Tanke för några dagar sen

Det här inlägget handlar om
Anorexin jag nyligen tagit mig ur. Jag vill bara att alla ska förstå att jag INTE uppmuntrar detta beteende. Det är SJUKT oxh man missar så stora delar av livet. 

Sjukdomen. Jag vet att jag varit där och jag vet att det plockade med sig många delar av mig. Både under händelseförloppet och när jag förlorade. Egentligen vann jag, så ser vi nog det alla som. Jag gjorde ju det, vann över ett sjukt beteende och återfick ett liv. Men jag förlorade min trygghet och skydd. Även om det var en falsk identitet och ett sätt att fly. 
Jag försöker förtränga, glömma och gå vidare. Men det kommer alltid på tal och jag menar inte att jag inte kan prata om det. Tvärtom. Däremot får jag alltid nya tankar och insikter. Vilket för mina tankebanor vidare, igen och igen. Perspektiven slutar aldrig att upphöra samtidigt som jag inte letar nya. Det är över nu. Men ofta får jag det där mentala slaget i magen, av oförstående ord som jag förbrilt försöker forma svar till. Ilskan jag ständigt får uppleva från oförmågan att kunna relatera eller lyssna på mina orealistiska tankar och känslor jag en gång hade. Ibland ses det som att jag försöker försvara något som är så fel. Men det var min yttre reaktion som visade sig, det ni bara kunde se men inte alls gav rättvisa av den spegelbild jag hade inom mig. Moment 22 sätts på spel då jag egentligen inte vill forma något realistiskt utav det jag gjorde, men det fanns ju en grundande anledning till allt. En frustration väcks i mig då mitt mående inte fick den plats jag sökte. Det som sågs var självmord, samtidigt som jag inte kunde fokusera på att dö. Så vad sökte jag? Ett svar i mig själv, en egen bekräftelse och tillslut den enda flyktväg jag tyckte mig kunna finna. Jag vill aldrig för mitt liv tillbaka, ALDRIG. Men någonstans känns det som att allt togs bort från mig. Mitt snedsteg rättades till och nu förväntad jag må bra. Jag mår bra om man utgår från fysiken och den ständiga ångesten anorexin förde med sig. Men arbetet med mig själv är en pågående process. Jag har lätt för att smita, eller åtminstone försöka. Men jag gör det inte längre till den forna grad jag en gång gjorde, vilket ibland gör allt svårt. Det var så mycket lättare att leva i min egenskapade bubbla. Det är mitt mål med att finna en förklaring, att berätta att det inte endast var ett snedsteg. Det är en period av mitt liv som för alltid har format mig. Det fick mig att inse vad jag faktiskt är kapabel till, hur otroligt viktigt det är med en funnen stabilitet i sig själv. 

Dessvärre tog sjukdomen med sig många delar av mig som jag nu måste återuppbygga på andra sätt. 
Däribland en tappad respekt gentemot både döden och mig själv. Jag är inte rädd för döden, men rädd för att inte få fortsätta leva. Den tog även min tillit. Inte nödvändigtvis angående löften, men mer tilliten till andra människor. Vad dem egentligen menar och säger till mig, om de gjorde stanna eller få - vad som är ord och handling. Självförtroende och tilliten gentemot mig själv brann upp. 
Det värsta jag kan skriva nu är; anorexin inte bara tog, den gav. 

Bild från min första insjungning. Jag trodde att jag mådde bra och att en vändning var nära. Men det visade sig bara skulle bli varje för varje gång. 
Jag såg inget fel. 
Men jag lärde mig att slå fri. Det bästa beslut jag någonsin tagit. 


So I pic myself up.

I found the strength, I'm breathing again
And I've told myself, I'm still a lucky man
'Cause when I thought I couldn't start anew
When it's dark a light shines through

Looking back now it's almost hard to believe
I'll move ahead, you know, I'll do my best
And through it all I know I'm blessed

I take good care, what's left behind
I hope it gives you some piece of mind
Dubbelmoral

Dubbelmoral deluxe. Tror jag allt. Mamma säger att sen jag började prata har jag sagt "nej", trotsat och sagt emot. Gjort allt man inte fått och testat allt man inte bör göra med ett sunt förnuft. Utmanat och haft väldigt tur med ödet. Stått över korsningar man aldrig skulle gränsa och prövat sådant man aldrig kunde läsa sig till. En väldigt rebellisk sida fastän med ett otroligt naivt intryck. Aldrig riktigt brytt mig om konsekvenserna eller funderat på om det inpulsiva valet kanske inte var det bästa.  Många av mina livsval har varit aningen dumdristiga, men inget som jag riktigt menat att det skulle vara. 
Där har vi en del av mitt liv, den nyfikna och konkreta. 
Sen har vi det inre. Dem gånger jag faktiskt varit rädd, inte pga konsekvenserna i sig, men rädd för vilka känslor som skulle kunna komma att väckas i mig. Dem gångerna jag backat tillbaka för att undvika att bli påverkad. Men det jag trodde gick att undgå, var oundvikligt - att på ett eller annat sätt bli just påverkad. Jag kände saker som jag aldrig mer ville uppleva. Stängde av i en stor rädsla av besvikelse. Att tappa självkontroll och spräcka håll på den bubbla jag levde i. Blottad från den mask jag målat upp och radera den övertygelse jag präglat hos mig själv. Jag kunde bara inte låta det hända, jag var så fruktansvärt rädd för att tappa fotfästet, kontrollen - att falla utan att hitta något att ta tag i. Känna känslor jag inte kunde hantera eller kastas in i insikter jag inte ville erfara. Jag var aldrig hård utåt, tvärtom. Glad och sprallig, alltid tillgänglig, Alltid varit en riktig människokännare och otroligt sympatisk. Men även där finns en förklaring. Jag kunde inte förmå mig till att ta tag i mig själv. Jag bemästrade förmågan att se ett problem på mils avstånd, tog på mig det och ville lösa. Det var ett sätt för mig att uppnå glädje och styrka. Att kunna hjälpa alla dem som stod mig nära. På det sättet förhöll jag mig till problemlösandet men slapp ta itu med sådant som tyngde mig, jag vägrade helt enkelt att se. 
Men jag föll. Hårt.
Tog många år för mig att inse, hjälper jag inte mig själv kan jag aldrig hjälpa någon annan. Vilket var vad jag brann för. Det jag brinner för. Mina medmänniskor. 

Känslor och antaganden.

Det finns ingenting som gör mig så ledsen som att såra. För mig är besvikelse den värsta känslan att både känna och få känd gentemot en. Jag tar sällan min ståndpunkt till ytan, men jag minns alltid vad jag tycker. Uttrycker mig med en viss försiktighet för att undvika onödiga konflikter. Men ibland håller inte ens jag i mig själv, ibland måste jag få klargöra att alla inte innefattar samma typ utan åsikt. Även jag har rätt att göra mig hörd. Men man glömmer så lätt och missförstånd uppstår. Påhopp och anklagelser tolkas, jag vill inte vara med. 
Sen kommer vi till det där återupprepande ordet som ekar i mitt huvud, något som jag kommit att bli oerhört rädd och irriterad av. Dömd, att bli dömd - dragen över ett sträck och bli beskriven utifrån en annan persons tolkning. Någon som egentligen inte känner dig, en människas antaganden som kan såra mig så djupt. Speciellt när det slår så fel. När ett rykte formas och sprider sig. När en uppfattning om på ett felande sätt sprider sig runt min omgivning. När personliga perspektiv kan få sig en törn och tankar ställer till problem - oj, jag visste inte att hon var sådan. Hur gör jag då? Då vet jag vad hon är för typ av person. Jahapp. 
Den röda tråden i denna text förblir nog diffus, aktar mig som sagt för att säga för mycket konkreta saker, skriver bara ut mina abstrakta tankar och känslor.

Det Som jag har svårt att smälta är hur mycket mina ageranden och tidigare händelseförlopp kommit att tolkats och anklagat mig för saker jag aldrig någonsin skulle ha gjort mot en människa. Det tydligare av bevis för detta är; om jag mot förmodan skulle råka såra eller göra illa en annan människa, straffar jag mig själv. Jag vet att min familj & nära tar skada när jag drar allt så långt. Men det är fortfarande mig jag gör illa just för att ingen annan ska fara illa, sen blir jag ofta mindfucked och tror att jag förtjänar den typen av lidanden vilket jag dock nu inser att ingen förtjänar. Jag kan med ärlighet säga att jag dras till många personer som inte mår jättebra, av den anledningen av att jag vill hjälpa, tar alltid på mig problemen. Envisheten ser   till att jag inte slutat innan jag lyckats. 
Många anser säkert att det är en typiskt dålig sak att göra, men min historia. 
Men jag älskar människor, orealistisk eller ej, vill jag att alla ska få må bra och kan jag hjälpa tvekar jag inte!.. 

Denna filosofi är grundat i något annat men slutresultatet är min kärlek till mina medmänniskor och jag kommer alltid att vilja hjälpa till. Det höjer mig som person. 
Russin

Segodag. Förbärmar mig över trappen som fick mig att falla, eller möjligen mammas skor på fel fot. Hur som haver känns det även idag och hela länden dunkar, nu vet jag hur en inhamrad spik känner sig. Inte nog med att jag inte är något vidare flexibel, nej hela rörligheten är på noll. Undra hur blomkrukan jag drog med mig i fallet mår? Trött pga obefintlig sömn och rastlös pga indragna valmöjligheter. Försöker dra mig det längsta från att inte klaga, men de senaste dagarna har verkligen varit skrutt - vilket till synes inte verkar vilja vända. Vet inte om jag är ovanligt känslig just nu eller om allt faktiskt händer på en gång. Har mycket att komma med men vågar inte stolpa upp det då jag befarar en förlängd lista inom en snar framtid.  Jaja. Bara att acceptera att man mår som ett russin ibland..  

Ångest

Börjar bli aningen allergisk mot ordet, ångest. Den där gnagande känslan som aldrig har med sig någon beskrivning om hur eller varför den byggs upp och stannar. Det finns så otroligt många situationer den väljer att infinna sig i. Och när man möjligen börjat få fram ett svar till lindring - är man vid nästa gång. 
Även om jag lärt mig att hantera den på ett bättre sätt, är den inte mindre frustrerande för det. 

I can take the afternoon, the night time comes around too soon

I can take the afternoon, the night time comes around too soon

När världen är tillbaka och livet ligger framför fötterna. Kampen är slagen och friheten tagen. Allt är stabilt och framtiden ler mot dig. Historien får stanna kvar i dåtid, lämna plats åt det som komma skall. Såren är sydda och ärren läkta. Det friska perspektivet ser den nya vägen, skorna är knutna och stegen tagna. 
Men när rädslan tar över för att saker fortfarande är svåra. Relaterar och minns det som skadade. Skrämd till tusen för att nya situationer ska komma och hanterandet tappar fattningen. 
Vardagsproblem är inget jag är van vid, en ovetande framtid skrämmer desto mer. Den obefintliga sömnen bidrar, tänker att något fortfarande är fel - kommer det aldrig bli bra? 
Och vad anser jag fylla kraven för att få benämnas som "bra"? Tittar jag fortfarande åt fel håll?  för lika bra som ni, vet jag att man inte kan glida genom livet som på ett bananskal. Dem halkar man på, faller och samlar ihop sig. 
Men jag litar inte på mina egna steg, hur vet jag att jag fortsätter att ta rätt kliv, när jag av majoritetens alla gånger valt helt fel? Likadant med argument och fokuseringar. Värdesättningar och livskvalité. Jag vet inte hur många gånger till jag skulle orka backa tillbaka och lära av mina misstag. Jag vet att det är enda sättet, se, stanna, lyssna, lära och fortsätta. Ta med sig det på vägen. Men mitt bagage är redan fullt. 
Varför är det fullt? För att jag aldrig vågat slänga det som en gång var jag.. 
Missförstå mig rätt nu. Jag håller inte i för att ha chansen att gå tillbaka, jag håller i för att jag valde att stoppa en sån stor del av min identitet i den där säcken. SOMEGENTLIGENBORDEBRÄNNAS. 
Men minnerna och det undermedvetna är farligt, för att det finns alltid där. 

ZZZzzz...

Oj här har jag visst glömt av mig lite, vad hände där? Helgen har sprungit förbi och veckan har satt igång. Spenderade dagen hos en kär barndomsvän, varav personen i fråga har "utegångsförbud" & är sjukskriven. Min tur att ta hand om människan, känns bra på det sättet att jag får "ge tillbaka", dåligt eftersom att orsaken beror på en hemsk olycka. Tur i oturen gick det bättre än vad det hade kunnat gått.. Nu är det dags för det här området att ta ett steg tillbaka ifrån vad alllt vad sjukskrivning och sjukhus heter. 

Annars då? Jo har tränat och handlat sushi till mig & mor min. Tittat på idrottsgalan och duschat tre gånger. Slutar aldrig att förvånas. 
Har även börjat med ett program för min sömn. Just nu är jag i stadie ett, där man ska ta reda på hur allt egentligen ser ut. Första mätningen skedde idag, natten som var sov jag tydligen i hela 70min. Way to go hehe. Men jag vet ju det, har inget att förlora på detta - sovandet kan ju knappast bli mer risigt. Hur som helst ingår det nu att en annan går upp i tid, senast nio är det sagt. Det var den sovmorgonen det. Typiskt dåligt, haha. Imorse var det svårt, mamma fick verkligen slita mig ur sängen, hade ju precis somnat.. Har även kvällen till ära legat på en spikmatta. Tanken är väl en kroppslig avslappning, men vetetusan om jag riktigt fick till det, ytterst tveksamt. 
Nämenniii vad sägs? Nytt sovförsök? JAJJAMEN. 
Om det ändå vore fest .

04.54 jag. Ger. Upp. 
Gymmet öppnar väl vid 07.00, kanske ska satsa på det. (Haha SATS. Natthumor.) nämennn brukar alltid funka. Bara springa av sig lite. 
Vet inte riktigt vad detta beror på. Jag menar, möjligen för mycket tankar, men något säger mig att det inte riktigt är så, längre. Kan inte känna att jag riktigt tänker så mycket just nu, inget jag riktigt får ordning på i varje fall. Däremot kan jag känna lite sympati för alla som nu är påväg hem från krogen, förvånade över den vittäckta marken. Hur mycket drack jag egentligen? Nä skulle nog heldre vara en del av det just nu, utelivet som jag mer än gärna sätter sprätt på med vänner. Natten är ju min tid på dygnet så att säga, även om jag inte är så bra på att spendera den som sig bör. Hjälper inte heller att säga jag måste skärpa mig, för detta har jag då varken makt eller kontroll över. Lärde mig i skolan att man sover bort en tredjedel av livet, kändes onödigt - men nu kan jag tänka att det är nödvändigt för att göra de vakna timmarna vettiga. Suck, mycket lärde man sig i skolan, men att ta det till agerande verkar aningen knepigt i vissa fall. Då jag även är den som minns det oväsentliga och tappar bort det jag borde lagt på minnet.  Känns bekräftat nu, med tanke på vad jag har och sysslar med. För mycket dötid ger mig helt enkelt för mycket frihet att använda på ett mindre bra sätt. Ibland är jag effektiv som duracellkaninen i tidigare reklamer, finns dessvärre även tid jag bara låter gå förbi, obemärkt. Inte ett spår av varken förnuft eller logiskt tänkande. Ibland kan det få vara så, men upprepande mönster bör brytas har jag hört. 
För tillfället mår jag heller inte dåligt, ingen märkbar ångest eller mörka tankar. Det enda som i nuläget tynger mig är min oförmåga att sova, slappna av och bara låta kropp & knopp vila. I snart tio års tid har nya teorier och så kallade förklaringar fått besvara min fråga på varför. Ständigt nya orsaker men aldrig något som leder till en lösning. Medicin var det enda som kunde tänka sig lindra min stressade själ, men när kroppen blivit immun försöker läkarna på sig något nytt. Jag har verkligen testat ALLT. Kan inte fråga mer, klaga eller tappa humöret. Måste vara sansad, lugn och resonlig. Samtidigt är det bara jag som lider av det, mitt problem och därför även mitt ansvar att finna en lösning. Får väl fortsätta försöka så gott jag kan, har ju minst sagt tid att fundera, haha. 
Nämenatteeeh godermorgon världen! 

Tid läker sår, men sår ger ärr.

Pappa ligger i sin säng där nere, jag vet att han är vaken. Kan inte förmå mig till att ta mig dit, vi har haft en bra dag och kväll men nu börjar min natt. Det slutar aldrig att leverera och inte till det positiva. Jag ligger och tänker, undrar om det alltid kommer att vara såhär. Vet att inställning vinklar mycket men det har varit like this forever. 
Hände en sak inatt. Hittade något som påminde mig om en relativt nyligen dåtid. Jag vet att jag är stark men just nu kan jag bara påminnas av något som alltid kommer att finnas kvar. Något jag åter igen vill springa bort ifrån, men aldrig riktigt kommer att slippa till hundra procent. Jag borde lära, men det är för orealistiskt för mig, att förstå. Jag inser nu hur mycket jobbigare tankar är än ett kort agerande. Men kvarlevande minnen trasar sönder mer än vad akten i sig är värd. Jag ser det nu och det får istället vara något jag får minnas. Alltid. 
Vardagen

if there's one thing I hang onto,
That gets me through the night.
I ain't gonna do what I don't want to,
I'm gonna live my life.

Jag står nog högre upp än vad jag tror. Är nog starkare än vad jag någonsin har förstått. 
Jag kan läsa det själv, från mig själv. Orden är inte längre så hopplösa och svarta. Dem är mest förvirrande men även små instick av pepp. Tar till mig mer av det som höjer än det som förr bekräftade mitt destruktiva liv. Jag är av samma grund, men det där är inte jag längre. Det sjuka utan hopp, hon som inte ville vara med längre eller såg någon utväg från där jag var. VAR. Känslan att kunna benämna det med dåtid är så oerhört skön. Jag kämpade länge, men nu har jag tagit mig ur det. Inser dock hur viktig min observation är och hur noga jag måste vara med latenta beteenden. Men jag lever och jag lär - idag utav de många vardagsproblem jag aldrig hade tid för. Att få skäll för att träningskläderna inte är upphängda på en ställning är för mig inte mycket mer än positivt. Jag är tillbaka, jag är verkligen tillbaka . 
Vuxen

När det gått så långt att man inser att det är på tiden att mogna, växa upp. När ålder inte längre bara är en siffra, utan ett faktum. Att ens agerande kan ge konsekvenser och orden faktiskt kan bli hörda. När ursäkterna dragit sig så långt att verklighetsuppfattningen inte längre är aktuell. Att förstå att livet är kort och att man redan hunnit med en bra bit på resan. Att skyddsmuren av att vara ung fallerat och erfarenheterna inte går att sudda bort. 
Jag förstår att mina vägar och val kan vara avgörande, att min historia inte längre går att sörja - att det är dags att ta lärdom av den och gå vidare. Mina insikter är många men frågorna desto fler. Jag tror jämt att det finns förväntningar av mig, att det finns en väntan av att min start ska ta vid. Att jag tog några senaste och att det nu är upp till bevis att göra något bra av dagen. Att det destruktiva ät dåtid och att mitt beteende bör vara så mycket mognare än vad det är. Jag är inte mindre vuxen än mina föräldrar, bara en yngre generation med färre erfarenheter av livets gång. Jag skulle kunna vara en mamma nu, ha andra liv att fostra. Tillrättavisa och vägleda, inte själv sitta fast i ett dike i en pågående process av att leta mig upp och iväg. Jag borde ha flugit för länge sedan, känns som att jag hamnat lite på efterkälken. Jag vill ta tag men vet inte riktigt vart jag är klar eller vad jag bör ta mig an. Känner mig som ett barn med vuxna perspektiv, en yngre människa i en äldre kropp. Jag vet att jag inte längre är så dum, bara aningen förvirrad med för höga krav på mig själv. Den enda som har förväntningar är antagligen jag själv,, 
En förlorad integritet

Otaliga gånger har jag fått mig det tillsagt - du måste öppna upp dig. Släpp in och våga. Ändå står jag där, i ett hav av känslor men med en oförmåga att rasera min mur. Jag bryr mig, men ändå inte. Det är ju ett tillvägagångssätt för mig, en undanflykt och i ett förberedande syfte. Jag tappade min tillit i mig själv, men kunde inte finna något i stället för. Jag varken ville eller vill gräva djupare i det, tänkte att det skulle komma av sig själv. Jag glömmer att det hör till, att bli känslomässigt påverkad och sviken. Utan det kan man aldrig uppleva lycka eller just den där tilliten. Men likt förbannat blir jag påverkad, det går helt enkelt inte att undvika. Och visst finns det människor jag litar på gällande åsikter och sanningar, men att lägga över mig själv på någon - det går bara inte. Tänker att jag är självständig men det slutar alltid i en förklaring av rädsla. Tänk om jag lämnar ut mig och tappar all integritet - blottar och förlorar mitt skydd, min räddning som jag vet kan få mig på fötter igen. Att innesitta något ingen kan greppa eller få, bara mig. Samtidigt får det mig att undra, ska jag alltid leva i denna kupong? 

Sökandet

Man glömmer så lätt, jag glömmer så lätt. Det där ständiga sökandet, frågor som bara tiden kan besvara, men man orkar inte vänta. Ett enda stort utforskande i ständig rädsla att missa. Leta utan att söka, svara utan att fråga. Fokuserar på det man inte ser, missar det man har. Strävar efter det man inte känner, blundar för det framför än. Kan aldrig stå still, rädslan av att stå på fel plats vid fel tillfälle har ett övertag. Önskningar man så detaljerat målar upp, missas av ett felande perspektiv. Är jag aldrig nöjd, kommer jag aldrig att finna trygghet och ro. Även det en fråga jag aldrig kan få besvarad förrän jag är där, om jag kommer dit. Finns inte ett lexikon i världen som skulle kunna bidra med förklaringar, av ett ständigt skeptiskt tänkande av undermenade synonymer. Metaforer utan trovärdiga liknelser, oandliga frågeställningar som aldrig sätter punkt. 
Jag är förvirrad, vilket jag är rädd alltid är något som kommer att tynga mig. Känslor, vilken ständig röra. Är jag den felade länken som aldrig kommer att sina ut till ett avslut tydligt nog att acceptera?.. Tankejävel

Det här nattliga behovet av att skriva av mig. Förstår inte riktigt vad jag sysslar med. Möjligen sätter ord på tankar och känslor, föröker. För min egen skulle att komma underfund med vad som rör sig innanför pannbenet. Vet dock inte om det bidrar med så mycket klarhet. Analyserar och reflekterar ännu mer - vad var det jag egentligen kände bakom de där orden? 
Tröttheten kommer ikapp, klockan är snart 04:30, sluter ögonen, vad händer? Jo tankarna. Vad gör jag med mitt liv egentligen? Livet började med träning och fysisk aktivitet - höll på att sluta i en sjukdom. Jag har aldrig levt eller planerat denna tid. Visste inte att livet kunde vända sig såhär. Visst att jag skulle växa och medföra erfarenhet, men just det här. Jag har alltid varit med i livet, men aldrig levt. Allt är så nytt och jag har glömt hur man gör. Försöker använda sunda förnuftet, känner mig stark och har erfarenhet. Men litar inte alltid. Tänker mycket på det mentala och undermedvetna, hur det kan ställa till det. Försöker fortfarande att hitta mig själv, undrar om jag någonsin kommer att lyckas.. För att kunna sova måste jag finna ett svar, varför? För att kapa någon av alla dessa tankebanor. Så.. 
Jag tar det som det kommer. 

Gå men aldrig släppa. Aldrig.

Nattligt, jag vet. Har aldrig haft någon vidare bra bekantskap med han den där sömngivaren. Vilket är aningen märkligt, då jag brukar komma överrens med de flesta. Något som jag reflekterat en del över. Inte John Blund då kanske, men relationer i allmänhet. Vänner, ovänner, kärlek, bekantskap, släkt, fiender.. Osv. 
Jag börjar förstå att det är lätt att dra sig till mig, oavsett vad. Mestadels problem och andra ouppklarade behov. Men att leva med mig, det är svårt. Jag är min egen, vilket alla självklart är - men jag är det på ett speciellt sätt. Jag har som tidigareförstått oerhört svårt att släppa in, men om Intet svårare att släppa. Låta gå. Det har oftast ingenting med att göra vad det är för typ av relation eller band, jag släpper aldrig taget, inte helt. Jag går och kommer, men varken glömmer eller släpper greppet. Det är väl lite som i att lära sig att leva utan vissa saker, eller med. Jag behöver inte falla ihop, älta eller jaga. Men jag arkiverar, sparar och bevarar. Inser aldrig riktigt att jag ibland behöver överväga om det är bra eller dåligt, valmöjligheten i detta samband är tyvärr obefintlig. Dessvärre finner jag mig i det, vilket ofta kommer att bli ett problem för mig. Jag kan gå iväg ett tag, försvinna och verka oberörd. Vända på klacken och titta bort. Vilket ger personen i fråga möjligheten att fortsätta gå åt andra hållet, men min väg blir sällan oberörd. Påverkan finns där, alltid - mer eller mindre. Vilket kan leda till att jag går tillbaka. För att senare bara avvisande för att inte belasta, påverka bara visa att ett agerande i mitt tycke kan vara fel. Jag kan varken lämna eller bli lämnad. Människor berör och påverkar mig dagligen, för det mesta positivt - för att det är vad jag väljer att se. Dessvärre klarar jag inte av tanken att ha eller inte ha, samtidigt som att jag inte kan hitta något mellanting. Vilket många gånger är det jag eftersträvar och just vad jag försöker att åstadkomma. Men det är just det, det leder ingenstans mer än i ett himla hattande. Kanske är jag för stolt för att känna en övergivenhet och för svag för att vara den som överger? Min största rädsla är att såra och då vänder jag mig majoritetens gånger mot mig själv. Straffar i förebyggande syfte, pga syndens tanke att agera på ett sårande sätt. Det är kanske ingen berg och dalbana, men en ständig cirkus och jag vet inte riktigt hur jag ska komma ur attraktionen. Jag vill vara en del av alla människor, ge men inte nödvändigtvis ta. Bara jag får vara med. Precis som alla jag träffar är med mig. Jag önskar att vi alla kunde vara ett, som en familj. Jag ogillar delade åsikter som ibland tar den form att den förstör, delar på individer. Likaså religioner och andra kulturella värderingar. Det jag önskar förstår jag är en omöjlighet, ändå sadlar jag aldrig om i tanken.. Jag älskar verkligen alla sorters människor och gör vad som helst för att förstå och bidra. 
Vilket ibland blir en börda av otillräcklighet och misslyckande. 
Weekend !

Oupsii här ekar bloggen tom ser jag - betyder bara att jag haft full rulle i helgen! 
Fredagen hälsade jag på en vän på sjukan, innan jag mötte upp Alex i stan. Fika med kaffe och boll innan vi kom på den briljanta iden att ta vara på en fredagskväll och gå till baren. Massa snack och skratt, jag menar - vi har mycket att ta igen! Har inte träffat honom på hundra år, om vi räknar bort de gånger han hälsat på mig på sjukhuset.. Föredrar helt och hållet denna typ av möte! :-) 
Lördagen tog form på gymmet för att sedan fortsätta med tacos och hårlklippning & färgning! Mysigt det med! Nu är jag hemma i sängen och är aningen förvirrad över dagens planer, men det visar sig ju hur det blir! ;) 
D E n i S E

Idel öra, jag lyssnar ju. 
Öppnar upp, mina egna ord. 
Tyst när sig bör, hörd när det behövs. 
Tänker i mina banor, letar perspektiv. 
Känner av, handen på hjärtat. 
Vad säger du? Vad säger jag? 
Eftersträvan att förstå, egna individen. 
Närmst, bästa vänner. 
Medvetet agerande, förstående känslor. 
Är det inte så det ska vara? 
Frånvarande bollplank, dämpat eko. 
Ut och iväg, inte tillbaka. 
Inåtvänd, trassel av inälvor. 
Hur ska jag se? 
Historia, barndom av minnen. 
Uppväxt, en pågående utveckling.
Förändring, alltid samma person. 
Eller? 
Skrivna kapitel, blanka sidor. 
Dåtidens svar, nutidens frågor. 
Löpande steg, färska avtryck. 
Omöjligt tidsgrepp, en svunnen värld. 
Hur ska jag identifiera mina känslor när jag aldrig varit där förut. 
Hur ska jag känna mig själv med alla frågor? Hur läser jag min pågående bok? Hör jag vad jag säger och vet jag vad jag vill? 
Tips

Klockan är slagen, champagnen flödar. 
Lovorden brukas, önskningarna sker. 
Tankarna krockar, är det medias fel? 
Laster och snedsteg. 
Mat och träning. 
Vikt och hälsa. 
Minns du ens vad du sa? 
Nytt år, ny start. 
Firar tolvslaget, nya året med bakfylla. 
Ursäkter skjuter fram, på måndag. 
Erfarenheter säger mig annorlunda, 
Fokusera inte, gör bara det bästa av dagen.
Träna, men inte om det är ett måste. 
Bilderna blir tavlor, motivation. 
Snyggt redigerade vackra kroppar, ger det en garanti för att må bra? 
Jag finner mig ha hittat ett råd; lär känna dig själv, fokusera vad som är viktigt för dig, inte vad andra tycker. 


I was wrong

Oh, when I was young
I was so full of fear
I hid behind anger, held back the tears
It was me against the world
I was sure that I'd win
But the world fought back, punished me for my sins
I felt so alone
So insecure
And they tried to warn me
Of my evil ways
But I wouldn't hear what they had to say
I was wrong
Self destruction's got me again
I realize now that I was wrong

Did I hurt you too?
But how can you love me when you don't love yourself?

I grew up fast
And I grew up hard
Something was wrong from the very start
I was fighting everything
But the only one that I hurt was me
I got society's blood running down my face
I was wrong

When pressures up and the stress is high
And I wanna bid this world good bye
I’m gonna bury my frustrations
Grab some of life’s satisfactions
I’m gonna live before I die

I try to find some peace of mind
When my life’s treating me unkind
Pain will be my motivation
I’m gonna use my imagination

So close your eyes and embrace your memories, your memories
Leave your troubles and your worries far behind, so far behind
Stop contemplating and start celebrating
you gotta live before you die

I think of chances I didn’t take
I try to learn from my mistakes,
I’m tired of being pushed around now
Life ain’t gonna drag me down now
I’m gonna live before die 


Januari!

Januariiiiii HEJ! 
Snön riktigt lyser med sin frånvaro, men min nyårsafton blev vit ändå - nykterhetsvit. Inte något som hör tillvanligheten när vi pratar om mitt vuxna nyårsfirande, men vad gör det? Min kväll var otroligt nöjd och jag hade aldrig kunnat starta det nya året på ett bättre sätt! Efter otaliga ändrade planeringar satte jag mig på en buss till Norrtälje, möttes upp av finaste tjejen, åt sushi och myste i soffan under filt..! Klockan tickade på och vi välkomnade året på vårt alldeles egna lilla fina sätt! Någon hade jobb på schemat idag, så kvällen blev tidig och sömnen satt där den skulle! Vaknade av att hunden skulle ut och frukost skulle ätas - äggmackor, kaffe + Nyhetsmorgon. Haha. Lille Nova hårade av sig, så medan jag tog ut henne på en lång promenad städades lägenheten med dammsugare! En tant stirrade på mig i x-antal minuter, eller ja snart tills att jag försvann ur synfältet ;) 
Hoppas att ni alla haft en lika bra nyår som jag och att ni minns vad som hände! Jag tackar året som har varit av erfarenheter och insikter - det gör vi aldrig om igen. Iaf inte första delen!