2013

Och det var det Ă„ret. Vilka dagar mĂ„ jag sĂ€ga, och vilken nystart i livet. 
Början av Ă„ret - ett helvete. Hade helt gett upp och trodde aldrig att jag skulle ta mig Ă€nda till 2014. Jag hade slutat kĂ€mpa, gav upp. Ville inte, men accepterade lĂ€get - jag skulle lĂ€mna jorden. Mitt fysiska liv var över, det fanns inte mycket kvar av mig och istĂ€llet för livsglĂ€dje kĂ€ndes det lĂ€ttare att bara sĂ€ga hejdĂ„ och somna in. 
Men min familj gav inte upp, aldrig. Dem gjorde allt för mig och vĂ€grade att acceptera mitt till synes öde. Vad som Ă€n hĂ€nde skulle jag fĂ„ hjĂ€lp, dem kastade sig hejdlöst ut och krigade för mig, varje dag gavs Ă„t att försöka Ă„teruppta mitt hopp. 
NĂ„gra fĂ„ mĂ„nader in i Ă„ret sa jag "ja" till en inlĂ€ggning, en sista jĂ€vla gĂ„ng. Jag var sĂ„ trött och brydde mig inte lĂ€ngre, sĂ„ vad spelade det förr roll? Jag gjorde det för min familj och vĂ€nner. 
NĂ€r jag skulle skrivas in varnade dem mig för att jag kanske inte skulle klara det, aldrig tidigare hade dem sĂ€tt mig sĂ„ sjuk. Trots specialbehandling vĂ€grade kroppen att sammarbeta. Det var pĂ„ hĂ„ret men helt plötsligt vĂ€grade jag att ge upp. Allt eftersom att jag blev starkare la jag i en högre vĂ€xel. Om nĂ€tterna grĂ€t jag, om dagarna behöll jag masken. Jag ville inte se mig slagen, av mig sjĂ€lv. Jag började se framsteg och ljusglimtar. Oavsett hur mĂ„nga gĂ„nger jag föll, höll jag mig krampaktigt tag i stegen - jag skulle upp. Ända upp. Allt gick sĂ„ snabbt - allt eller inget - helt plötsligt var jag bestĂ€md. Det fanns ingen Ă„tervĂ€ndo, jag var inte redo att gĂ„ Ă€n. Efter det vĂ€nde allt, sjĂ€lvklart inte utan kamp men jag var sĂ„ envis oxh bestĂ€md. Jag klarade det, jag tog mig inte bara över ytan och trampade vatten. Jag lĂ€rde mig Ă„ter igen att simma, Ă€nda in till stranden - upp pĂ„ torra land och sĂ„g ljuset frĂ„n ett helt annat perspektiv. Mitt 2013 har innehĂ„llit bĂ„de sorg och glĂ€dje. Snedsteg och framsteg. Jag tog mig ur anorexin men föll in i ett stĂ€ndigt latent beteende. Men nu var jag sĂ„ stark, jag klarade mig. Mina vĂ€nner har lyckligt traskat sig tillbaka och jag har inte lĂ€ngre varit sĂ„ insjunken i min egna vĂ€rd, jag har varit nĂ€rvarande och deltagit pĂ„ ett helt annat sĂ€tt. Jag fick chansen att trĂ€ffa en underbar tjej som gav mig mĂ„nga fina dagar. Har utnyttjat sl och sj till fullo. Tagit igen massa missad tid och Ă€tit födelsedagstĂ„rta för
Första gĂ„ngen pĂ„ sex Ă„r. TrĂ€ffat nya mĂ€nniskor och blivit en del av middagsbordet. Äntligen Ă€r jag fri! 
Med det vill jag sĂ€ga - det gĂ„r. Du kan om du vill och jag vet att du vill, innerst inne. Jag Ă€r fri, vilket jag nĂ€stan hunnit glömt bort hur det kĂ€ndes. 2014 ska bli ett bra Ă„r! Hoppas att ni ocksĂ„ fĂ„r det :) GOTT NYTT ÅR PÅ ER :D 
Muuusiiikaaaaal đŸŽ¶

Glömde berĂ€tta - igĂ„r var jag pĂ„ musikal med mamma, födelsedagspresent. Till er som missat detta Ă€r jag en riktig sucker för musikaler!.. Det slĂ„r aldrig fel och jag mĂ„r alltid lika bra före, under och efter! Denna gĂ„ng var det "Priscilla - queen of desert" SÅ HIMLA BRA!! Blir helt förtrollad av att se mĂ€nniskor med denna typ av talang, sĂ„ng & dans. TĂ€nk att fĂ„ stĂ„ dĂ€r pĂ„ schemat och sjunga ut över en i-tackt-klappande publik!. Det fanns ett tillfĂ€lle jag aldrig kommer att glömma dock; 
En (iaf karaktĂ€rsmĂ€ssigt) gaykille skĂ€mtade lite om hur hans pappa aldrig slĂ€ppte förhoppningarna om att han skulle komma hem med en fru; "nĂ€r gĂ„r den dĂ€r fasen över?.." Mammas och min blick möttes direkt - haha. KĂ€ndes bekant pĂ„ nĂ„got sĂ€tt! ;) undrar hur oberĂ€kneliga gĂ„nger man hört det dĂ€r om just "fasen". Herreguuuud vad Ă€r det som Ă€r sĂ„ svĂ„rt att förstĂ„!! Kan dock skatta mig lycklig över att vi i vĂ„r familj kan skĂ€mta om det, dem fĂ„r acceptera och jag tar inte illa upp. Var lĂ€nge lite irriterad över att det skulle ses som nĂ„got sĂ„ himla mĂ€rkvĂ€rdigt och speciellt, nĂ€r det för mig alltid varit normalt. TĂ€nkte inte en sen tanke om det innan mĂ€nniskor runt omkring mig "ifrĂ„gasatte". Ville göra mig hörd och förstĂ„dd - accepterad och fĂ„ en bekrĂ€ftelse pĂ„ att det inte var sĂ„ "fel" som vissa fick det att framstĂ„ som. HaaaallĂ„Ă„Ă„Ă„Ă„Ă„?! Tack gode skapare Ă€r det lĂ€ngre ingen osĂ€kerhet i det för min del. Jag har följt mitt val av vĂ€g och stĂ„r för mina steg. Jag Ă€r den jag Ă€r, helt enkelt. Take it or leave it. Okej nej snĂ€lla, helst inte lĂ€mna mig.. 
Hur som haver. Idag fick jag uppleva en av mina andra födelsedagspresenter - ansiktsbehandling pĂ„ ett SPA. Inte helt fel kan jag sĂ€ga! Sprang runt lite pĂ„ stan  sen, fortsatte till centrum och hĂ€mtade ut medicin. Avslutade pĂ„ SATS och lite vĂ€lkommet trĂ€nande' hem till en lugn kvĂ€ll. Och nuuuuuu tro det eller ej sitter jag i min alldeles egna sĂ€ng! ;) soovaaa! 
Ps. Har nya naglar pĂ„, enda gĂ„ngerna jag inte biter/river sönder mina egna.. Se hur lĂ€nge de sitter den gĂ„ng? ;) 
PS.

Mor min lĂ€ste bloggen och var rĂ€dd att sĂ„ren pĂ„ benen skulle misstolkas. Men oroa er inte mina kĂ€ra lĂ€sare, mina fina sĂ„r Ă€r rena och skĂ€ra - FYLLESKADOR! (BĂ€ttre mamma?) ;) 

18 and life

Ligger och lyssnar pĂ„ "skide row - 18 and life" svĂ„rt att förstĂ„ att jag fyllde 23Ă„r igĂ„r. Tror att jag ligger lite efter dĂ€r, sĂ„vĂ€l i mental Ă„lder och i utseende. Jag och min vĂ€n pratade om det igĂ„r, att jag Ă€r dĂ€r nu, vart mina vĂ€nner befann sig för flera Ă„r sen. Eller ja, jag har helt enkelt hoppat över ett par Ă„r. 
Jag blev sjuk nĂ€r jag var sjutton, firade min artonĂ„rsdag pĂ„ en slutenvĂ„rd. Fick aldrig upptĂ€cka det dĂ€r nya med att gĂ„ ut pĂ„ krogen tillsammans med mina jĂ€mnĂ„riga. Skrevs ut samma Ă„r som jag skulle fylla nitton. Hoppade rakt in i en av mina lĂ€ngsta relationer och spenderade all tid med honom. Var fortfarande sjuk, men checkade av en hel del tid pĂ„ alla studentskivor samtidigt som jag försökte ta ikapp skolan. Tog studenten och började jobba och samma Ă„r, innan jag fyllde tjugo - Ă„kte jag till Australien. Insjuknade pĂ„ rikigt igen och kom knappt hem. Året var 2011 och för varje mĂ„nad berikades min journal med ambulansfĂ€rder. Jag kom inte ur min sjukdom och fortsatte manipulera lĂ€kare, Ă„kte in och ut mellan enheter och psykiatrin. Började jobba igen i hopp om att fĂ„ en vardag som kunde hjĂ€lpa mig ur. Dock var det knappt att jag fick jobba, hade otroliga mĂ€ngder klĂ€der pĂ„ mig för att dölja det magra, och med enbart vilja jobbade jag 4-6h/dag. Sa att jag parallellt fick hjĂ€lp med min Ă€tstörning. Jag klarade mig inte ur anorexin för en suck. Jobbade min sista dag 27/12-11-2012 
Försökte hĂ„lla mig över ytan, men sjukhusbeaöken blev allt tĂ€tare och jag blev Ă„ter igen inlagd, pĂ„ psyk. IvĂ€ntan pĂ„ plats för Ă€tstörningsenhet. Fortfarande gravt underviktig lyckades jag ta mig ut lagom till julen, parallellt hade jag börjat Ă„ka till en annan arbetsplats. VĂ€grade slĂ€ppa det dĂ€r hoppet om att jag ocksĂ„ skulle fĂ„ fara normal - jobbet gav mig just det, glĂ€dje & hopp. Men som sagt.. 
Helvetet bröt redan ut vid nyĂ„rsafton och dĂ€r började nĂ€sta resa. Jag kĂ€nde ett sĂ„dant förakt gentemot slutenvĂ„rden nu att jag vĂ€grade. Fick gĂ„ nĂ„gra samtal hĂ€r och dĂ€r, tillslut hamnade jag pĂ„ psyk och försĂ€mrades rejĂ€lt. Jag vet inte hur mĂ„nga gĂ„nger lĂ€karna fick förbereda min familj pĂ„ att jag förmodligen bara hade 1-2dagar kvar att leva. PĂ„ vĂ„ren var jag sĂ„ svag att jag inte ens kunde fĂ„ upp bildörren. Jag var sĂ„ trött, ett tag kĂ€nde jag att jag heldre ville dö, jag sĂ„g ingen vĂ€ndning i nĂ„got och gav upp. 
Men nĂ„got vĂ„gade jag hoppas pĂ„, eller ville det ge det en SISTA gĂ„ng, annars hade jag bestĂ€mt mig att lĂ€mna jorden. 
Åter igen sa dem att jag skulle dö och jag skrev mina avskedsbrev. 
Kom in pĂ„ enheten den vĂ„ren, med en knaper start dĂ„ min kropp var sĂ„ misshandlad att kroppen var ovan vid nĂ€ring och det ville inte rikigt stanna kvar, lĂ€get var kritiskt och livshotande. Jag kĂ€mpade, gav mitt allt. 
Men nu, efter ett Är av kamp tog jag mig ur och fick fira julen med utgÄng (det sistnÀmnda för första gÄngen samma dag som födelsedagen!)
SĂ„ ja jag ligger efter en aning - men tar igen den nu! ;) 
Tittade pÄ mina ben nu pÄ kvÀllen och ja, vad ska man sÀga? GO HARD OR GO HOME

Det bĂ€sta med de hĂ€r sĂ„ren Ă€r att de pĂ„ vĂ€nstra benen Ă€r frĂ„n 3mĂ„n sedan och det pĂ„ höger Ă€r vĂ€l frĂ„n kanske 1-1,5mĂ„m sen.. (Bilden tagen i denna sekund) SNACKA om att gĂ„ ut hĂ„rt!! 

18 and life You got it
18 and life you know
Your crime is time and it's
18 and life to go

They say he loved adventure, "Ricky's the wild one."
He married trouble and had a courtship with a gun.
Bang Bang Shoot 'em up, The party never ends.


Livet leker

Livet leker, vem sa det? Det fanns inget jag hellre önskade Ă€n att livet skulle bli bra och min definition av bra blev lĂ€tt. Jag vĂ€ntade förgĂ€ves efter nĂ„got som inte skulle att komma bara sĂ„dĂ€r. Jag Ă€r fascinerad av livet och dess kunskap & insikt som medföljer vartefter. Definitionen av det jag söker finns inte, sĂ„ att leta efter det kommer aldrig att nĂ„ mig till en verklighet pĂ„ det sĂ€tter jag förestĂ€llt mig. Allt gĂ„r inte medströms, allt gĂ„r inte motströms. Det mesta Ă€r relativt men att mĂ„la upp en bild framför sig om hur nĂ„got borde vara, leder oftast till att du missar det du egentligen söker. Jag tror pĂ„ positiv instĂ€llning. Att lyckas Ă€r en sak, men det viktiga Ă€r hoppet och instĂ€llningen. Jag vill tro att vi lever mĂ„nga liv, men kan bara utgĂ„ frĂ„n detta. Vilket jag nu efter mĂ„nga Ă„r av en trasad sjĂ€l inser. 
"Det Ă€r inte hur man har det utan hur man tar det" Födelsedag!!

Oj, denna dag gick fort fram - min dag. Morgonen startade med en ny morgonsĂ„ng, lillebror var bakis vilket var underbart att skratta Ă„t. Medan han dĂ€ckade vid min fotĂ€nde öppnade jag paket av mamma och pappa. Bror min var sĂ„ trött att han glömde födelsedagspresenten i hans rum och mamma glömde frukost pĂ„ sĂ€ngen, haha.. 
Förmiddagen spenderade jag hos en av mina allra nĂ€rmsta vĂ€nner som fysiskt sĂ€tt inte Ă€r pĂ„ topp. Sjukhus kan jag, men i denna position har jag aldrig förr behövt sitta i. Hemskt, men jag Ă€r sĂ„ glad över att jag hade möjlighet att Ă„ka dit och hĂ€lsa pĂ„. Skulle göra vad som helst, det Ă€r som sagt min tur nu, att fĂ„ ge tillbaka. 
Åkte hem och bytte om, firades av vĂ€nner och familj, tacos och tĂ„rta. Gillade dock inte det sistnĂ€mnda, men att fĂ„ kunna delta och vara med kĂ€nns helt overkligt. Trots födelsedag var det aningen svĂ„rt att göra sig hörd, men sĂ„ Ă€r det i min slĂ€kt - haha. Fick iaf massa fina presenter och busade lite med brorsönerna. KvĂ€llen fortsatte med en tur till olearys, friidrottskompis anslöt och kvĂ€llen var allt annat Ă€n dĂ„lig! Är sĂ„ jĂ€vla glad över mina vĂ€nner, helt otroligt fantastiska! Och tĂ€nk att ha denna möjlighet, att varje dag kunna möta och trĂ€ffa nya mĂ€nniskor. Vilken lyx sĂ€ger jag bara - love it! 
Imorgon vĂ€ntas nya Ă€ventyr vilket jag ser fram emot! :) sov gott nu!! <3 
Stay strong

Dagens. Tidig morgon hos sjukgymnasten efter en mindre berikad sömn, skönt att trĂ€na lite Ă„tminstone. KĂ€nde inte riktigt för att Ă„ka hem, sitta pĂ„ rummet och lĂ„ta tankarna vandra. Stannade kvar i stan dĂ€r jag absolut inte behövde kĂ€nna mig ensam, tre myrstackars befolkning pĂ„ ett strĂ„. Fyndade lite olika saker som jag glatt kunde ta med mig hem. Mamma försökte lyfta mig lite med god mat, men ett sms under mĂ„ltiden fick hela min vĂ€rld att vĂ€ndas upp och ned, igen. Det Ă€r otroligt hur livet tar sina svĂ€ngar, man slutas aldrig att förvĂ„nas. TyvĂ€rr var detta inte nĂ„got positivt meddelande, inte det minsta. Tror ALDRIG att jag varit sĂ„ rĂ€dd i hela mitt NUMER tjugotreĂ„riga liv. Fy satan, Ă€r det sĂ„hĂ€r ni kĂ€nnt de senaste Ă„ren? Nu Ă€r det min tur att finnas och stötta, ge tillbaka allt som jag fĂ„tt. Viker inte ett finger - i be there, here. HĂ€ndelserik vecka i all Ă€ra, men nĂ„gon hejd mĂ„ste det vĂ€l Ă€ndĂ„ finnas? Försöker lĂ€gga det personliga Ă„t sidan nu, om sĂ„ bara för ett litet tag. Mitt hjĂ€rta Ă€r aningen trasigt, sĂ„ jag trodde inte att det gick att ha mer ont - men sĂ„ kom oroligheten, och rĂ€dslan med den. 
Önskar sĂ„ att jag kunde göra mer nu, bara nĂ„got. För att visa att jag finns hĂ€r för dig, precis som du alltid funnits för mig. Allt kommer att bli bra, det mĂ„ste bara bli bra! Stay strong <3 

"Prisoners In Paradise

Ekot, tillbakastudsen. 
Det tomma men Ă€ndĂ„ sĂ„ ofrĂ„nkomligt. 
Orden finns, men meningarna sviker. 
Minnen spelas upp och filmen sĂ€tts pĂ„ repeat. SĂ„ren svider men saltet fortsĂ€tter nĂ€rvara. Skulden, kĂ€nslorna om att ha svikit. SĂ„rat och skĂ€rt ut en tĂ„rtbit som innebĂ€r delad och inte lĂ€ngre en samlad enhet. TillfĂ€llet granskas, kan det nĂ„gonsin vara rĂ€tt. Nej. Men det gör ont, ont att slĂ€ppa utan att riktigt lossa bandet. Otröstligt att kĂ€nna saknaden, obegripligheten om att kunna gĂ„ en annan vĂ€g. Att förstĂ„ en nödvĂ€ndighet men inte vara innesittare av den egentliga viljan. KĂ€nslor som inte svalnar oavsett storm eller riktigt inse ett agerande. FrĂ„gor som undrar om det nĂ„gonsin kommer att kĂ€nnas bra igen, fakta som skriver under pĂ„ insikten om varför. Förvirringen över att det ibland hĂ€nder, tvĂ„ blir en för att senare vika av pĂ„ varsin stig. AvvĂ€njningen för de vĂ€ntade telefonsamtalen och byta personens benĂ€mning i samtal. Förklara varför utan att kunna beskriva pĂ„ den förstĂ„dda nivĂ„n. 
Allt slutar i tĂ„rar. Jag visste inte att det kunde göra sĂ„hĂ€r ont, men jag visste att vi pĂ„ nĂ„got plan Ă€r starka. SĂ„nt hĂ€r gĂ„r helt enkelt inte att göra pĂ„ ett bra sĂ€tt, Ă€nnu mindre tillfĂ€lle. 
"There's something missin' in her heart tonight" 
Overkligt, sĂ„ fruktansvĂ€rt svĂ„rt. MisstĂ€nker mig att för alltid ha ett tomt hĂ„l i mitt hjĂ€rta nu. Och det hĂ„let Ă€r inte till för nĂ„gon annan. 
Jag vill sĂ€ga "förlĂ„t", men kĂ€nns fel. Ett agerande för att unna oss bĂ„da chansen att slippa mer sĂ„nthĂ€r nu. Jag vet att vi bĂ„da Ă€r pĂ„vĂ€g in i oss sjĂ€lva, leta upp den man Ă€r. Det har inte vi grott Ă€n.. Jag vet att DU Ă€r stark, det vet jag, dĂ€rför kommer du klara av Ă€ven detta! 
You Will always be in nu heart ❀

Im not your hero

Standing where I am now, standing up at all
I was used to feeling like I was never gonna see myself at the finish line
Hanging on to parts of me, hanging on at all
I was used to seeing no future in my sight line

Sometimes it feels like they wanna remind me Send all those villains after me

I'm not their hero
But that doesn't mean that I wasn't brave
I never walked the party line
Doesn't mean that I was never afraid
I'm not your hero
But that doesn't mean we're not one and the same

Feeling like I am now lighting up the hall
I was used to standing in the shadow of a damaged heart
Learning all I know now, losing all I did
I never used to feel like I'd be standing so far ahead

Sometimes it feels what I recovered you lost
Sending your peaceful loss to me

Sometimes it feels like the side that I'm on
Plays the toughest hand, holds the longest stand
Sometimes it feels like I'm all that they've got
It's so hard to know I'm not what they want

But that doesn't mean we're not one and the same
I do my best to walk the finest line
Till I've had all that I can take


Screaming out my anger

I see a place an evil place
Comin' my way
What can I do where can I run
I'm gonna die anyway
Things are getting clearer
This is the price I have to pay
I feel like screaming out my anger
There is so much left here to do
When it happened I was younger

What can I say
There was no other way
They wouldn't let me stay

Åh herregud.

Kan. Inte. Sluta. 
SĂ„ fort jag gĂ„r och lĂ€gger mig Ă€r det som att en huvudbrytare sĂ€tts igĂ„ng och öppnar alla banor som nĂ„gonsin gĂ„r att vandra via. Startskottet gĂ„r och jag finner ingen hejd pĂ„ det hela. SjĂ€lvklart Ă€r det orohet och negativt kĂ€nslomĂ€ssiga tankar som fyller mig. SĂ„dant jag normalt sĂ€tt brukar kunna stĂ€nga av och omvandla till mindre stressande tankar. Mycket prat om det dĂ€r att "stĂ€nga av" och visst Ă€r det nĂ„got jag Ă€r otroligt bra pĂ„ att göra. SĂ„ bra att de flesta anser mig okĂ€nslig och nonchalant, men det Ă€r bara jag som varken vill eller orkar med mer negativitet just nu. Varken i mig sjĂ€lv eller min omgivning. Jag har en tendens att vilja lösa och tar alltid pĂ„ mig problemen, det som jag oftast förstorat upp till nĂ„got de inte behöver vara. Dessa nattliga bravader slutar ofta med att jag mĂ„ste ta "frisk luft" mitt i natten i ett försök att dĂ€mpa allt. Ond cirkel och jag förstĂ„r inte riktigt hur jag ska lösa det, som vanligt Ă€r det vid mina egna problem jag saknar lösning och förstĂ„else. Orken tryter och tĂ„lamodet upprĂ€tthĂ„lls inte i rĂ€dslan av att misslyckas. SĂ„ vridet och vĂ€nt, alltihop. NĂ€r jag förklarar kan jag beskriva vart problemet sitter, men jag vĂ„gar inte outa och belasta innan jag funnit svaret. Redan dĂ€r sĂ€tter jag kĂ€ppar i hjulet dĂ„ jag inte kan be om hjĂ€lp. OsĂ€kerheten förklarar sĂ„ fint för mig att mycket av det jag kĂ€nner och tĂ€nker Ă€r fel, sĂ„ fel. Det finns ingen jag litar pĂ„ sĂ„ mycket att jag kan lĂ€gga allt mitt pĂ„ deras axlar. Det finns nĂ„gra personer i mitt liv som jag verkligen Ă€lskar och utan eftertanke skulle sĂ€tta livet för, men att just utsĂ€tta dem för min typ av problem, det finns inte pĂ„ kartan. Aldrig. Jag finner ett behov av att skriva av mig, men oftast i gĂ„tor eller en viss difus del. Jag nĂ„r aldrig hela vĂ€gen fram, de dĂ€r sista stegen klarar jag inte riktigt av att ta. 

20131224

Julafton, nummer tvĂ„ i ordning för en annan. Första gĂ„ngen i mitt tjugotreĂ„riga liv, men inget ont om det - vidga vyerna var det ju. Har haft en supermysig dag med lillebror, mamma & pappa. Jullunch/middag, Kalle anka, bildspel av lillebrors utlandsresa, julklappar, spel, godis och film. "Tomten Ă€r far till alla barnen" standard, kĂ€nns ibland lite som vĂ„ran familj, haha. Förutom frĂ„nvarande tomte fanns det nĂ„got annat nytt dagen till Ă€ra, nĂ€mligen julrim. Lillebror satte press pĂ„ oss 00.30 igĂ„r natt, sĂ„ det var bara att sĂ€tta hjĂ€rncellerna pĂ„ plats och skriva pĂ„. SĂ„ otroligt underskattat det dĂ€r, hur roligt som helst ju! De flesta av oss listade dock ut överraskningarna, kan hĂ€nda att det berodde pĂ„ diverse specifika önskelistor samt inhandlanden i andras namn, hehe. Men som sagt, en överraskande bra dopparedag! Nu Ă„terstĂ„r lite sovande innan det blir till att ladda om för nĂ€sta fest - nĂ€mligen en viss födelsedag som snart kommer. Hetsig vecka men fördelen Ă€r trĂ€ffandet av slĂ€ckten, familjen Ă€r samlad. Himlabra! 
NĂ€ nervarvningsdags var det ja! Hoppas att ni alla haft en bra dag, GOD JUL
Tankestorm delux !

Det Ă€r sĂ„ otroligt mĂ„nga pĂ„gĂ„ende processer i mitt liv för tillfĂ€llet. Blir förvirrad över min egna existens och vad jag egentligen har för roll i den hĂ€r vĂ€rlden. Det finns sĂ„ mycket jag kĂ€nner och tĂ€nker. NĂ€r jag inte ens kan formulera mig i meningar vet jag inte vart hoppet tog vĂ€gen. Det kĂ€nns som att hela vokabulĂ€ret Ă€r förbrukat och tankebanorna knyts bara samman till ett enda stort trassel. 
Jag sĂ„g dig idag ocksĂ„, du som varit en del av hela mitt liv men valde att kapa det för en kĂ€nsla du inte kunde hantera, nĂ„got handlande om mig men du sa motsatsen till mig. Kvar stod jag tom med ekande frĂ„gor som bara studsade mot muren du satte upp. Det gjorde och gör sĂ„ fruktansvĂ€rt ont. Att inte ens kunna sĂ€ga "god jul", nĂ„gonstans. 
För lĂ€nge sedan valde jag att stĂ€nga av en del av mig sjĂ€lv, den som tillĂ€t fripasserande mĂ€nniskor. Ville nĂ„gon nĂ„ mig fanns inget utrymme, jag vĂ€grade att bli sviken igen. Jag var rĂ€dd och det sitter fortfarande kvar, Ă€ndĂ„ tillĂ„ter jag i mitt hopp och naivitet. Vilket jag i mĂ„ngfald fĂ„r Ă„ngra. 
I dess utstrĂ€ckning Ă€r nĂ„got som att bli dömd, ett av de bekĂ€nnelser som tar hĂ„rdast. Att bara utav historia eller forna Ă€rr förutsprĂ„ka en personlighet och allmĂ€n svaghet, kanske till och med nĂ„gon form av uppmĂ€rksamhetsbehov. Och visst har jag sĂ„rat, tagit mĂ„nga omvĂ€gar och snedsteg. Oavsett avstĂ€ngda kĂ€nslor kan jag kĂ€nna skam och ömkan. Ångra mig men samtidigt försöka motstĂ„ fallen, man kan aldrig tillfredsstĂ€lla varenda en. 
Men att fastna i en sjukdom och utveckla beteenden som inte hör till det normala - gör mig inte till en sĂ€mre eller lĂ€gre sittande mĂ€nniska. Jag har lĂ€nge trott det om mig sjĂ€lv, dĂ„ det Ă€r vad jag blivit lĂ€rd och sagd. Men dĂ„ har jag Ă€ven varit inne i allt det mörka, men min enda önskan var att undvika den verklighet jag inte kunde hantera. MĂ„nga kallar mig feg och svag, att jag skadade andra i min omgivning, bĂ€ddade min egna grav och vĂ€grade att vĂ€xa upp. Men nĂ€r man stĂ„r dĂ€r jag gör idag, lĂ€rt sig av det forna och bygger sig stark - men fortfarande blir dömd. Vad Ă€r det för mĂ€nskligt agerande i samhĂ€llet undrar jag dĂ„? Som att journalen Ă€r ett brottsregister och jag kvarsitter mĂ„nga Ă„r av mitt straff. Det kĂ€nns inte rĂ€tt och det grĂ€ver sĂ„ djupa sĂ„r i den person jag nu försöker bygga upp. Det tog lĂ„ng tid att inse att mitt agerande inte alltid byggde pĂ„ min sĂ„ kallade svaga personlighet. Jag Ă€r ta mig fan stark som tagit mig igenom och ur en hel del skit, det mĂ„ste jag Ă€ndĂ„ fĂ„ vĂ„ga sĂ€ga nu. Jag stĂ„r som aldrig förr och det kommer jag att fortsĂ€tta med, oavsett vad omvĂ€rlden har att sĂ€ga och tĂ€nka. Alla har sin rĂ€tt men Ă„ter igen försöker jag göra mig hörd. Jag Ă€r ingen annan Ă€n mig sjĂ€lv och jag vill fĂ„ synas för den jag ÄR, inte den jag VARIT. Jag tĂ€nker inte tĂ„la mer nu, tĂ€nker inte backa eller gĂ„ tillbaka. Idag tror jag pĂ„ mig sjĂ€lv, idag vill jag leva och stĂ„ upp för vad jag tycker. Jag Ă€r minst lika viktig och vĂ€rdefull som alla andra. ALLA Ă€r vi bara individer som letar oss fram, alla har vi rĂ€tt till en chans. 
HĂ€r och nu - vi, tillsammans. 
datorjÀvel

 
arg som sjÀlvaste biet Àr jag nu, minst! hela, okej tvÄ tredjedelar av min förbannade bok har försvunnit frÄn bÄde dator, hÄrddisk och usb. jÀvla speciella "pÄlitliga" world-dokument. fattar inte hur en enda teknisk dum pryl kan kapa sÄ mÄnga oberoende anknytningar som jag ÀndÄ anvÀnt till detta. Àr för mig ett mysterium, ÀndÄ har vi all denna dator- och teknikkunskap i familjen. otroligt ..ofattbart. bÀttre var det förr, papper och penna. till elden kom. dumma fanskap. sÄ mycket jag stÀnger av för att inte tillÄta nÄgot att pÄverka, ÀndÄ Àr jag sÄ otroligt kÀnslig och varje fall gör sÄ himla mycket ondare Àn vad de borde. need to shape up. sÄ nu sÀger vi sÄhÀr istÀllet -
tÀnk sÄ bra, nu kan jag skriva om och kanske utveckla mina ord, meningar och tankar. nu nÀr jag redan tagit upp dem till ytan en andra gÄng, kanske perspektiv och insikter sÀtter sig annorlunda. nej jag var svÄrövertalad idag, stÀng av skiten och ta nÄgra andetag. tekniska utvecklingar gÄr INTE att lita pÄ. nej nej, Ànnu en gÄng fÄr jag detta bevisat. fuck you datorjÀvel.

Dilemmat av nattetidens vakna timmar.

Och sÄ Àr vi dÀr igen, hÀr. Det dÀr sovadilemmat. Funderar och spekulerar lite i vad som kan vara sÄ fel. Jag vill rata allt vad medicinskt tillvÀgagÄngssÀtt heter, vill slÄ mig fri och bara vara som vanligt. Vill inte lÀsa fler anteckningar i journalen, jag Àr klar med allt sÄntdÀr nu. SÄ..
Vill jag inte sova? Jag hatar ju nĂ€tterna nĂ„got fruktansvĂ€rt, straffar jag mig igen eller tycker jag fortfarande att det Ă€r sĂ„ otroligt trĂ„kigt? Kan det vara sĂ„ simpelt, enkelheten i att jag finner det ..trĂ„kigt? Ja sĂ„ mĂ„ste det nĂ€stan vara. Vi bestĂ€mmer oss för det. Vet ju att jag egentligen behöver det, men vad fasen - ibland tar man av vĂ€nster fast kartan visade höger. Allt kan ju inte vara rĂ€tt frĂ„n början. Det lĂ„ter i sig som ett aktivt val av mig, men jag tror egentligen inte att det Ă€r sĂ„. Det mĂ„ste finnas nĂ„got annat bakom, och visst vet jag och förstĂ„r en del - det gör jag Ă€ndĂ„. Men samtidigt ser jag viktigheten i att vĂ€nda det. MĂ„ste lösa det hĂ€r, precis som jag vill lösa allt annat. godtar inte att "det inte gĂ„r". Den Ă„terstĂ„ende frĂ„gan Ă€r dĂ„ bara hur jag ska gĂ„ tillvĂ€ga med det hĂ€r, vart börjar man utan att riktigt veta vĂ€gen? Jag fĂ„r vĂ€l ta de Ă„terstĂ„ende vakna timmarna för att tĂ€nka pĂ„ det. För det hĂ€r Ă€r inte kul lĂ€ngre. Undra om jag Ă€r stressad, pressad eller orolig.mĂ„ sĂ„ vara, men ut ur det SKA jag. Jajjamen! 

Pluttejul!

NĂ€men, where did the weekend go? Bra har den allt varit i alla fall! Avslutade denna sista advent med ett litet tidighets julfirande med storebror & Co. VĂ€ldigt mysigt, speciellt med en riktig jul"lunch" för första gĂ„ngen pĂ„ en sex Ă„r. Dessutom sprang tvĂ„ smĂ„ söta knattar runt bland diverse golvstĂ„ende föremĂ„l, varav en liten rackare snodde min toffs dĂ„ jag Ă€ven snabbt fick kapa min mening om att "det var tur att jag har fle..." Annars skulle jag nog stĂ„ utan nu, haha. Aningens konstigt avslut med solsidan och utebliven "Kalle anka", men tomte hade vi minsann! Dagens teknik frĂ„ntog dock tomtens uppmĂ€rksamhet en grad, men det Ă€r vĂ€l bara att vĂ€nja sig kan jag tĂ€nka.. Ingen snö, men som sagt - bra Ă€ndĂ„! MĂ„nga fina presenter och minst lika mĂ„nga skratt. NĂ„gra av middagens skĂ€mt kom dock att bli lite barnförbjudna dĂ„ vĂ„r familj kan det dĂ€r med snabba tolkningar! Efter allt berĂ€ttade mamma och pappa om hur dem trĂ€ffades, höjdpunkten stod pappa för nĂ€r han fint försökte förklara likheter och olikheter mellan han och mamma som person. Pressen blev för stor och nĂ€r vi kom till "likheter" var det "ja.. Det Ă€r vĂ€l alla dem andra bitarna Ă€n olikheterna.." Haha pappa.. NĂ€ nu ska jag ta igen lite sömn och vakna upp till "dagen före dopparedagen" vilken lyx. TvĂ„ jular, födelsedag och nyĂ„r i en och samma vecka, yeahj nĂ„gon planerade detta bra kan jag ibland tycka! Hej hopp! 
Dream on, you're still awake!Finns nĂ„got bra med att inte sova iaf, har jag hört! The best dreams happens when you are awake! Jajjamensan! 😏

Samtalsdag!

Tjoho! 
VĂ€lfylld dag mĂ„ jag sĂ€ga. Lite diffus grĂ€ns mellan dag och natt dĂ„ sömnen uteblev men Ă€ndĂ„. Jag menar, upp i ottan och ivĂ€g till enheten, Ă„terbesök ni vet. Pratade om allt annat Ă€n nĂ„gon himla Ă€tstörning. Han sa att vi passerat det sedan lĂ€nge, nu Ă€r det annat som sĂ€tter fokus. Tror att det varit Ă€n av mina mest givande samtal med honom. Han Ă€r sĂ„ bra men för det mesta brukar jag ha koll pĂ„ mina egna tankar och funderingar, idag fick han hjĂ€lpa mig att sĂ€tta ord. 
IvĂ€g till nĂ€raliggande centrum, inhandla sista julklapparna - tror att jag fĂ„tt med de mesta, peppar peppar! In en svĂ€ng hemma, ladda telefonen - Ă„ka förbi pappas hus och ivĂ€g mot bĂ€sta samtal med tvĂ„ av mina andra behandlare, dĂ„ inte frĂ„n Capio. Helg okej samtal dĂ€r ocksĂ„, men föredrog nummer ett :) 

Sickness

Det mĂ„ vara ett hĂ„rt ord och bör sĂ€llan anvĂ€ndas i meningar. Men jag HATAR verkligen nĂ€tterna. Ibland blir det nĂ„gon form av hat-kĂ€rlek. Jag mĂ„ ligga i sĂ€ngen och blunda, men likt förbannat vĂ€xer bilder och tankar sig gigantiska under dessa sĂ„ inlĂ€rda lugna timmarna. 
Just det hĂ€r, men sömnen, har lĂ€nge varit ett problem. Men tankar och bilder Ă€r stĂ€ndigt i förĂ€ndring - dock alltid av den hĂ„rda och mörka sidan. Jag tĂ€nker och jag minns. Min resa och allt som hĂ€nt, finner svar pĂ„ nya frĂ„gor varje natt. SĂ„dant som de senaste Ă„ren varit vĂ€ldigt luddiga. LĂ€nge har jag varit förbannat och arg, över vad sjukdomen tog ifrĂ„n mig och lĂ€mnade mig kvar som. Jag vill beskylla, men slutledningen formas alltid till mig sjĂ€lv. Likt ett aktivt val, "jag valde att svĂ€lta mig" stĂ€mmer inte riktigt. Jag strĂ€vade aldrig efter att vara sjuk, jag ville bestraffa. Jag uttryckte nĂ„got ohanterbart och jobbigt. Jag valde aldrig, styrde aldrig. Jag fastnade och fick kĂ€mpa för mitt liv, en kamp mot och med mig sjĂ€lv. Inte det lĂ€ttaste, men jag gjorde det. Idag Ă€r jag inte lĂ€ngre arg, det mĂ„ vara en resa jag inte önskar nĂ„gon i denna vĂ€rld, men det har bidragit med en viss insikt och lĂ€rdom. Om man nu ska hitta nĂ„got bra av helvetet. Jag tar som till synes i tidigare inlĂ€gg - ingenting för givet samtidigt som jag tar livet som det kommer. Jag vill ju fortsĂ€tta leva och vara fri, men jag vet hur det Ă€r att vara pĂ„ botten och kan nu relatera lite bĂ€ttre om vad som Ă€r "fel" och "rĂ€tt" val hĂ€r i livet. Jag har fĂ„tt perspektiv och glĂ€ds istĂ€llet för det jag har och fĂ„tt. Aldrig mer ska jag lĂ„ta mig fĂ„ngas, aldrig mer ska jag stĂ„ som offer för den egna individen. Idag Ă€r jag frisk och stark. I det spĂ„ret kommer jag att fortsĂ€tta. SĂ„ tack och hej detta forna levnadssĂ€tt - nu entrar jag vĂ€rlden, och det med glĂ€dje och storm! ;-) 
Dreamer

He is down by the riverside
Late one night
He's tryin' to count the stars
In each of the signs
All alone by the riverside
And time passes by
Gathering thoughts of the past
And maybe he'll cry

So they say he's a madman
And he don't understand
But I know that he's tryin' hard
To act like a man
All those years he has suffered, my friends
All those years of pain
But I don't think he knows for sure
If those years were in vain

He's a dreamer
And he's fightin' for his life
He's tryin' to understand
He's a dreamer
But he wants to carry on

Det dÀr skalet..

Det som var skrivet i sten, slutade i ruiner. De snöÀnglar man gjorde, slutade i tö. De gravar man bĂ€ddade, slutade i krimering. De fönster man lĂ€ngtade ut genom, slutade i krossat glas. Den spegelbild man granskade, vĂ€xte upp till nĂ„got annat. Den dröm man ville fortsĂ€tta i, slutade av en rington. 

Jag har vĂ„gat, jag har slĂ€ppt och levt. Men Ă€ven blivit sĂ„rad, lĂ€mnad och besviken. StĂ„tt kvar pĂ„ ben som aldrig varit riktigt stadiga. Greppat nĂ„got som inte funnits och svurit en ed som aldrig hölls. Jag har tagit steg framĂ„t, stĂ„tt stilla och gĂ„tt tillbaka. Aldrig sĂ€tt nĂ„got som förblivit oĂ€ndrat eller hittat tron i nĂ„got som aldrig sinat ut. Lyssnat pĂ„ lögner utan trohet och bestigit berg utan syre. 
Jag mĂ„ ha modet kvar, men muren av skeptisk anda sitter i. Det hĂ„rda som skyddar mig mot besvikelse och sunt förnuft mot naivitet. 
Jag tror inte förĂ€n jag ser, litar inte lĂ€ngre pĂ„ objektet utan bakgrund. 
Jag lĂ„ser dörrar som alltid stĂ„tt öppna. ÄndĂ„ slingras det in, jag Ă€r inte komplett - kommer aldrig att vara. Men nĂ„got i mig har gĂ„tt frĂ„n flytande till fast. Det Ă€r hĂ„rt, det Ă€r svĂ„rt och nĂ€stintill ogenomtrĂ€ngbart. Men vissa lyckas. 

Torsdag!

BĂ€nken sedĂ€r, en"dags"bloggning (okej, möjligen kvĂ€llstid).. But still! 
Ligger i sĂ€ngen och invĂ€ntar en bra kvĂ€ll med musik, vĂ€nnens lillasyster har upptrĂ€dande pĂ„ en skola. Har sĂ€tt henne förut sĂ„ kan med bĂ„de erfarna och sanningens ord sĂ€ga att hon Ă€r GRYM!! Har sysselsatt dagens lite ljusare timmar med julklappshopping som bjöd pĂ„ glögg och pĂ„springande av en vĂ€n pĂ„ bussen. En liten promenad pĂ„ det med henne och in till pappa igen. MĂ„hĂ€nda att jag inte varit speciellt effektiv idag, men Ă€ndĂ„ ringat in det som stod pĂ„ schemat! Well done there. 
Nu ska hĂ€r packas ihop lite för efter uppvisningen sover jag hos mamma. Hoppas ni haft en bra torsdag :-) 

Climbing ,.

Jag klĂ€ttrar, tar mig upp & framĂ„t. Det jag fokuserat pĂ„ var fel, jag ritade upp vad jag inte ville eller skulle göra. Det dĂ€r lilla lilla ordet försvinner dock sĂ„ lĂ€tt. Varför inte istĂ€llet tĂ€nka pĂ„ det jag vill och ska göra?, tĂ€nkte jag. Vilket nu förblir mitt fokus. Otroligt dumt ibland, att man lyssnar pĂ„ ord men hör inga meningar - ska utforska och pröva sjĂ€lv innan insikten sitter dĂ€r den ska. Åter igen nĂ„got som tar tid, varje jĂ€vla gĂ„ng. 
FastĂ€n det sĂ„ mĂ„nga gĂ„nger Ă€r sĂ„ tydligt och till synes enkelt, kĂ€nns det som en snilleblixt nĂ€r man stĂ„r dĂ€r ett steg högre upp. DĂ„ man lyckats bĂ„de greppa och hantera de verktyg nĂ„gon försökte ge dig. Är för mig stĂ€ndigt ett frĂ„getecken, hur mĂ„nga steg som krĂ€vs i en process. TĂ„lamodet tryter och jag tror att jag Ă€r pĂ„ gĂ„ng, nĂ€r det egentligen bara handlar om en liten del av det lĂ„nga loppet. Men jag lever och jag lĂ€r, mĂ„ste vĂ€l Ă€ndĂ„ vara det viktigaste? Tomte, tandfe och John blund

Hmm.. Jultomten, tandfen och John blund försvann ungefĂ€r samtidigt frĂ„n min tro. Fick mig att reflektera lite över mitt tidigare inlĂ€gg, alla dessa varelser var ju verkliga för mig, det jag menar nĂ€r jag sĂ€ger att verklighet och sanning inte Ă€r detsamma. Men det förstod ni nog, bara jag som mĂ„ste konfrontera mina egna meningar ibland, haha. 
Överanalyserar. Alltid. Och allt. 
Men Ă„ter till John blund, hoppades lĂ€nge, men sĂ„g honom aldrig. NĂ„gonstans tillĂ€t jag mig Ă€ndĂ„ att aldrig slĂ€ppa det dĂ€r, att han nĂ„gon gĂ„ng skulle komma till mig och hjĂ€lpa mig att sova. NĂ„gonstans dĂ€r i mina tidiga Ă„r förstod jag att sĂ„ inte var fallet och hĂ€r stĂ„r vi nu idag - eller ja, ligger. Sömnlös. 
UrsÀktar alltid oroade meningar med att "jag Àr van" hÄller inte alltid, de flesta tror att jag mÄste sköta det dÀr sjÀlv, andra tror att medicinens tillvÀgagÄngssÀtt aldrig kommer att slÀppa mig. Vi fÄr vÀl se. Men just för tillfÀllet mÄste jag ÀndÄ berÀtta hur förjÀvligt det Àr att nÀtterna lÄnga bara ligga stilla utan att fÄ ro. Och snart ringer vÀl vÀckarklockan ocksÄ, redan i tanken ökas pulsen av stressen att jag borde nÀstintill mÄste somna nu. SÄÄÄ
Godernatter pÄ er :)

Love yourself

Det hĂ€r Ă€r till dig. 
Jag Ă€r precis som du, tĂ€nker och minns. GĂ„r framĂ„t för att sedan blicka tillbaka, kĂ€nna det som satte spĂ„r. En kĂ€nsla tar sĂ„ lĂ€tt över, sköljer de ord man inte riktigt vet hur man ska hantera. Röra vid det som gav svar, Ă€ven om det inte alla gĂ„nger var sant. Men sanning och verklighet behöver inte vara detsamma, bara sammanflĂ€tade. Vilket Ă€ven ger en medföljd av förvirringens egna sjĂ€l. Tolkningarna utgĂ„r frĂ„n samma mening och punkterna hittar inte fram till slutet, dĂ€r man trodde att nĂ€sta steg var stor bokstav. Det Ă€r enkelt men samtidigt sĂ„ svĂ„rt, det gĂ„r inte att förutspĂ„ - framtiden. En orohet eller rĂ€dsla sĂ€tter kĂ€ppar i hjulet, dĂ€r navar skulle styra och leda rullningen framĂ„t. 
Jag tror att du satte stopp för att verkligheten gav svar men inte klarhet. Övertygelsen fanns inte dĂ€r och nyfikenheten pĂ„ hur det borde vara satt kvar i dig. PĂ„ nĂ„got sĂ€tt förstod du att teorin inte stĂ€mde överrens med din filosofi. Din personlighet krĂ€ver mer Ă€n ett inrutat imperie, du behöver vĂ€rlden och hela dess oupptĂ€ckta innerbörd. 
Trygg som otrygg kommer du aldrig att hitta de svar du söker, om du inte börjar leta i dig sjĂ€lv. Den enda rĂ€tta utgĂ„ngspunkten Ă€r din egen och din vĂ€g mĂ„ste du sjĂ€lv vandra. Det finns inga fordon som kan bĂ€ra dig över till andra sidan, du Ă€r meningsfull och det Ă€r mĂ€nniskorna vĂ€rda att fĂ„ veta. En dag kommer du att stĂ„ stadig och trygg, i dig sjĂ€lv. Jag kommer alltid att finnas hĂ€r och hĂ„lla din hand. Men sökandet sker efter din kompass, vĂ„ga hjĂ€rtat, vĂ„ga. Du vet att jag tror pĂ„ dig ❀

Nattliga funderingar

För mĂ„nga tankar, för fĂ„ beskrivande ord. Formuleringarna vinner inte min övertygelse och kĂ€nslorna stĂ€mmer inte överrens. Virrvarret Ă€r ett faktum och mittpositionen Ă€r min. Metaforer finner bara förstĂ„else frĂ„n mitt perspektiv och övergripande texter visar det djupa men döljer det finstilta. Skrift Ă€r min sjĂ€lvklara form, men nĂ€r inte ens orden kan bĂ€dda in mina mentala demoner blir jag transparent. Tom och bortkopplad, obetydlig och hjĂ€lpande blickar fortsĂ€tter bara rakt igenom. Jag famlar i mörkret och strĂ€cker mig efter nĂ„got som inte gĂ„r att nĂ„, allra minst hĂ„lla fast vid. Det vinglande trĂ€det ger mig ett till synes skydd mot regnet, tills blixten slĂ„r ned och jag stĂ„r ensam kvar, blottad igen. Jag funderar pĂ„ om detta har med livets gĂ„ng att göra, ett snurrande hjul som gör en Ă€nnu mer förvirrad för var varv man springer, det accelerande tempot utan slut. Är det sĂ„ det Ă€r? 

Tillbakablick

Blickar tillbaka, lĂ€ser rader skrivna av mig. Skillnaden skriker - dĂ„ & nu. Dippar finns och idag ser jag det sĂ„ tydligt. Det Ă€r skillnad pĂ„ att mĂ„ dĂ„ligt och att vara sjuk. VĂ€rlden som jag levde i var min egna, nĂ„got jag tillverkat för att slippa den verklighet jag trodde skulle trasa sönder mig. Tog saken i egna hĂ€nder och bĂ€ddade min egna grav, utan att förstĂ„. Röster frĂ„n mitt huvud drog mig ned mot golvet samtidigt som omvĂ€rlden bad pĂ„ sina bara knĂ€n, att jag skulle ta emot deras hjĂ€lp. Jag föll och kom inte upp, accepterade inte samtidigt som jag gav upp. UtvĂ€gen var igenvĂ€xt, frĂ„n de trĂ€d jag sjĂ€lv planterat. Jag brottades mot dubbelmoral samtidigt som jag inte kĂ€mpade för det friska. Jag föll, men reste mig igen. 

Idag har jag backat lite, inte fallit men tagit ett steg tillbaka. Inte i det forna beteendet, utan i nĂ„got annat. Förmodligen nĂ„gon form av försvaramekanism, Ă€r rĂ€dd för att mĂ„ bra - att det dĂ„ ska tas ifrĂ„n mig och flöda över med besvikelse, Ă€nnu ett misslyckande. Jag vill kĂ€nna, veta att det Ă€r verkligt. Min verklighet har alltid innehĂ„llit smĂ€rta, dĂ€r fĂ„r jag min association ifrĂ„n. Jag önskar bara att jag en vacker dag ska VÅGA leva. 

SÅ ska en vecka starta.

KĂ€nner mig lite uppĂ„t idag, Ă€ven dĂ„ jag inte förbrukat dagen som jag borde. Vilket innebĂ€r att timmarna inte innefattat mycket mer utom lite skrivande i boken, alltid nĂ„got dock. Har Ă€ven fĂ„tt anvĂ€ndning av telefonen idag, med rĂ„ge - tror nĂ€stan att jag slagit nĂ„gon form av rekord. Mina förĂ€ldrar lyfter ögonbrynen, vad har hĂ€nt? Haha. Bra det, nĂ„gon gĂ„ng mĂ„ste jag lĂ€ra mig, Ă€ven om mina vĂ€nner sedan lĂ€nge förstĂ„tt att sms Ă€r det sĂ€kra tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€ttet för att nĂ„ mig pĂ„. 
Med en förhoppningsvis snart snarkandes pappa pĂ„ undervĂ„ningen och sjukt bra musik frĂ„n spotify (Europe) sĂ€ger jag hĂ€rmed godnatt! :) 

Open your heart


Days filled with joy
And days filled with sorrow
I don't know just what to do

Am I happy today?
Am I lonely tomorrow?

And I've been waitin'
For the angels to knock on my door
I've been hopin'

Open your heart

I don't know if I'm weak
I don't know if I'm strong

And I've been waitin'
For the angels to knock on my door
I've been hopin' 

Maybe that time
Has its own way of healin'

And I've been waitin'
For the angels to knock on my door
I've been hopin'

Open your heart
Wake up, it's life's talking

GoderkvĂ€ll! 
Lite trasig idag och tĂ€nkte skylla pĂ„ det angĂ„ende uppdatetandet. Gjorde stan igĂ„r men min kĂ€ra vĂ€n, som vanligt tog vi i frĂ„n tĂ„rna! Sjukt vĂ€rd kvĂ€ll och oj vad jag mĂ„dde bra, Ă€ven om vi alltid skapar nĂ„gon form av kaos. Startskottet gick av frĂ„n en restaurang har lite att ta igen angĂ„ende restaurangbesök och kvĂ€llen fortsatte med en lĂ„ng runda pĂ„ baren, pappa fick agera taxi men vi kom iaf hem hela denna gĂ„ng, Ă€ven om nattens bravader tydde pĂ„ allt annat Ă€n just det, haha. MĂ„dde som förtjĂ€nat idag, men fick frukost pĂ„ sĂ€ngen i följd av en sĂ€ngliggande dag med avslut pĂ„ gymmet och en god middag. KvĂ€llen spenderades framför tvn och nu har jag Ă„ter igen intagit sĂ€ngposition. Perfekt söndag. 
GÀllande Ängest och mÄende, Àr det vÀl aningen bÀttee nu - pepparpeppar. Visst att jag har mina dippar och kÀnner mig lite tappad dÄ jag inte kan fÄ hjÀlp med det medicinsk vÀg, men skam den som ger sig, har jag hört. Jag har aningen svÄrt med att lokalisera kÀnslan och hanterandet i sig, hur jag ska göra för att klÀttra upp igen, hur man reser sig utan att riktigt veta varför man föll. Men det Àr vÀl sÄ ibland, snubbeltrÄdar finns lite över allt och allt gÄr inte som
man planerat - antar att det Ă€r en del av livet. Det jag behöver Ă€r vĂ€l att finna de verktyg jag behöver för att inte falla offer för fler felageranden. Som vanligt antar jag livets utmaningar och kommer att resa mig Ă€ven ur detta, jag bara vet det. Problemet Ă€r bara att tĂ„rar sĂ€llan rĂ€cker för att hantera problemet, jag ska alltid ta ut svĂ€ngarna och straffa mig sjĂ€lv pĂ„ hĂ„rdast möjliga sĂ€tt. MĂ„ste sluta med det. 
Fri

Jag kĂ€nner en Ă„ngest som har funnits hĂ€r ett tag, 
Jag vĂ€cker mig sjĂ€lv och frĂ„gar vem Ă€r jag? 
Jag kollar med hat pĂ„ min spegelbild 
Och jag fĂ„r ett svar som jag inte vill 
KĂ€nner en Ă„ngest blandat med bakfylla och hat 
Jag vaknar varje dag och tĂ€nker vem fan Ă€r jag 
Tider har passerat men de Ă€r samma jag idag 
Och jag vaknar varje dag och frĂ„gar mig sjĂ€lv mĂ„r du bra 
Tiden passerar snabbt men ingenting jag kan komma ikapp 
Men tackar Ă€ndĂ„ livet för dom stunderna som jag haft 
Jag tĂ€nker tillbaka men drömmar Ă€r fĂ„ 
Blickar mot himlen och fyller mitt mĂ„l 
VĂ€gen tar slut men jag fortsĂ€tter att gĂ„. 

SnĂ€lla du jag orkar inte med det hĂ€r 
Jag slĂ€pper mina vingar och flyger till min vĂ€rld 

SlĂ€pp mig fri lĂ„t mig flyga frĂ„n det hĂ€r, 
LĂ„t mig ta mig ivĂ€g och slippa det hĂ€r 
Jag orkar inte lĂ€ngre jag vill ta mig hĂ€rifrĂ„n, 
Vill svĂ€va som fĂ„geln fri bland moln 

Jag hör röster I mitt huvud som sĂ€ger ordna allt. 
VĂ€rmen kom men Ă„tergick sedan till att bli kall, 
Men nĂ€r vinden kommer, kommer den förĂ€ndra allt, 
Tiden bara kommer men det blir vĂ€l ingen Ă€ndring 
Jag ser mig sjĂ€lv I spegeln men dĂ„ ser jag en frĂ€mling 
Nej men hej vem Ă€r du har vi trĂ€ffats förut? 
Hörru du jag tror de, nej men shit va kul 
Du ser ut som jag men bor I en spegel, 
ÅÄh det Àr du sjÀlv
JasĂ„, varför pratar dĂ„ vi med varann? 
Jag som trodde att jag kĂ€nde han. 

Men jag vet en sak att jag kan bli fri 
Jag kan svĂ€va högt men sjunka lĂ„gt 
Till alla er jag sĂ€ger förlĂ„t 
Jag stannar nu och tĂ€nker till 
Men ingenting blir som jag vill 

SlĂ€pp mig fri lĂ„t mig flyga frĂ„n det hĂ€r 
LĂ„t mig ta mig ivĂ€g och slippa det hĂ€r 
Jag orkar inte lĂ€ngre jag vill ta mig hĂ€rifrĂ„n, 
Vill svĂ€va som fĂ„geln fri bland moln 
Maybe the sun will continue to shine

Jag hörde vad dem sa, det gjorde jag. 
Jag lyssnade aldrig, idag kan jag Ă„ngra det. 
Varför, varför satte jag grĂ€nser? 
Jag ville inte, orden var varken menade för mig eller mina. 
En falsk trygghet tog mig igenom dagen, jag förlorade den.
LĂ€t den försvinna för att ge plats Ă„t det verkliga. 
Jag visste att det skulle göra ont, men jag trodde Ă€ven att det skulle bli bĂ€ttre. Ljusare och att med tiden skulle allt lĂ€ka. 
SĂ„ren skulle vara historia och Ă€rren blekna. SĂ„ fel jag hade, allt Ă€r kvar. 
"Dem som bryr sig, de riktiga och verkliga - kommer alltid att finnas kvar"
Kanske med mig, men jag förblev inte den jag var. 
Jag vĂ€xte och blev pĂ„ nytt. 
Jag gick frĂ„n mig sjĂ€lv och i samma veva förlorade jag dem jag trodde alltid skulle finnas kvar. 
Jag trodde aldrig att mĂ€nniskor skulle ta steget ut ur mitt liv pĂ„ grund av min misshandel gentemot mig sjĂ€lv. 
Att maktlösheten skulle leda till fördÀrv. Jag menade aldrig att skada, jag ville bara kÀnna det som var Verkligt.
Det jag kunde relatera till, Ă€ven hantera pĂ„ ett bĂ€ttre sĂ€tt. 
Jag stĂ„r inte sjĂ€lv, men jag stĂ„r med tomhet. 
Jag förstod aldrig min pĂ„verkan gentemot vĂ€rlden och livet. Hur mina handlingar kunde styra nĂ„gon annans vĂ€g. I'm on my own now. 
I don't know if I'm strong, but I'm hoping. Open your heart, let me hear you. Make up your mind. 
I'm waiting for the angels to knock on my door. 

Effektiv

Effective Wednesday morning I would say! Uppe med tuppen och ivĂ€g till sjukgymnasten - sĂ„ skönt! Han Ă€r sĂ„ rolig, kan skĂ€mta om de mest mörka situationer och inte allt för lĂ€tta Ă€mnen. SĂ„nt behövs kan jag utan ironi skriva. Fick dock höra;   "du har nog min  struligaste patient, förmodligen din mammas struligaste barn och din farmors struligaste barnbarn" haha.. Men utom trĂ€ning, pass och jobbiga samtal, fyllde vi tiden av mycket tatueringsprat - han Ă€r lika inne i det som jag, minsann! Vilket glĂ€djer dĂ„ mina nĂ€rmsta oftast har en Ă„sikt gentemot det, inte minst min kĂ€ra mor.. Vilket nu passar bra, dĂ„ min sjukgymnast Ă€ven var hennes - sĂ„ bekantskapen dĂ€remellan finns sedan lĂ€nge. 

Hann knappt avsluta innan jag satt pĂ„ tunnelbanan igen, denna fĂ€rd riktad mot psykiatrin. Ett lĂ„ngt samtal med bĂ„de doktor och skötare, försökte lĂ€gga upp en behandlingsplan och fixa med mediciner, Ă„terfick en tidigare brukad. KĂ€nns bĂ„de och, vill verkligen inte Ă€ta nĂ„gra mer lĂ€kemedel, men förstĂ„r Ă€ven ta det i nulĂ€get kan underlĂ€tta.. 

Dagliga mataffĂ€rs-shoppingen Ă€r avklarad och dĂ€rmed dagens promenad. Nu nalkas middag och film. Mys mys. Peppar peppar 😊

Question

It's time for makeup 
Perfect smile 
Then why do these tears come at night? 

People can take everything away from you
But they can never take away your truth
But the question is..
Can you handle mine?


Damn my situation

I ett och samma ögonblick somnade och vaknade jag. BĂ€ttrade pĂ„ sminket och Ă„kte ivĂ€g. Kom hem, suplade soppa och hoppade pĂ„ bussen igen. Klev av pendeln och satte mig under nĂ„len. Besökte mamma och Ă„t middag med pappa. Tittade film och planerade. StĂ€llde klockan och tog min sömntablett. 
En dag full av aktiviteter som fyllde mina vardagliga tankar med annat. Det börjar ta sig - jag fick vara normal i nĂ„gra timmar. Springa Ă€renden och kĂ€nde att de tillfredsstĂ€llde min tillvaro. Men jag vet att det inte borde vara sĂ„hĂ€r - bli glad över att bara ha klarat av dagen. KĂ€mpat för att fĂ„ den bra. Vardagen ska inte handla om att överleva. För att sedan komma tillbaka till dĂ€r jag började, sĂ€ngen. Nu kommer mina demoner och allt börjar om igen. 
Och nu ber jag till nĂ„got jag aldrig trott pĂ„ - att jag ska slippa det hĂ€r. Att jag ska slippa vara sjuk pĂ„ ett eller annat sĂ€tt.. 

Ineed more time 
Just to make things right 

Damn my situation and the games I have to play 
With all the things caught in my mind 
Damn my education I can't find the words to say 
About all the things caught in my mind 

Pappadag


Tjoho! Precis Ă€tit falafelsallad, som jag tjatat och lĂ€ngtat efter det! Var hos doktorn med pappa imorse, tidig morgon utan dess like. Trötta som mossa somnade vi bĂ„da vid hemkomsten. Kommer bli rena springet pĂ„ oss inatt, med tanke pĂ„ hur vĂ„r sömn brukar vara UTAN sovande pĂ„ dagen, haha. 
Har Ă€ven blajjat runt pĂ„ ICA och jag misstĂ€nker snart en avstĂ€ngning, jag menar - nĂ€r jag & pappa Ă€r tillsammans Ă€r vi ett vĂ€ldigt kaosartad team. Dessutom rĂ„kade vi snatta med oss en pepparkaksform i fickan - hej samvete! ;) Snart kommer vĂ€l mĂ€n i vita rockar att hĂ€mta oss.. Nej skĂ€mt Ă„t sido, hur dĂ„lig dag man Ă€n har - fĂ„r pappa en alltid att skratta!! 
Nu ligger vi i varsin soffa och vĂ€ntar pĂ„ att byggare ska fixa den avhuggna sladden som gick till spillo under dagen. Fick hela HĂ€sselbys television att slockna. Typiskt! Men wordfeud hĂ„ller oss sysselsatta ett litet tag till :) 
Ciao! 

Riktningens frÄnvaro

Jag lever och jag lĂ€r, men jag Ă€r inte hĂ€r. Vill hitta min vĂ€g, vara i mig sjĂ€lv. Jag förlorade för sĂ„ lĂ€nge sen, gick vilse. Utan en blick pĂ„ kompassen, ritade jag min egna karta. Utan att sudda, mĂ„lade jag över varje dike. Broar blev teoretiska och havet frös till is. Dagar passerade, men tiden stod still. Jag fick börja om pĂ„ nytt, brĂ€nna och slĂ€nga. Askan finns i luften och minnena med den. Jag ville förinta det svarta och fick det vita. Ett blankt blad, tomhet och det blĂ€ndande mörka. 

Bestie !

Yeahj, visste vĂ€l att helgen skulle fortsĂ€tta bra! Spenderade gĂ„rdagen med min bĂ€staste vĂ€n. Vi kaosade runt lite i affĂ€ren innan middagen och for bara skrattandes runt. MĂ„nga blickar pĂ„ det men vad gör det, haha! BĂ€sta stunderna som finns! Sushi & fiskbulle middag med nötter, film och godis! Massa skratt och prat, mysstund i min sovplats nĂ€r herrn i huset kom hem ;) 
Dem somnade som stockar och kvar lĂ„g jag och katten för oss sjĂ€lva. Sjukt mysigt Ă€ven dĂ„ hennes tass som bĂ€st ville placera sig pĂ„ bĂ„de mun och nĂ€sa, tss ;) djur Ă€r fasen nĂ„got av det finaste som finns, lĂ€ngtar sĂ„ efter min lilla minigris som ska förgylla mitt liv sĂ„ smĂ„ningom! Tack för igĂ„r och idag bestie!! <3 
Frukost (nĂ€stan) pĂ„ sĂ€ngen med Ă€ggmacka och nyponsoppa - mums! Nu vĂ€ntas pepparkaksbak med storebror + familj! :D NĂ„got som fick mig att le

Impulsivitet tycks falla mig i smaken, men spontanitet Ă€r nĂ„got jag strĂ€var efter. NĂ„got som Ă€tstörningen hindrat mig frĂ„n i sĂ„ mĂ„nga Ă„r, men ikvĂ€ll fick den minsann inget utrymme - HA! 
TrĂ€ffade en nĂ€ra vĂ€n pĂ„ cider och tacos kvĂ€ll, sĂ„ jĂ€vla underbart att hon Ă€ntligen mött sin överman i tacos-Ă€tning. Jag menar, de andra gĂ„ngerna har jag kört pĂ„ cider och gurka - INTE NU! SĂ„g ut som att jag var gravid efter kvĂ€llens belopp, men som om jag brydde mig?! Nej. KvĂ€llen var sĂ„ jĂ€vla vĂ€rd och det Ă€r precis sĂ„nt hĂ€r jag behöver! VĂ€nner och normalitet, socialitet och umgĂ€nge. FANTASTISKT. 
Nu ska jag lĂ€gga mig med ett leende pĂ„ lĂ€pparna, INGET ska fĂ„ förstöra det hĂ€r, inget. Dessutom vĂ€ntar en Ă€nnu rolig dag imorgon, som jag lĂ€ngtar. Jag trodde att helgen skulle falla i samma förlopp som veckan - deprimerande och tragiskt. Men tĂ€nka sig, det GÅR att vĂ€nda! Peppar peppar ta i trĂ€ ta i trĂ€. 

Saker som intrĂ€ffat ska jag ta lĂ€rdom av, inte Ă€lta och straffa mig sjĂ€lv. Ångesten ska övervinnas och stadigt ska jag stĂ„. Ta den tid den tar, jag mĂ„ste bara sĂ€tta fokus. FramĂ„t. Jag vet att jag kan, innerst inne - jag har klarat det förut. Anorexin var det svĂ„raste jag nĂ„gonsin utsatts för - jag övervann den och med det i bagaget kan jag klara vadfan som helst. Positiviteten flödar, hĂ„ll kvar i den nuuuuu! Godernatter :) 

Det dÀr mÀnniskoansvaret

Har fĂ„tt fnatt pĂ„ texter och kĂ€nslor, försöker lokalisera mig. Natten till idag var hemskare Ă€n pĂ„ lĂ€nge, vilket Ă€r otroligt konstigt dĂ„ jag hade en bra kvĂ€ll. Pappa tyckte detsamma och kunde inte för sitt liv förstĂ„, Ă€nnu mindre kunde jag förklara. Fick inte ens ligga kvar i mitt rum, fick gĂ„ ner runt fem pĂ„ morgonen och lĂ€gga mig soffan och slökolla tv "dĂ€r uppe verkar det ju inte gĂ„ allt för bra för dig". Jag orkade inte sĂ€ga emot - jag förstĂ„r oron, men att sĂ€ga att jag inte bara straffar mig sjĂ€lv utan Ă€ven hela min familj - triggar mitt beteende Ă€nnu mer. 
Ett av mina allra största problem Ă€r att jag ALLTID tar pĂ„ mig alla andra problem, vill fixa och laga. Lappa ihop och glĂ€djen av att kunna hjĂ€lpa lyfter mig nĂ„got otroligt. Men detta gör Ă€ven att jag suger in varenda ord som sĂ€gs, speciellt det negativa och jobbiga. Jag sollar ut och spar det som gör ont. Ord och hĂ€ndelser som inte lĂ€mnar mig förrĂ€n det inte lĂ€ngre tynger personen i frĂ„ga. MĂ€nniskor Ă€r mitt liv och jag vill finnas överallt. Ingen förtjĂ€nar att mĂ„ dĂ„ligt, vilket blir en vĂ€ldig dubbelmoral dĂ„ jag skadar mig sjĂ€lv sĂ„ pass mycket att jag inte ens Ă€r hel nĂ€r jag tar itu med andra lagningsprocesser. 
Jag har ett helt liv av outredd historia, som jag inte riktigt vĂ„gar ta tag i alla gĂ„nger pĂ„ grund av rĂ€dslan att misslyckas och fĂ„ allt pĂ„ svart och vitt - jag kommer aldrig kunna laga mig sjĂ€lv. Nu Ă€r jag sĂ„ pass gammal ocksĂ„ att andra tankar knackar pĂ„, sĂ„som barn och familj. Framtid och yrke. Jag har vĂ€ldigt svĂ„rt att se mig sjĂ€lv som en mamma just nu, jag Ă€r rĂ€dd att i min okunskap att kunna ansvara för mig sjĂ€lv - skulle jag bli en dĂ„lig mamma. KĂ€nner mig redan som en förjĂ€vligt kass flickvĂ€n.. Och alla dessa Ă„r som destruktiv, det kommer inte att gĂ„ att dölja i en evighet. TĂ€nk om mina barn skulle frĂ„ga mig, kanske bli nyfiken och fĂ„ för sig att det kan vara en del av livet - ta efter och att jag "triggar igĂ„ng" det lilla livet till nĂ„got jag ALDRIG skulle kunna förlĂ„ta mig sjĂ€lv för. Jag Ă€r sĂ„ otroligt rĂ€dd och orolig för sĂ„dana hĂ€r saker. Finns en mĂ€ngd mer som pĂ„verkar - men detta börjar redan bli en suddig novell.. 
SĂ„ i mĂ„nga Ă„r har jag försökt resonera med mig sjĂ€lv, försöka förstĂ„ att jag inte kan ta pĂ„ mig ansvaret för allt som hĂ€nder runt omkring. Precis samma sak gĂ€ller ju min omgivning - sĂ„ varför skulle det behöva vara annorlunda för mig? Jag fĂ„r kĂ€mpa med det hela livet, men just nu finns det andra prioriteter sĂ„ att jag ens fĂ„r fortsĂ€tta pĂ„ denna jord och orka ta mig igenom mig sjĂ€lv.. 
Sömnisen Ă€r tagen och det kan hĂ€nda att denna text blivit aningen luddig, fĂ„r lĂ€sa igenom imorgon igen, haha. 
Nu ska jag försöka sova för första gĂ„ngen pĂ„ cirka fem dagar.. Tröttheten slĂ„r ju ut mig ocksĂ„, det Ă€r jag medvetenom - var man inte labil innan sĂ„ blir man vĂ€l det.. Nog skrivit, 
Sleep tight!! PÄminnelse om kÀnslan

Natten Ă€r hĂ€r och jag med den. Men vad tusan. Har precis varit och firat min faster, vilket har varit förvĂ„nansvĂ€rt bra dĂ„ jag varit skeptisk mot det hela tiden. Har varit vĂ€ldigt sĂ€ker pĂ„ att jag inte skulle orka gĂ„, men tillslut gjorde jag det. Mamma var dĂ€r och sa att jag sĂ„g bĂ„de pigg och glad ut, det fick mig att le. Fick tvĂ„ tankar, dels "yes!" men Ă€ven "fan, nu gĂ„r jag in.i min mask igen". 
Jag tror nog inte att jag fĂ„r mĂ„ bra, men det gjorde jag. Lekte med barnen mest hela kvĂ€llen och det gjorde mig SÅ GLAD. Och jag menar, ingen av mina slĂ€ktingar vet hur jag mĂ„r just nu och sĂ„ lĂ€nge jag Ă€r ute ur Ă€tstörningen slipper jag förklara nĂ„got som inte gĂ„r,.. Än. Jag lever i nuet och umgĂ„s med mina nĂ€ra, dricker & Ă€ter gott, Ă€r den person jag vill vara och egentligen Ă€r. Hon som de flesta kĂ€nner utan alla besvĂ€r. MĂ„nga minns min historia, men glĂ€ds Ă„t min nuvarande tillvaro. Vilket Ă€ven Ă€r det jag strĂ€var efter, att fĂ„ komma tillbaka helt. Uppenbarligen tar det tid, men tillfĂ€llen som dessa fĂ„r mig att minnas hur det SKA vara. Det som Ă„terstĂ„r Ă€r att tillĂ„ta mig sjĂ€lv att mĂ„ bra, att inte förstöra det sĂ„ fort jag kĂ€nner att kĂ€nslan Ă€r ovan. 
Även om jag mĂ„nga gĂ„nger hört hur modig jag Ă€r, blir jag rĂ€dd - och just nu Ă€r det för mig sjĂ€lv. Men jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ min sĂ„ kallade Ă„terkomst, det Ă€r bara en frĂ„ga om tid. Jag vill inte vĂ€nta lĂ€ngre, men förstĂ„r att jag mĂ„ste kĂ€mpa mer Ă€n vad jag trott. Jag Ă€r beredd pĂ„ att kĂ€mpa, sĂ„ lĂ€nge jag vet varför. And when you're down
Hell

Abstrakt. Hur brĂ€nner du nĂ„got som inte gĂ„r att tĂ€nda eld pĂ„? Vad gör du av askan som inte finns och hur matar du lĂ„gorna som inte brinner? Brasan Ă€r tĂ€nd, men glöden slĂ€ckt. Röken bolmar, men osen vĂ€ck. Ett blĂ€ndande ljus. 

Metaforer utan tolkning, frĂ„gor utan svar. Begrepp utan mening, ord utan betydelse. Svart pĂ„ vitt, grĂ„tt och suddigt. 

Ord & bilder i allt det destruktiva.

Konstigt hur jag börjar skriva och redigera nĂ€r jag mĂ„r dĂ„ligt. Som att jag bara kan formulera mina svarta tankar, eller ocksĂ„ försöker jag bara tydliggöra dem för mig sjĂ€lv. Famlar i mörkret och söker perspektiv. Hitta nĂ„got som fĂ„r mig att förstĂ„, kommer jag nĂ„gonsin att mĂ„ bra? 
Kaos
Åter igen en kamp

Åter igen en kamp, annorlunda men svĂ„r. Försök till att dra fram styrkan, kvĂ€va det som förstör. Tillbakablick och framtid, varför denna stĂ€ndiga kamp mot den egna individen jag bara borde Ă€lska? Denna lĂ„nga promenad, utan att veta om man kommer fram. 
Vad gör jag mot mig skĂ€lv? 
Bakslag

Bakslag deluxe kan man nog sĂ€ga.. Aldrig varit sĂ„ rĂ€dd för mig sjĂ€lv i hela mitt liv, hur stark Ă„ngesten kan bli, hur impulsiv jag Ă€r och framförallt vad jag Ă€r kapabel till att göra. 
KvĂ€llen skulle vara fantastisk men slutade i kaos och jag har sĂ„dan Ă„ngest. OuthĂ€rdligt och Ă„ter igen vill jag bara ta en paus frĂ„n allt, vardagen. GĂ„ undan ett tag i ren rĂ€dsla. Vill inte vara med om det hĂ€r, vill inte kĂ€nna sĂ„hĂ€r. 
Ångesten Ă€r obeskrivlig och gnager nĂ„got sĂ„ fruktansvĂ€rt ..