Jag har världens finaste tjej! <3


Onsdag !

Ojoj, något uppehåller mig från bloggen tror jag allt, haha. Men passar på nu i pausen på mitt tv-program!
Slötittar lite bara, "lär" mig att ta det lugnt på riktigt. Vi pratade om det där på enheten idag, att ta det lugnt inte nödvändigtvis handlar om att sitta still med en bok. För kan man inte slappna av eller har tex ångest får inte kroppen något andrum trots att man inte rör en fena. Spännande det där..

Pratade även med min behandlare. Att vore detta ENBART en ätstörningsbehandling skulle jag inte riktigt behöva vara där så länge till. Det känns bra, som en "bekräftelse" på allt detta kämp man gjort + att de tror på mig att jag kan sköta allt på egen hand.
Men nu är det bara att skynda långsamt, inte låta det finnas en enda risk att ramla tillbaka in i det svarta..

Träffade pappa efter enheten idag, vi båda köpte ett par varsina nyaSkor, mycket fina! :-) mina är sprayade och redo att användas redan imorgon! ;)
Apropå imorgon; är det vägning och jag ska få byta bord till det utan personal. Yeahj! :)
Nu ska jag slöa lite till! Hihi.
Sov bäst alla!! :-)


Sanningens ögonblick.

I söndags var jag och firade min brorson - 6år. Så himla bäst (+ lillebror såklart!)

Människorna som var där har inte sätt mig sen jag var sjuk. Jag var rädd. Minns senare gången när jag sa "wey jag har gått upp 10kg", hon jag sa det till vart glad, men tror att hon synade mig. Jag avrundade uppåt och var fortfarande väldigt sjuk..
Nu var jag nervös, minst sagt. Var rädd för ord, ögon och besvikelse.
Men så vart det inte. Jag såg hur ögon sken upp, kramar gavs och smilebanden drogs är rätt håll.
ÄNTLIGEN kändes det som att jag lyckats, att jag i söndags kunde "visa upp" mig själv och tänka - yes jag lyckades! I did it, med lite hjälp, MEN jag gjorde det. Självförtroendet steg lite.

Jag har nog inte riktigt förstått det än, hur oroliga och ledsna alla var. I sex år har jag bara visat upp en trasa av mitt forna jag. Aldrig ätit mer än kaffe på tillställningar, nu kunde jag sitta med och äta kakor.
Jag är inte riktigt hel än, men jag har klarat av den största och mest livsnödvändiga sak och även om jag grubblar ibland, känns det i slutändan faktiskt bra. Jag trodde att jag "lyckades" med något när jag kunde visa upp min skelettliknande kropp, jag fick Kickar blandat med ett stort jävla paket dömande av mig själv. Jag hatade det jag gjorde, ändå var jag för rädd för att släppa det. det var min trygghet, må så ha varit falskt, men där inne i min bubbla var jag säker. Jag hade mitt liv, jag klarade av något.
Men jag tappade kontrollen.. Big time.

Men nu är jag här, idag. Och lite stolt är jag, men det bästa är att mitt liv sakta men säkert har börjat komma tillbaka, I LOVE IT. Det är såhär det ska vara..


Vill sätta punkt.

På bussen, till enheten. Är så trött på detta. Jag kan ju äta, varför får jag inte vara hemma? Jag behöver inte vara där längre. Jag vill starta mitt liv NUNUNU!
Jag har kämpat så, från start - men det tar aldrig slut? Dessa sjukhus, im done med detta nu!
Kommer ALDRIG falla tillbaka, aldrig. Jag vet det nu. Jag vill bara kunna lägga allt detta bakom mig nu, gå vidare, bläddra sida och starta nytt kapitel. NU vill jag göra det ...


Svamp!

Tjohooo!
Igår var vädret med oss så jag & pappa (mest pappa) bestämde oss för att leta oss ut mot skogen - svampjakt!
Tråkigt nog var det så kalt, men hoppet gjorde att vi såg lite kantareller i löv-format lite då och då, haha..
Men det var skönt att komma ut lite, trots att det bara blev två skogspromenad och lunch i mossan. Mys!
Vi kom hem och båda var lite trötta, blev ett ihopplock till middag -
Räkor, äggmacka, hovmästarsås och grönsaker förstås!
Spenderade kvällen hos en kompis, massa prat, gitarrspelande (från hans sida), musiklyssning, filmer och massa prat! :)
Kom hem lite sent, men vaknade tidigt, typiskt! Men gjorde frukost på sängen till mig själv, så nu ligger jag här i sängen framför tv och är mätt & belåten!
Se vad dagen bjuder på! Himla regn..


Pappa & bilder !

Tjo alla fina!!
Har bara slappat hela dagen. Sprungit ner till pappa och myst. Gått till affären och handlat både middag, frukost och lite annat smått och gott!

Tittat på idol och (mest) blajjat, har saknat honom lite... <3

Ni som undrar om bilder från resan så kommer de pluppa upp lite då och då, eftersom att kameran är hos mamma :)
Men kan bjuda på en bikinibild från soliga stranden! Tycker att det är lite jobbigt. Är inte helt bekväm med min kropp än, men kan tänka mig att det är en bra övning.. (Bikinin är iaf ny, haha)


Hemma igen :)

Heeeeeemmmmmaaaa !
Åh herre min skapare, mycket att ta igen på både insta & fb, men framför allt HÄR! Kommer vara svårt att berätta allt i ett enda inlägg, och ni kommer aldrig orka er ta igenom det, haha.. Så det kommer väl lite då och då.
Kan börja med att veckan varit något alldeles extra. Till och med den dagen det hällregnade gjorde vi till något bra! Har inte skrattat såhär mycket på länge!
I början av veckan köpte vi biljetter för att kunna ta oss lite varstans.
Vi började med en frukost i lägenheten, förstärkt frukost i Italien, samt en glass! Fortsatte till Monaco och tog en drink utanför casinot - coolt att se! Dock hade vi två minderåriga med oss ;)
Fortsatte med shopping i Cannes och en härlig middag - grillad bläckfisk för mig, mums! Kom tillbaka med ett gäng påsar för att förnya min (några storlekar större) nya garderob :) roligt att köpa nytt, och nu kan jag verkligen gå på fina fester, hihi!
Vi har badat och solat, besökt nya restauranger varje dag, shoppat, åkt runt till nya platser, åkt cykeltaxi, ätit världens godaste sushi och hälsat på kära faster som var på målarkurs i Antibes! Ni hör ju, en helt underbar resa!
Maten då? Äter inte så mycket kolhydrater så har mest blivit sallad och skaldjur + sushi och massa frukostar såklart! Allt har gått bra och jag är väldigt tacksam över resan! Åkte med mamma, lillebror och hans tjej!

Ringde en annan fin tjej nu och babblade på om allt möjligt <3

Sitter nu hos pappa och har med mig lite saker från resan :) bra vecka!


France

Woop woop!
Nu sitter vi i hemmagjort taxi (pappa) till Arlanda! Lite tidigt för min del, men det får väl gå bra då, haha.
Lite väl sent ute med packningen kom jag och mamma på att vi förmodligen behövde intyg till mina mediciner, så rätt vi hade.. Klockan 22.00 åkte vi in mot jourapoteket, när vi kommer fram ber dem oss att ta fram passet - passet?! Vi fick ringa hem till lillebror och be om paradnumret, 40min senare hade vi två papper i handen, kunde vända hem och fortsätta packa! Blir spännande att se om vi fått med oss allt.. Haha..

Nä nu ska vi bara ta oss fram och fixa oss lite frullerulle, see yaaaa!
PUSS & KRAM!!


Woine woine..

Ny dag - nya tag!
Har varit hos pappa hela veckan och myst. Även om jag har haft ett kaos i mitt huvud, piggar han alltid upp. Han vet EXAKT hur han ska göra och vad, bara att vara sig själv - världens bästa pappa som finns! Vi har fortsatt att skämta om en söt liten gris hela veckan, och jag älskar verkligen tanken av att ha en söt liten knorr som struttar runt där hemma, en dag ska jag skaffa en!! :)

Nu är jag påväg till enheten, hoppas att det blir bra! Har suttit i samtal och möten varje dag nu, allt för att banka in lite vett innanför pannbenet. Det har variit så mycket med mitt mående nu, att vi inte riktigt kunnat tagit itu med den "riktiga" behandlingen, börjar kännas lite drygt men jag förstår samtidigt vad som måste prioriteras.. Min behandlare påpekar det ofta, "när ska vi börja med den då?" Jani.. Jag MÅSTE få ordning på mig själv..

Imorgon drar jag, mamma, Robin + fina flickvän till Nice i ett par dagar, ska bli så skönt att få komma bort från denna värld ett par dagar! Hoppas bara att jag kan hålla mig undrar för att det var på NÄBBEN att jag fick åka. Trots tidigaretaget beslut, ändrades det igår - men till grund av att jag skött behandlingen så jävla bra, kunde de göra ett undantag - dock med besvikelse i bagaget om jag åker.. Suck, jag orkar inte med mer beslut..

Men men ska försöka göra det bästa utan dagen, peppar peppar!
Hoppas att ni också gör det :)


Samtal och känslor

Godkväll!
Ber om ursäkt för den glesa uppdateringen, har hänt så mycket i veckan bara - som har snurrat till det i mitt huvud.. Mycket och långa samtal, missade grupper och rinnande tårar. En sargad själ som börjar bubbla upp, mindre kul.. Nu när man har kommit upp i vikt och kan tänka, måste man fortsätta att handla rätt. Man måste resonera med sig själv om vad som är viktigt i livet, hur man vill leva. Visst att bakslag av olika slag kan komma, men just nu har jag inte råd med det, inte ett enda. Det gör mig ännu mer stressad och okontrollerad. Jag kämpar så hårt och kommer att fortsätta med det, jag är så nära nu! I wont give up!

Veckan började som sagt piss, men idag har det varit en bra dag. Direkt efter enheten for jag in till stan och gick runt lite, innan jag träffade bästa M som jag gick på bio med. Det var roligt och lyfte mig lite :) tack ska du ha!! :)
Nu är det snart sova!
Godernatter!!


Min bättre hälft.

Jag har många runt om mig, som stöder och kämpar med mig i mina problem. Sträcker fram en hand och drar mig lite, när jag inte tror att jag kan gå själv. Men det där jobbet, helttidsjobbet - med mig själv, det måste jag orka själv. Det är min uppgift och ingen annans. Mina stormar och orkaner blåser ibland bort förnuftets tankar och jag halkar ut på isig bana, men jag försöker att snabbt ta mig upp på banan igen.
I helgen var det blåsväder, ett farligt sådant. Kunde ha kostat mig livet men som den tur jag en gång har hade jag fantastiska människor runt om mig. De fick mig att fortsätta ta mina andetag, höll mig uppe tills annan hjälp kom.

Jag var helt förstörd, då kom någon. Mitt i natten - han satt där och tog mig igenom mig själv, trots att han skulle jobba dagen efter. Han fanns där när jag grät, han tröstade mig när jag bara ville krypa ut mig själv. Han sa många ord och jag gav ett löfte att det ALDRIG skulle hända igen.
Ångest och skam flödade från min sida, aldrig har jag skämts så mycket i hela mitt liv. Aldrig.
Men jag fick hjälp.
Han är det bästa jag vet och jag älskar honom hundra gånger om. Alltid kommer det att vara han och jag.
Min lillebror.


Kolmården!

Hej! Idag blev det en heldag med mammas jobb på Kolmården! Häftig linbana, coola djur, stoooora varelser, häftiga läten och roliga apor!
Sen kom "delfinshowen, sjukt bra. Förstår inte hur man kan träna upp ett "litet" djur till att bli så disciplinerad och duktig ! Fascinerande och väldigt roligt att titta på, MEN det bästa på hela dagen - GRISARNA!
Det är de bästa som finns och jag sprang runt som en liten bäbis, med stora ögon och sökande blick!
Hittade en liten söt en som jag klappade på i hundra åååår..
Ikväll var det god middag, tack till er :)


Gym!

Vad säger man - fullt ös med aktiviteter under dagen! Både på och utanför enheten. I mean... 78.000 måltider med KBT, kroppskännedom, veckoutverdering, helgplanering, samtal och ja.. Åkte direkt till sjukgymnasten i stan, trodde att jag skulle cykla i en fem minuter som uppvärmning. De minuterna blev närmare en timme och antalet kilometer blev över 3mil..(!) trött tjej skulle därefter springa på band, görs bålövningar, balans och benmaskiner. Inte van vid detta, men KUL är det, jag säger bara det - ÄNTLIGEN! (Även om det var mamma som hetsade, haha)
Blev en ordentlig middag följd av vila, lite smått rastlös men det gick Bra. Vet inte vad jag ska göra av mig själv ibland, haha typiskt.. Imorgon är det snaaaart helg! Hur har er dag varit? :)


Tattoooo

Tjohoah!
På bussen till enheten, suck.. Vill inte mer, hemma ska man vara. Jag menar livet är ju tillbaka - vad i skjuttsingen gör jag på ett sjukhus?! Jag har saker att jobba med, jovars - men inget jag inte kan göra hemma..

Gårdagen var en liten segisdag, sov hela två timmar efter lunchen, ZZZzzz..
Efteråt var det däremot dags för lite "kroppsmålning" LOVE IT. Blev en svala med texten "free" under, jättenöjd och jätteglad!! Synd bara att september är här och shorts-vädret inte är lika aktuellt.. Men en annan åker ju snart till Nice, woop woop !
Presidentbesöket var däremot inte lika roligt, åtminstone inte när det kommer till en stackars invånare vars hemgång är högt beroende av lokaltrafiken.. Pappa fick hämta mig en bit på vägen, haha..
Kom hem till middag - sallad, som följdes av en promenix med en nära vän, proppad dag men oj så bra!!
Snart helg! Vad ska ni göra? :)
Chao!!


Hemma

Dag nummer två i veckan och jag har INTE spenderat den på enheten.. Hade ett möte nära mig så fick vara hemma om jag skötte maten. (Hade jag åkt till enheten hade en del mål hamnat "i kläm", inte bra). Tog fram mina kökskunskaper och stekte blodpudding, och lingonsylt såklart! länge sen man åt det vill jag lova. Mätt som en plätt och det är så det ska vara!

Efter mötet hämtade pappa mig och vi åkte till centrum för att titta på lite klockor, fastnade för en grön som fick följa med mig hem! Förstår inte, men mina andra har blivit lite missfärgade..
Hur som haver, idag ska pappa och jag gå ner till pizzerian och äta middag, tyckte mig se att de hade sushi - hoppas hoppas!! :D


Måndag!

Hallååååå!
Måndag och ny start på enheten. Jag säger då det, trött som en gris efter helgens eskapader (även om de fortsatte lugnt både lördag & söndag)

Mötte en jättefin tjej under en promenad (som hittat min blogg) - tack för att du vågade komma fram och hälsa, blev jätteglad! :D världen är bra liten ibland!

Annars har jag gått en promenad med en fin vän som behövde prata lite!

Juste en riktig utmaning till lunch idag, hua - men nu är det gjort och tänka sig, jag överlevde även detta! ;)
Har som focus denna vecka att äta middag själv när mamma är på jobbet. Öva lite mer på eget ansvar och självständighet - utvärdering efter veckan, se hur allt har gått. Bra att träna lite på då jag försöker hitta eget :)

Nej sova nu, sov bäst alla!! :)


Utekväll, woop woop !

Hey!
Nu ska vi se om jag kan återberätta en helt galen kväll, eller iaf delar av den!
Med packad väska efter enheten åkte jag och fina J in till hennes lägenhet vid stan. Snacka lite innan det var dags för matlagning - himla duktiga måste jag säga ! Korkade upp några cider och bjöd upp grannarna, 40+ are och mycket noggranna med tesen att de båda var nyskilda. Bah, ush - vi åkte vidare. Stötte på en massa roliga människor och gick runt till lite olika ställen, tills att vi stoppades vid det sista, typiskt! Gick och pratade med varandra, skojade och tittade inte framåt, POFF sa det så låg vi på marken! (Vi hade gått rakt in i ett cykelställ och ramlat över) på ett utav ställena var det en grusgång som vi även där, ganska direkt låg på marken. Herregud, haha.
Ställena stängde runt tre och jag vete fasen va vi gjorde, men fem kom vi hem. Trots taxi hittade vi knappt,..

...behöver jag nämna att det var svårt att komma upp dagen efter? Men vi släpade oss upp för frukost, innan vi slocknade i sängen igen! Tss..
Så himla värd kväll och natt, en riktig höjdare må jag säga! Kommer jag sent att glömma. För att även om inte ens hälften står här har jag det mesta i huvudet! ;)
Nej nu sova - godernatter på er!! :)


Mobilvecka !

För en vecka sedan, på söndagen - natten till måndagen, skulle vi (lillebror, pappa & jag) byta abonnemang. SIM-korten pluppades i på morgonen, shopp - alla iphonarna var låsta. Kuuuul! Pappa fick åka till lillebrors jobb och låna en telefon där, försökte få tag på mig och åka in till en mobilaffär. 2000:- för att låsa upp dem. tog ett tag, tre dagar för min del. Flippade i SIM-kortet i mammas gamla tlfn, vilket jag inte förstår är att den är operatörlåst - dvs. Den fungerade inte speciellt bra. Nästa steg, mamma tappar sin mobil i marken och den går sönder. Varav hennes mobil nr 2 inte heller fungerade. När min mobil väl fungerade glömde jag den på enhete .. Haha suuuuck. Mamma köper ny telefon, pappas uppgraderas och min låses upp. Lillebror får inte sin mobil han ska få från jobbet, så strul där också! Denna vecka har fått mig att inse hur LÄSKIGT beroende man är av sin telefon.. Herre hur gjorde man förr??