa följt av matplanering och ICA-handlande.
Blev sushi igen för mig, mums. Pappa ville ha grillad kyckling, också gott!

Har suttit och pysslat lite med ett armband som verkade helt omöjligt till en början, men sedär - det gick!

Nu laddar jag i för äggmacka och näringsdryck för att fylla på magen lite så att jag orkar drömma fint och ostört inatt! ;) hejs!

https://cdn2.cdnme.se/2583756/6-3/pic_51dd9989e087c3700f966678.jpg">https://cdn1.cdnme.se/2583756/6-3/pic_51dd9989e087c3700f966678.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/2583756/6-3/pic_51dd99bf9606ee18a91e8b43.jpg" class="image">


Klar snart?


Lasagne igår och hamburgare idag. Två rätter jag fasat, men vafasen. Båda gick hur bra som helst. Känns inte riktigt lika svårt längre, känns inte som att jag behöver det här stället så länge till. Vill ut i det fria! Klart jag stannar den tid de rekommenderar och tills proverna blir bra här på slutenvården, men sen är jag nog redo, jag vet vad jag måste jobba på men det finns inte längre något för mig som heter "backa tillbaka till farlig undervikt och anorexi" jag är klar med det nu. Aldrig mer.
Men just nu känns det som att jag kan göra samma jobb hemma som här. Känns som att jag tar upp någons plats som skulle behöva den mer..

Idag ska jag hem till pappa, men först utbytesmellis = inte den blekaste vad det kommer att bli, men håller tummarna för ngt bra, peppar peppar!

Som svar på frågan om hur många sushibitar de ser som "normalportion" är det "lilla sushin" 8st bitar (absolut minimum) .. :)


L <3

Oj, ligger lite efter i uppdateringen .. Igen! Hur som haver, börjar med gårdagen; frukost,mellis och grupp på enheten. Mamma kom förbi vid kl 11 och jag följde med henne till centrum för att "lunch-träna" lite. Sushi, normalportion och äppelMER blev det. Åt upp allt inom tid och det kändes inte det minsta jobbigt!
Vi stannade till vid mataffären och köpte mellis - proteinbars som vi åt efter en färd till stinsen. Ny klocka hittade jag också - gött!
Kändes så himla bra när jag stolt gick till personalrummet med mamma för att berätta att allt gått hur bra som helst! Dagen var verkligen jättemysig! <3

Som en svart kontrast i det hela skrevs fina L. ut från avdelningen på kvällen.. Förstår inte hur jag ska ta mig genom dagarna här utan henne, min lilla solglimt. Om du läser detta ska du veta att du inspirerar mig så mycket, många gånger har bara din närvaro hjälpt och peppat mig. Du är stark som renaste BAMSE och kommer att klara detta galant, det vet jag! Vi ses ute i det fria, där vi ska vara <3 stort LYCKA TILL!


Permis

Godermorgon!
Råkade försova mig lite efter provtagningen, somnade om som en stock! Men jag hann, det med näppe.. Mobilen laddade ur, så ingen väckarklocka här inte, men som sagt - det gick bra ändå! :)

Gårdagen gick helt ok, bra mat och sällskap, mycket fiskbensflätnings-övning förgyllde dagen och jag har fortfarande en kvar i håret, så fint så!

Efter näringsdrycken kl 10.00 ska jag träffa mamma, lunch och mellis står på schemat - hoppas att vädret blir bra, peppar peppar! Hoppas att ni får en bra dag :)


Godis

God förmiddag!
Ligger i min säng och läser bok. Har ju lite dödtid att slå sönder om man säger så, hah..
Dagen hittills (pepparpeppar) har gått bra och lite kvalitetssnack med behandlaren om lite planering inför veckan.
Igår var en bra dag och jag blev så varmt välkommen tillbaka. Pappa och jag skötte oss ju bra så det var roligt att berätta för min behandlare! Stolt och glad! Hade lite mer prata-prata med världens finaste tjej på enheten, så bra och stark hon är <3 riktig inspiration!!

Vi funderar på om vi verkligen är på rätt avdelning. Medan övriga patienter fasar för maten räknar vi ned till kommande måltidtimme. Tar lite extra här & där och snackar om favoritgodis, hah UNDERBART.

Nej nu är det mellis och eftermiddags kaffe, mums. Attans att goda yoghurten är slut bara.. :(
Hoppas att ni mår bra, det gör jag :)
Ciao!!


Pepp pepp

Åh vad ni är underbara, helt fantastiskt pepp av era kommentarer! Blir så himla himla glad, ni anar inte <3


Till Helena :)

Ps, TACK Helena för all pepp! Blir jätteglad :D


Borta bra men hemma bäst!

Åh allt kändes underbart igår, tänk att det faktiskt kan gå om man bara vill!! Alla mål gick hur bra som helst och pappa fick både kolla smör på mackan och skaka på uppdrucken näringsdryck. Inget fusk här, inte det minsta!

Blir så glaaaad, kan inte beskriva. Längtar tills jag hittar egen lägenhet och kommer ut i livet snart, fasen vad underbart! Jag är verkligen på G nu känner jag. Nu har vi ätit frulle och under detta dygn har jag ätit utöver matschemat - smak that!

Det eeeenda jag kan ångra är att jag ställde mig på vågen. Dumt så dumt. Har gått upp nästan 10kg på 6v, satte griller i huvudet men när det var dags för frukost var det inga funderingar, jag gjorde som jag skulle och lite däröver. Vikten ska inte styra mig, aldrig. Jag ska må bra nu - på riktigt :)

Fan vad jag längtar efter att träffa min behandlare och berätta hur bra allt har gått! Wiiii :D


Permis

Så jävla nöjd.
Gör som jag ska och handlat som jag ska. Första målet hemma är avklarat och det gick hur bra som helst! Pew.

Vände inte på ett enda paket, läste inte minsta lilla innehåll. Orkade inte bry mig, jagar ändå inte kilon, tog det som lät gott - gällande yoghurt. Hallon & blåbärssmak. Handlade samma bröd som vi har på enheten, samma flingor och samma pålägg. Fortsätter jag såhär finns det bakslag men ingen återvändo till det sjuka, inte en chans att jag backar tillbaka till det! Blev så överlycklig när jag kände att jag kunde bära Ica-påsen. Kändes underbart.
Tänk vad lite mat kan göra!! Nu när jag kommer ut från enheten lite blir allt så mkt tydligare - vad jag strävar efter och kämpar för. Livet hurrni, livet. Kort och inte värt att slösa bort år från.
Seee yaaa!! :D


Nd

Hola!
Tuggar tuggummi som besatt, även om det förmodligen inte är så omtyckt - men det hjälper mig något kolossalt.
trycker undan ångesten. Den har ingenting här att göra. Tänker INTE göda ätstörningen. Inte, inte. Punkt.

Dagen är fortfarande tidig, frullerullen ligger i magen och lite avslappning på det. Nästa mål är en näringsdryck med smak av vanilj - självvalt. Börjar nästan tycka om de där, så himla smart grej. Massa nyttig energi och näringsämnen i en så liten burk, två stycken kan ersätta ett helt huvudmål - hur fantastiskt?!

Nu ska jag läsa lite i min bok - "min dotter Amy"
Hej så länge!


Lyrisk

Alltså. Nu får jag sluta med sena inlägg, ni måste ju hållas uppdaterade om mig och min resa, heh.

Dagen har gått fort, en hel drös av aktiviteter har frodats. Alla lugna och sköna, roliga och lättsamma.
Exempelvis kroppskännedom, KBT, skapande och ja, alla matmål + vila.
Strömavbrott har vi hunnit med också, var tvungen att ladda ner en ficklampe-app när jag skulle på toa.. Hah.

Värsta lyxen vi har här! Lugna aktiviteter , kock, serverad mat och dryck - hur låter inte det så säg?? Jag menar, vem skulle inte bli stärkt av det. Man kan tänka så - blir lite lättare :)

Annars känner jag mig helt lyrisk av att snart få åka hem till pappa i ungefär ett dygn. Det bara SKA gå bra och jag är så redo man kan bli, ser verkligen fram emot detta - kommer bli så skönt!
Skönt att vakna upp i sin egna säng efter 6v instängd på ett sjukhus..

Fan vad jag är nöjd med tillvaron, i alla fall i tankarna. Tuta & köra, inte låta sig dras ned av andra. Fokus och jävlaranamma!!

Sov så gott gott folk!! :)


Uppskatat delux!

Blir så peppad av era kommentarer, tack alla fina som skriver!!
Pöööss ;) <3


Mat och hem !

Oj oj oj, här glömde jag nästan att uppdatera! Dagen har rullat på och gått ganska bra, men nu vet jag med största sannolikhet att jag inte gillar ädelost. Men vi fick en god soppa och hembakat bröd till lunch. Matvete, skinka och sallad till middag. Smoothie till mellis.
Allt har gått ned och givit mig massa bra och nödvändig energi!
Kroppen har lite ont, men den är under reparation. Vikten skjuter i höjden och jag kämpar nog på rätt bra tror jag minsann!!

I helgen får jag min första långa permission, är så taggad! Vill verkligen visa pappa (och mamma för den delen) att jag verkligen kan, att ansvaret ligger hos mig och jag ska följa allt till punkt och pricka. Genvägar är uteslutna, inget sånt trams denna gång, nu kör vi!!


Fötterna upp i luften

Tjoho!
Bra morgon följ av kroppskunskap och en så småningom hemsk lunch. Makatonipudding, tror jag blir galen av all denna pasta. Men men man ska ju kunna äta allt. Man behöver inte gilla allt men inte heller välja bort av ätstörda handlingar.
Så vi kan väl säga såhär, klarade makaronerna med nöd och näppe, tack till favorittjejen här på enheten som tipsade om tankesättet jag skrev om igår - STORT TACK <3

Nu ska jag snart in på samtal. Spenderar tiden med fötterna längst väggen för att lindra det onda, känns faktiskt lite bättre för stunden :)
Snart samtal med behandlaren!


Pasta

Men hej!
Dagen har rullat på i full fart med diverse aktiviteter under förmiddagen. Jag har även spenderat lite tid hos sjukgymnasten som kollat på mina fötter, utvärdering kommer efter samtal med överläkaren, om fortsatt kontroll måste göras eller om vi redan nu kan fastställa och behandla skadan..

Middagen är just avklarad och det var pasta. Blääää! Mår alltid lika dåligt efteråt, mest ångest. Jobbar med mig själv som tusan - "är tanken realistisk?"
Ex. En ätstörd tanke dyker upp, "nu kmr jag bli tjock!"
"Är tanken realistisk?"
"Nää inte för 5 öre!!"
"Bra. Ät och njut"
Bortsätt från njutningen fixade jag det, mohaha slag på nosen där!!

Pappa är i full fladdrande fart påväg till mig för lite behövlig leverans.. Det är svårt att klara av detta på egen hand..

Ni har väl haft en bra dag? Hoppas det i alla fall! :)