happy halloween

Hola bolla!
kommer kunna denna stad innan och utan efter denna dagvårdbehandling. två-tre dagar i veckan är jag hos mamma, och jag vågar inte alltid utmana ödet och vara hemma ensam. löser detta för det mesta med att vara i innerstan och gå runt lite, har redan börjar med julklappshandeln. 
idag var en sådan dag, eftermiddagen i stan och möta upp mamma på vägen hem. middag och vila framför TVn, lillebror var hemma och det är alltid ett STORT KUL PLUS! <3
 

som den tuggumminarkoman jag nu är, ville jag handla lite innan jag åkte till pappa för kvällsmål och sova. tio minuter innan stängning släppte mamma av mig utanför ICA. jag hann.
men mamma ville inte släppa mig lös i mörkret för en promenad mellan affär och pappa. men likt en trotsig tonåring ville jag självklart traska mig fram till pappa på egen hand. lite orädd gick jag runt i mina egna tankar och hoppade högt när jag tittade upp och möttes av ett gäng äldre målade och utklädda haloween-killar.
juste. har gröpt ur och skulpterat en pumpa hos mamma idag.
 

pappa satt i badet när jag kom hem, och efter en liten incident i fredags har pappa med sig min medicindosa över allt, såväl ensam i huset - i badet. har bara mig själv att skylla och förstår varför han är rädd. jag fick en chans, men sumpade den..thats it.,går helt enkelt inte att lita på mig i nuläget, inte när det kommer till mediciner i alla fall.
 
nä, nu ska jag hämta vetekudden. happy halloween alla! :D
när får jag fira?..

trassel

 
heeejhooopp!
pappa pratar med storebror och TVn står på något gammalt historieprogram.. triiist. ;)
började morgonen med en tripp till Bro för att ha mitt sista möte (för denna gång) men en röstkonsult. mest för att förnya dyslexi-papprena och konstatera diagnosen så att jag får den hjä'lp jag behöver vid studerande och dyligt.
antalet mil bort gjorde att jag missade hela förmiddagen på enheten, så åkte aldrig dit idag.. mötte upp pappa i vällingby efteråt, han hann ta lite prover och träffa doktorn också. jag dundrade vidare med komunaltrafiken efter röstkonsulten och han med två julklappar!
 
vädret är skrutt och vi tar igen oss efter en lite trasslig helg,, men en bra sak med helgen var i alla fall gårdagens besök på Göta Lejon för att se musikalen "jesus christ superstar" helg okej underhållning om ni frågar mig! ;)
 
nu ska jag återgå till min lite oladdade mobil. ciao!
 
 
 

I didn't do it to hurt you

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/2583756/images/2012/pic_508d7b939606ee1a46d78690.jpg" class="image">


Leva livet

Herregud. 
Vad gör du? 
Vad é det för tråkig min?
Det är fest (chips o grill). Du är bäst (näst intill) 
Kom igen och dra upp din gardin. 
Spela inte döv som Tv's testbild. 
Du måste ge oss lite program, madam. 
Du är ung, men jag är yngre. Jag har fyllt tjugoett. 
Kom och visa mig vägen fram

mössa med öron

 
helluuuah!
vilken dag!
började med enhet, efter det skulle man bara åka hem, men vad händer. jo, en olycka i tåg-trafik så att inga tåg går. ersättningsbussar skulle gå från någonstans jag inte hittade till. gick till slussen men inte heller särifrån gick några tåh. fick panik och ringde mamma, grät som ett litet barn, så la på. fotade min vy och mmsadeså att hon kunde se vart jag var, som hon mot all förmodan också förstod vart jag var.
 
hittade tillslut en buss som tog mig in mot stan. kände inte att jag klarade av att vara hemma själv, så gick runt vid centralen i en två timmar. fyndade en fin liten väska som plåster på orienterings-såren.
nästa stepp var mötet med den snyggaste tjejen i gymnasiet. alltid haft ögon på och vi tog studenten tillsammans. och JUST idag går jag runt där och ska vara snygg, men inte han göra iordning mig imorse, så går runt där med min mössa med öron på. VAD ÄR ODSEN?! 3år sen man såg henne sist och nu står hon och ropar mitt namn, blir som ett första intryck igen ..med björnmössa med öron på... suuuuck..
möter upp mamma hemma som lagar mat. hjälpte till med en äppel- och persikokaka. tittade lite på TV, träffade lillebror och fick skjuts ner till pappa.
vartpå hejdå-kramen slutar med en armbågning rakt på snoken. så min redan svullna stackars lille näsa ner inte längre ut som en runt köttbulle, nej nu tog mammas armbåge svullnaden till en helt ny nivå!  hah..
 
nu är jag i alla fall hos pappa, alla mål på dagen är avklarade och nu vankas det sova om mindre än en timme..
 
som svar på en kommentar om hur många mål om dagen jag äter; äter jag sex gånger omdagen.
frukost, mellis, lunch, mellis, middag och kvällis.. :)
 
sov bäst alla mina fina läsare :D
ciao
 
 

Sup


Vikt & samtal

 
Hejhopp!
Sitter på enheten efter vikt & samtal. Min behandlare trodde inte på mig i förra veckan, något som hon bar om ursäkt för idag. 
Hade gått upp mer än förväntan. 
Blandade känslor hos mig. Men ändå skönt, jag ville ju visa att jag kunde och kan. Hoppas att dagen fortsätter bra, ett av tre mål är klart. Laktosfri risifrutti och mandarin. Hoppas att ni får en bra dag!! 
(idag har jag supermantröjan på mig, hih) 
 
 

Test


Hejhopp

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/2583756/images/2012/pic_50830867ddf2b3740d001d07.jpg" class="image">


Hejhopp


Septum

Hej hopp!
Ligger i soffan hos mamma och tittar på "hollywoodfruar" efter wookmiddag.
Var i stan tidigare under dagen med en kompis och fixade en ny piercing, septum blev det nu! Men syns inte, än slängde bara läkningssmycke!
 
 

sprang hem ifrån enheten

hejhopp!
ingen bra dag idag. många jobbighets sms med mamma. den ofunna orken gjorde sitt och lunchen slutade i kaos. skulle ta mat, behandlaren slängde ris på golvet när jag efter att ha tagit själv, dragit bort tallriken.
hon slet i mig hårt och jag trotsade mig loss ur hennes stenhårda grepp. sprang ifrån enheten och hem till pappa.. låg lite handlingsförlamad på min säng tills det att pappa kom och satte sig på min säng och försökte trösta. efter lite om och men åkte vi till affären där jag fick lipsyl, hårspray och vantar. heh.
 
gick till en matbutik och köpte hem lite rå lök till fin soppa som vi tillsammans gjorde till en fin serveringsrätt!
 
har fått för mig att pierca "septum" imorgon, har lite beslutsångest eftersom att jag då tänkte ta ut den ur läppen, men känner lite separationsångest.. himla mycket ångest här. men har gått runt med en "låtsas" nu på kvällen för att se hur det känns. pappa börjar "acceptera" iden då det såg bättre ut på mig än han föreställt sig. (även om han tycker att jag ska byta ut den jag har mot en liten plupp på sidan av underläppen..
 
ännu mer ångest letar sig fram då jag inte vet vem jag ska sova hos. himla massa beslut som bara ger mig, ja .. ågren... nu, åter till TVn och tråkig tennis. hah.
hoppas att ni alla får en bra fredag med redig bakfylla imorgon bitti. nää skojja bara! CIAO!

Efterord

Ps. Tror inte så mkt på det där med "låg kroppsvikt" för jag är inte där längre.
Må vara häxan som pratar, men jag känner mig tjockis.. Orkar inte mer, samtidigt som jag vet att äs tagit alldeles för stor del av mitt liv..
Hjärnspöken krigar..


natten från helvetet

 
go' kväll!
sitter hos pappa framför fotboll, dagen närmar sig sitt slut., bra det, är otroligt trött efter två vakna dygn. igår var en så hemsk kväll och natt som det bara kan bli. har inte mycket i minnet från den, men har fått den återberättad av både mamma och pappa.
 
började med ett snesteg från mig. råkade ta insomningstabletten med diverse andra kvällsmediciner 19.40. jag minns inte, men det hela började med noll talförmåga utom ett litet halvluddigt uttal. pappa hörde inte vad jag sa när jag pratade. min storebror förstod inget av de sms jag skickat.
BOM. minns inget igen. en svag bild visar sig dock i mitt huvud när jag får det återberättat;
 
skrek i panik och rädsla. halucinerade, såg en man stå i mitt rum, ropade på pappa i panik, visste inte vart jag var, frågade pappa som sa att jag var hemma. ville ha mer medicin för att jag tyckte att det var så jobbigt att inte kunna sova. blev aggressiv när pappa inte tillät mig ta mer medicin, satte på mig skorna och skulle gå ut i linne och trosor, sa att några väntade på mig där ute.kastade mina båda fjärkontroller i väggen, skrek på pappa som ringde till mamma och de var inte långt ifrån en ambulanstripp.
pappa tror att jag tagit knark av någon form.
 
jag minns ingenting förutom den man/män som stod i mitt rum. jag såg dem ju. men ingen var där...
en otroligt hemsk natt och jag förstår fortfarande inte vad som hände
 

berättade för min behandlare och sjuksköterska som kallade på överläkaren. hon sa att det kunde vara en kombination av för mycket mediciner, låg kroppsvikt och det kaliumvärde som för första gången var farligt lågt. hon blev orolig och skrev direkt ut en medicin mot kaliumet som jag skulle starta med direkt idag, pappa mötte mig vid apoteket efter enheten. hon tyckte dock att det var konstigt då jag tydligen får medicin för "mardrömmar" och liknande händelser. men inte heller hon vet vad som egentligen hände..
 
inte roligt då jag för i övrigt mår piss..
men nu är det snart dags för sova! om jag vågar somna..
godernatter på er alla fina :)
 
 

födelsedagsklädesplagg

 
känns lite konstigt. har fixar lite i rummet och hittade ett klädesplagg jag tänkte ha på mig när jag fyllde år nu förra vintern. jag skulle ha en stor maskerad. mamma och pappa hjälpte mig med planering och bokning av lokal. jag ville ha en stor fest. samtidigt visste jag inte om det kanske kunde bli min sista. jag ska inte säga att jag helt hade gett upp helt på att bli frisk, men jag såg ingen stig som mot förmodan kunde leda till friskhet. jag visste inte om jag skulle få ett tjudoandra år.. nu vet jag att jag kommer att få det. men aldrig en dag utan kamp.
 
maskeraden uteblev på grund av att jag hamnade på sjukhus, men om jag fortsätter att kämpa kanske det blir en i år. :) vi kämpar för det ;)
 
 

hey surpuppa!

 
tjoho everyone!
sitter på min säng hos mamma, för omväxlings skull. haft en lite upp & nedvecka både psykiskt och fysiskt. gick hem från enheten efter 10.00 målet pga sjukdom, samt var hemma hela torsdagen, tillbaka igen igår fredag.
 
åkte hem till ett tomt hus, fram till 19.30. då var det middag och nästan dags för Xfactor som jag och pappa så trogna följt. far  min missade de dock på grund av fest hemma hos honom med andra gubbar ;) hih, de verkade ha haft det rätt bra så han sörjer nog inte.
 
idag har varit en rätt motig och nere dag, inte så mycket sagt, ännu mindre gjort. känns mest som jag gått runt och surat hela dagen. men ikväll blir det andra bullar med middag och bio! får försöka rulla fram leendet tills dess...
 8/10-12

 
hejhopp i lingonskogen!
dagen är måndag, en ovanligt bra sådan. morgonen gick bra, ingen stress. kom för tidigt till enheten och blev inte insläppt förrän 10min senare, mellis, grupp, lunch och mellis --> gick helt OK.
vid 15.00 snåret åkte jag vidare till stan och träffade en kär gammal vän som jag inte hört av på över två år tror jag,, så det var kul ;) direkt efter det, vidare till vällingby och möta upp pappa.
storshopping blev det. vi skulle ha ett par coctailpinnar men kom hem med, tre mobilskal, tights, vantar, plattång, ansiktskräm, mat och dryck.. (tror att jag fick med allt). brea shopping! det närmsta vi kom coctailpinnar var coctailmix till margarita! vi gav up pinnletandet, eller jag fick äran att leta lite i stan.,.
vidare
hem och få tillbaka ett utlånat bord och laga soppa med skinkmacka, gurka och jouice. nu sitter vi båda med varsitt nytt och fräsht mobilskydd. undrar dock vart mitt huvud är påväg då jag inte klarade av att ta bort gamla plasten som sitter på mobilen vid nyköp. tog bort, satte på - sen fick pappa ta bort den och av all ångest slutade det med att jag sparade plasten "ifall allt går åt h-vete imorgon är det plastens fel och då åker den på igen!" uppdatering kommer senare ;)
 
nu tittar vi lite på TV och om en timme börjar ett program som jag vill seeee. se om man vaknar hyffsat tidigt imorgon så jag kan testa locka håret ;)
 
Go ' kväll på er alla! :)

inlägg nr 2 !

hola igen! (två inlägg på samma kväll -när hände det sist?) hah.
 
sitter framför TVn med pappa och tittar på "mitt i naturen" , tjoohoo så kuuul, inte. ;) fast lite fashinerad blev jag allt när det kommer till djuret flodhäst. här kan vi snacka gigantiska djur!! vad sa de? en fullvuxen flodhäst kan bli upp till 5m lång och 3,ngt.. ton tung! herre.
 
nu är dagen snart slut, eller hade tänkt vara uppe någon timme till än vanligt, då "fråga olle" börjar kl 22.00, och det vill jag se, hah love it! men går ju alltis och lägger mig typ innan 22.00..
 

vad har kvällen erbjudigt då? jodå, både middag, promenad och kvällsmellis, lite vetekudde och även te. ser ut som mina vanliga slappa kvällar.
men igår hjälpte mamma mig med (hej jag är 22år och det märks inte någonstans)  ansöka till utbildningar. både foto & redigering, samt anatomi som jag tycker verkar jättekul att läsa - åh hoppas jag kommer in!!
 
nej nu ska jag joina pappa lite, hoppas att ni har en bra kcäll alla fina läsare! :D

en vecka på dagvården

 
tjohoo, nu är jag på banan igen!
snart en vecka har gått sen jag började på dagvården. vet inte om jag ser att det är lättare än första dagen som var full av nya intryck. kändes mest jobbigt and it still does. menmen man får väl se det från den ljusa sidan; varje dag ett nytt steg mot friskhet.
 
började dagen med ett gemensamt samtal med en patient och två av behandlarna (som är tre)., vi är maxade med patienter - 8st. bordet är fullsatt, likaså sofforna vid vilan. men det är skönt att vi är en liten grupp :)
 
sitter hos pappa nu, igår var det mamma. riktigt jobbig gårdag, nästan sprang till pappa, jätteotrevlig och bad om ångestlindrande tabletter som jag själv inte får bevara (för mamma & pappa). för på dagvården har man ordning på all sin medicinering själv, men föräldrarna mina tyckte inte att det var passande för min del.
 
ångesten har verkligen suttit i hårt denna vecka.. den enda som riktigt kan hantera den är mamma. hon är nog egentligen den enda som vet vad man ska göra, vad just jag behöver under de tårfyllda stunderna. även om jag ibland tyckt att tyglarna varit lite väl åtdragna ibland..
 
men men, nu sitter jag här och det är ganska bra.. men en ständig orohetskänsla i kroppen. tar mig sakta fram med en darrande kropp..
 
nej nu ska jag hjälpa pappa med ihoppsättning av en ny ångdamsugare ;) hej svejs!