Besök!

Go' kväll alla finingar!
Ligger i sängen för att sova, med benen upptryckta längst väggen, har ett sånt himla problem med fötterna.. De tror att de kan vara inflammerade så snart börjar jag förmodligen en voltarenkur!..
Tänk vad man kan förstöra sig själv..

Morgonen började superbra med rätt mängd fil och allt vad det är.. 10.30 kom en av mina bästa vänner som under min sjukdomsperiod började starkt men ledde tyvärr till att vi gled isär lite.. Eller kanske fel uttryck för att hon har alltid funnits i mitt hjärta och kommer alltid att finnas där! Men vi har inte sätts på länge och när jag skrev att jag inte ville ha några besök här fick jag ett sms som ställde mig mot väggen. Nu är jag bara jätteglad över att få träffa henne igen!

Dagen har rullat på som sig bör och jag har myst lite här på kvällen, alltid uppskattat och jag blir så vridet lycklig!
Jag vill verkligen bli kvitt min ätstörning och börja ett riktigt liv, så här kan man inte hålla på!

Stunder som denna kan jag verkligen buga och bocka för den kropp vi har, helt otroligt hur den är uppbyggd samt dess förmåga att anpassa sig..

Nej nu börjar jag babbla! Sov gott!


Små byxor

Frullerullen är färdigäten och nya byxorna på plats. Hur sköna som helst, kommet att ha dem ända tills jag (snart) växer ur dem, men just idag passar dem! Hoppas att ångesten håller sig borta när jag inte kan ha dem längre, tänkte inte på det. Men ändå, alla mina småbyxor kommer att äldas upp, vill aldrig mer se dem eller ha dem på mig för nu ska jag fortsätta upp i vikt och bli frisk och friii, woop woop!


Kortpermis

Goder kväll!
Dagen är lördag och vi får vara uppe till elva - lyx!
Dagen började bra med lite tid i solen, fortsatte i tårar som blev ett leende när mamma kom. Vi (jag) hoppade i rullen och vi "gick" till centrumet. Aldrig varit med om så vänliga människor som jag träffade på när mamma skjutsade mig i rullstol bland kläder och böcker. Vi kom tillbaka till enheten med en del prylar!
Tänkte hoppa permissionen först, för att jag tycker att rullen är så pinsam, men nu i efterhand är jag glad att jag vågade rulla ut..
Kvällen fortsatte med prövningar, herre. Men jag är så trött på anorexin och slog ned tankarna innan de hann komma upp till ytan.. Summa kardemumma - en helt okej och bra dag!!
Lite ledsen över saker som jag inte kan styra, så är lite depp emellanåt men det gör väl livet till..
Nu ska jag snarka och sova!! Hoppas att ni har en bra kväll! :D


Permis

Hell0!
Hade en USEL dag igår, allt gick åt pipsvängen hela fredagsloppet. Ringde mamma och storgrät, fick inte stopp på tårarna förrän efter en timme. Men jag tror att det var bra, och behövligt. Få ut all skit och börja på ny kula, vända det jobbiga och blicka framåt. Det som har varit har varit och nu kan jag bara fortsätta och försöka göra dagen bättre. Hejja mig denna lördag!
Frullerullen är klar (blev dock lite mkt men det gör mig nog bara gott!!) och i eftermiddag ska jag få min första permission, något rätt måste jag ha gjort ;)


Gårdagen!

Halloooo!
Gårdagen var bra och det mesta gick fint! På kvällen fick jag lite fotmassage för mina onda fötter - ajaj, men Sköönt!
Fick även ansiktsmask, pyssla om kroppen lite och avsluta med en varm dusch. :)
Nytt bröd på kvällsfikan, vilket uppskattades väldigt mkt från mitt håll! Fick även ägg också, istället för ost -mums! Nu är det lurre och jag har fått byta bord ;) ciao!!


Borttappad och midsommarafton

Hallåååååå!
Long time no seeee. Noll uppdatering beror på tappad telefon och spärrade internetaidor. Himla blajj. För 1,5v var mamma på besök och vi fick rulla ut i solen ett tag. Tror att min mobil låg i rullen, ramlade ur och blev snodd (för mamma kollade vår lilla runda ca 3ggr) men men, efter spärrning och polisanmälan kom pappa till enheten igår, med en ny iPhone - känner mig hel igen!

Hoppas att ni har det bra och haft en himla bra midsommarhelg! Själv spenderade jag dagen på enheten med lite typisk midsommarmat, la mig på 7 olika sorters blommor som pappa plockat ihop åt mig när vi var ute en sväng! Natten blev lite annorlunda då jag påväg till toan reste mig upp lite snabbt och slog huvudet i nattduksbordsknten. Blödde är bara förnamnet. En ambulans kom och hämtade mig för att sedan sys i pannan. Hah vilket blajj!!
Kom tillbaka med sjukresa runt 04.30, hade inget passerkort eller kod - fattade först inte att det var anledningen till att ingen hiss ville åka.. Trappuppgången var också låst men tillslut kom nattpersonalen på det och gick ner och hämtade mig..
Jani vad ska man säga? Måste ju hålla nattpersonalen vakna ;)


Back

Back on track! Efter en hemsk dag med maten har det nu börjat ticka på till nästa dygn. Skönt. Ska bara släppa det som varit och blicka framåt åt ljusare tider. Det som har varit har varit och nu är det över och jag lever än!

Nu fokuserar vi på en god och härlig frukost, kmr gå så bra sååå peppar peppar!
Sov gott nu mina livlinor! :)


Tapparfokusförstunden.

Jävla skitdag.


Fredag

Hola!
Blev väckt kl 6 med prover och vikt, hua så tidigt! Men det gick bra, de rullade ut mig halvt sovandes på rullstolen!
Frukosten gick bra och var god i vanlig ordning! Hade samtal igår så var lite nervös inför kommande dagar men vi tar ett steg i taget. Kom två nya patienter igår, lite jobbigt vid matsituationerna i Matsalen.. Men men alla har vi varit där..
Dock påverkas jag väldigt mkt av vissa beteenden även om jag inte är fläckfri..

Hade så himla ont i magen inatt, nattpersonalen hittade mig på golvet där jag lagt mig för att distrahera känslan med kallt och hårt golv ..
Men nu är det bättre - pepparpeppar!

Efter näringsdrycker kl 10 ska jag på grupp, helgplanering., hoppas att ni haft en bra morgon!! :) ciao!


Onsdag

Går runt (rullar runt) med en ångest utan dess like, eller mer rädsla kanske. Rädsla över att öka matmängden. Jag gissar på att den dagen snart är här och nervositeten har frodats ända sen i måndags..
Samtidigt vet jag att det är till normala portioner jag ska. Slippa rullstolen och fortsätta framåt mot ett friskt liv. En normal person lyssnar på hunger och mättnad, det kan inte jag göra nu. Vilket betyder att jag får lita på behandlarna och lära mig äta som och det man ska. Normalt. Ändå är jag så fruktansvärt rädd..

Idag var det första riktiga ångestutlöpandet. Vi hade utbytes mellis idag, istället för fil med flingor var det milkshake!! Jag klarade inte av det. Sa det till en behandlare, allt gick så snabbt och jag sprang in på mitt rum och satte mig på sängen. Efter någon minut kom jag tillbaka till matsalen och tog ett glas vatten. Stod och tittade på glaset och TILLSLUT tog jag milkshaken. Det tog tid, men jag hann och kunde dricka upp den. Och hej - jag lever än!! ;)
Snart spa-kväll :)


God natt! :)


Utmaningar x3

Hej!
Dagen lider mot sitt slut, men mina framsteg fortsätter. Tre utmaningar på eget initiativ har gjorts idag, tänka sig - det går ju!!
Pappa var här en stund mellan lunch och mellis - vi fick sitta ute bara jag satt still i rullstolen, vilket jag såklart gjorde - även om jag är måttligt trött på den nu..
Men inte älta ;)

Maten har gått bra idag och inga tårar har tryckts sig ut. Höll på att "råka" fuska idag på lunchen men efter ett rejält samtal med mig själv valde jag att slå anorexin på käften - ha! Och jag överlevde, se på fan ;)

Det är så mkt som jag inte tror mig vara värd eller klarar av. Ändå har jag visat gång på gång här att jag faktiskt kan, måste minnas det!

Min lilla myskompis är på permis, känns lite tomt - men imorgon är hon tillbaka :) vill också hem. Men men kämpar jag på som nu kommer den tiden snart :)

Hoppas att ni alla får en fin kväll, själv ska jag snart duscha :)

 


Pepp

Pepparpeppar


Kommentar

Postat av: Johanna Larsson
Wow. Vilken inspiration du är. Du låter helt annorlunda nu om man jämför med tidigare. Fa-an vad glad jag blir!

TACK SNÄLLA!! Blir så otroligt glad! Jag känner själv att inställningen är helt förändrad! Tror jag hittat ett bra förhållningssätt!
Följer dig lite och tycker att du är oerhört stark och peppande! You go girl och tack för fin kommentar!!


Dagens

Gud en så regnig och åskig väderprognos idag!
Har i princip inte gjort ngt alls idag. Började med behövlig frukost följt av vanilj-näringsdryck. Tiden rullade på och utbytesmelliset var godkänt och gott! Middagen ligger i magen och snart är det frågesport med oss patienter emellan. :)

Har varit både uppe och nere idag. Men nu känner jag mig stark igen, efter en mindre lyckad förmiddag.. Go go
Nu vänder vi fokus, det som varit har varit - ingen idé att älta det!
Hoppas att ni får en fin kväll :)


Kommentar

Kommentar;
Hej söta Denise, Satt och läste din blogg och blir så jäkla glad över det du skriver....precis som du själv känner så känns det annorlunda och nu vill du och då kommer du klara det...det kommer vara tufft men du klarar det här ..utan tveckan ...!!! Men kollegan sitter bredvid mig ..ser dig och tycker du är så söt och har så snygg tröja at hon ber mig fråga vart den kommer ifrån för hon vill ha en likadan :-) Puss och kram jennie

Svar;
Bästa brors fru (vaddetnuheter) hah..
Så söt, blir glad att du ser det och att du tror på mig :) finns inget som ska hålla mig tillbaka denna gång, hålla mig tillbaka i sjukdomen. Jag vill leva nu, men ja.. Det är en lång väg att gå. Men jag tror att jag har hittat ett sätt och inställning som gör det lite lite lättare (peppar peppar)

Tröjan är från Gina tricot ;)
Puss puss till dig :-)


Ny fråga

Fråga; Hej! vill först bara säga att du verkar vara en urskön tjej!
Jag har också en fråga, vad är de som avgör om man behöver rullstol? vilka bmigränser är det?
jag kanske ska söka till capio, men är livrädd för just det!

tusen kramar!


Svar; hej! Tack så mkt :))
Dem har inga BMI gränser för rullstol vad jag vet.. (Har frågat) det är väldigt individuellt och beror på hur proverna ser ut. Jag har prover 3ggr/v för att hålla koll på allt.
Jag tycker att du borde söka om du har det jobbigt. Tänka att är det så illa att du behöver rullstol då är det hög tid att du söker och får hjälp. Även om det tar tid är det en så kort tid i livet, det är mkt bättre att fortsätta livet i frisk anda än att sitta fast i en ätstörning..
Hoppas att du söker hjälp :) massa kramar och styrka!


Nytt kapitel

Ligger i min säng på enheten. Funderar över livet. Varför just jag, Varför blev jag sjuk? Varför ramlar jag tillbaka igen och igen? Varför kastar jag bort verktygen som jag fått? Vad hände med att sluta älta det som varit?
Något känns annorlunda denna gång, ett helt annat tänk och försök till att återgå till friheten. Det finns inget som gör det värt att stanna kvar i sjukdomen, inget som lockar, inget som ger kickar.
Jag vill bli frisk och fri nu nu nu!
Men min resa har bara börjat, jag vet att det tar tid och att kommande dagar kommer att göra ont. Men det går över, "rida ut ångesten", jag är redo, det räcker nu. Denise, det räcker nu.


Nytt kapitel!


Jun. 09, 2013


Nd

Provade en ny smak på skogsbär, hade glömt att jag hade den hemma och drack. Blöäöh har fastnar för vanilj, ska bara minnas att det är den jag ska välja, hah.
Frukost och mellis nr 1 är klart, Nice!
11.45-12.45 är det lunch, sen 30min liggande vila och sen det bästa - besök av massa fina människor, däribland lillebror <3
Ber till högre makter att lunchen ska gå bra, peppar peppar'!
Hejar även på vädret, håller det i sig kanske hela gruppen får gå ut en stund efter mellis nr2! Hoppas hoppas !

Längtar efter kramar som den mysperson jag en gång är. Har ett litet underbart offer här på enheten som får mina kramar och mys. Måste lugna ned känslorna lite ;)

Hoppas att ni har det bra där ute och att ni fina människor som kämpar med mig mår bra i sommarvärmen :) hugs!


Fråga och svar

Fråga; anonym
kan du inte skriva ut ditt matschema

Svar;
8.00-8.30 frukost;
Laktosfri yoghurt upp till kanten (kanske 3dl) 4-5st katrinplommon, en sked russin (som jag egentligen inte behöver ta), täckt tallrik av flingor (lite olika flingor vecka till vecka), ett litet glas jouse/nyponsoppa och kaffe. Loppfrön på youghurten

10.00-10.15 mellis
1st näringsdryck + vatten

11.45-12.15 lunch
1/2 portion lagad mat, ett glas mjölk.

14.oo-14.20 mellis
Full portion laktosfri youghurt - upp till kanten, samma mängd som frukosten, 4-5st katrinplommon, en sked russin, loppfrön och heltäckande med flingor, vatten och kaffe

16.30-17.00 middag;
1/2 portion lagad mat, lite frukt och ett glas mjölk

19.30-19.50 mellis
En macka med ost och smör, te.

Jag har inte fullt schema än så min mat kommer att ökas på. Tillbehören till youghurt finns i flera former, ex sylt och äppelmos. Man kan även få gröt på morgonen varje morgon och mellis - på helgerna. De flesta har även en ND på kvällen, jag är nog den enda som inte har det än.. PEPPAR PEPPAR FÖR FASEN!

1h till nästa mål, nu kör vi!!


Lillebruuuur!! <3

Tjoho! Morgon här och tvn står på och visar prinsessobröllop! ;)
Frukosten är klar och det var min andra dag med hel portion. Ätit och klart, inget mer med det! :)
Om 30min är det näringsdryck, mocca står på schemat, vet inte hur jag tänkte där, brukar ju ta vanilj ..

Att fokusera här och nu har hjälpt mig jättemkt i det här.
Bästa då? Lillebror är hemma!! Pratade just med honom i tlfn - underbart! Visste inte att jg kunde sakna honom såhär mkt! <3


Ny fråga

Frågor;
Vad består en hel frukost på Capio av?
Och hur mycket är ett halvt/ helt mellanmål?
Ha det bra. Och försök nu lämpa på. Någon gång måste du ju gå den hårda vägen till det friska livet. Detta är inte något lvärdigt liv Denise.

Svar; hel frukost är fil/yoghurt upp till en viss kant, tillbehör (ex. Sylt, äppelmos, fröblandning, russin, katrinplommon) och ett täcke av flingor. Kan utökas med en macka men dit har jag inte kommit än. Kaffe/te och juice.

Mellanmålet på förmiddagen består av samma sak som frukosten, samma mängd minus macka och jouice. Ett glad vatten.

Kvällsmålet är en macka och en ND (vilket jag inte heller har än, men det kmr väl snart, peppar peppar)

Hoppas att jag lyckats svara på lite funderingar. Tveka inte att fråga om det skulle vara ngt :) nu är det mellis, ciao!


Svenska nationaldagen

Vaknade upp till en god frukost, imorgon blir det ökning på den till full portion dock.. Samma sak med eftermiddagsmemmiset - full portion.
Längtar inte men jag vill ju bli frisk, så varför inte liksom? :)

Näringsdrycker är tagen och snart är det lunch.. Försöker ställa in mig på pasta som för mig är jobbigast. Men det fixar vi va ? ;)

För i övrigt är det svenska nationaldagen Och vi patienter har suttit med pärlplattor och papper som vi klätt i den svenska flaggans anda!
Nä nu äre lunch, chao!


Svullen mage

Mitt allra största problem för mig är att magen svullnar upp till en boll. När man avbryter en svält och börjar äta igen skyndar all näring ner till magen för att rädda den mängd orkan man utsatt för nedbrännande. Dessutom kan man förstå att är man smal ser man lättare bukfyllan (maten). Så Bullen på magen är egentligen inget konstigt.

Som sagt, haft jätteproblem med detta men tänkte efter nu när jag såg mig själv i spegeln. Att det är inget konstigt och tittar jag på andra tycker jag att det är lite gulligt. Så det borde ju vara så för mig också :)