vad behöver jag? varför blöder jag? vem behöver jag?

 
aloah!
morgonen började med en lång sovmorgon, inte mig emot.
men dagen följde i en mer hektisk ton. frukosten gick inte alls bra, den gick inte ned helt enkelt. ingen bra start och dagen fortsatte rent åt helvete. det destruktiva tog form, trots att jag ringde ett "hjälp-samtalen" ett nummer jag fått av min psykolog som jag ska ringa när jag mår dåligt. det hjälpte inte.
 
det destruktiva ville utvecklas, famlade efter missbruk, hittade inte det jag sökte. utom det var det enda som hindrade mig från att göra illa mig själv mer, var att kommer jag in till sjukhuset i detta skick, ännu en gång - lägger dem in mig. och det finns inget värre eller mer skrämmande än inläggning. jag. vill. verkligen. inte.
 
la mig i sängen och ville ruttna bort. mamma kom och pratade med mig. hon är rädd, orolig. förstår henne, skulle jag också vara. jag skulle aldrig ens stå ut med att ha en dotter som mig. min mamma är stark. hon letar fram styrkan varän vi befinner oss. hon kämpar för mig när inte jag gör det. det kommer jag aldrig kunna tacka nog för.
 
när vi pratade kom jag till en hemsk insikt. jag bryr mig inte. allt blir så likgiltigt då jag inte bryr mig om jag överlever eller inte. jag sitter inne med så mycket självhat och besvikelse att jag kommit till den punkt att det ibland skulle kännas skönt att bara få slippa allt, om än bara för en liten stund. hemska tanke.
 
jag har inte tänkt så förut, även om jag känt så. allt blir en dimma och tårarna rullar. jag förstår inte riktigt vad som för mig gör det mycket lättare att hata än att älska. varför är jag i mina ögon inte värd något? varför är orden så främmande och omöjliga att tro på? jag vet inte.

lilla morgonen

 
Goderförmiddag mitt herrskap! :)
seg morgon i sängen, så blir det när man är ledig, men snart blir det en liten promenad med mamma. hoppas att solen håller i sig!
nya hallen börjar ta form, mycket fint. :) nej nu är mamma redo, skriver mer sen. ciiiao

påskångest

 
tjo!
sitter här i sängen med en rejäl klick ångest. tog just två oxascand och två lergigan, hoppas att det hjälper annars vet jag inte hur denna kväll blir. kanske sittandes i rummet med ett stort svart moln ovanför huvudet. en dödskalle och lite onda fenomen iblandat.
 
konstigt ändå.. hade en bra dag med pappa igår. vi satte oss i bilen på förmiddagen för att åka till SCÄ, därefter blev det en liten sväng i vällingby. gina tricot mer specifikt - vi köpte två påsk"överraskningar" som ligger i mitt kommande påskägg, är väldigt nöjd och pappa är världens bästa :) ett par solglasögon och påskmust följde även med hem. en liten promenad i solen och sen bara slappa innan kvällen tog vid och jag fick skjuts till mamma. :)
 
idag har pappa varit över på fika, sen gjorde jag och mamma en svängom, bla till soptippen. köpte även ett nytt mobilskal till min nyhämtade iphone. känner mig inte lika handikappad längre. ;)

 
annars har jag bara spunnit vidare på en idé gällande min storebrors julklapp till mig. har bollat lite med pappa som är possitiv, känns skönt :) kommer bli fint, bara placeringen jag filar på ;) mer om det i nästa inlägg!
 
glad påsk på er alla!!

att vara stark

 
okej, nu tar vi nya tag.
jag vill inte vara den som sitter och klagar för varje fall. gnäller för varje resning. jag vill ju bara bli frisk, men jag vet att det inte bara kommer till en. man måste jobba, hårt. fråga mig inte varför för jag ville aldrig hamna här och nu är jag den som måste kämpa som ett värsta för att få något sånärt bra liv. varför just jag?
 

frihet får man inte,
det tar man sig.
 

I'm so sorry for what I've become

 
She wasn't born anorexic, but nowadays she suffers,
Praying to a God she never believed in to stop it.
 
 
Now she's feeling drowsy, lousy,
thinking maybe this world's better off without me
 
I'm so sorry for all that I've done,
I'm so sorry for what I've become.
I'm so sorry, so sorry for wasting your time,
I can't hold you back 'cuz I'm losing my mind.
I'm so sorry for all that I've done,
I'm so sorry for what I've become.
I'm so sorry, so sorry for wasting your time,
I can't hold you back 'cuz I'm losing my mind.

fast föda

 
gårdagens första måltid på bild. riktigt stolt. hundra år sedan jag åt annat än flytande,, senast var nog i december. men det går, om man "bara" kämpar på. sakta med säkert kan man hitta tillbaka. det måste jag tro på.
mammas goda bröd,½ägg, apelsin och movicol med saft. ;)
inte lika fin bild dock.. ska skärpa mig på den planen ;)
 
i tisdags kom båda mina bröder ned till pappa på middag. tanken var att fira lillebror lite innan, för han är bortrest på sin födelsedag första maj.. egentligen skulle jag inte komma för min mage levde det onda livet. men jag tog min värmekudde under armen och åkte dit. såhär i efterhand är jag glad att jag åkte. allt kul med lite get togheter med familjen :)
 
nu ska jag ska möta upp mamma inför min psykolog.. ha en bäst dag!
ciao!

i hit the bottom

när jag inte tar bort dina fingrar kring min hals.
när jag låter dig hålla ditt strypgrepp.
men när du kväver mitt inre..

I hit the bottom so fast that my head was spinning 'round for days,
,
But I will never give up, no I'll never give up

What am I fighting for,
There must me something more,
For all these words I've said,

Said I'm ok but I know how to lie,
But I will never give up, no I'll never give up

What am I fighting for
What am I fighting for

I will never give up, no I'll never give up


SPA

 
nääämeen guud nu glömde jag ju berätta om en till bästa sak! jag, mamma och lillebror gick upp lite tidigt för att åka till axelsons spå för en varsin massage, huuuuuur sköönt som helst! ville bara stanna där för all tid! åh!
 
haha en dam och herre satte ned fötterna i ett varsitt bad med fiskar i. kvinnan skrattade hejdlöst och fick med sig mig och mamma i skrattet, hah, vistelsen började bra med andra ord ;)
 
summa kademumma; hur skönt som helst! tack världens bästa mamma! :D

bra start på helgen!

 
woop woop!
igår var ingen dålig dag, ni! hade det hur bäst som helst med min fina vän jenniföör. hur kul som helst, umgås, spela spel, gå ned till centrum och köpa skor och nytt spel.. även om yatzy kan hålla oss igång ett tag!
shame on us som inte sätts sen innan jul, men vi hade julklappsutdelning igår istället. fick två jättesöta grisar och ett par uggle-strumpor. TAAACK :D
 
idag bär det av igen. tanken var friidrotts-reunion, men det ser bara ut som att vi blir fyra, men det blir säkert jättekul ändå! ska snart putta på sminket och dra mig mot stan, wiihooo! :D
hoppas att ni får en lika bra helg som jag! :D

kommentar

 
jag är så nyfiken! hur går det för dig? får du någon vård nu? hur och äter du på dagarna? är du ensam hemma eller är någon med dig? Styrkekramar! Puss
 

 

Hejsan! :)
det går lite upp och ned.. sen jag blev utskriven från dagvården den 14/12 går jag endast på öppenvård en dag i veckan. under sista veckan på dagvården blev jag inlagd på sjukhus för bukspottskörtelinflammation för andra gången. efter det har jag bara druckigt näringsdrycker, alltså ingen fast föda utom lite sallad här och där. 
 
nu senaste veckan har jag börjat att försöka få in en frukost - yoghurt och flingor. spyr ibland och ibland inte..
var hos min behandlare idag och vi (jag) ska börja skriva ett matschema, försöka äta fast föda frukost, lunch och middag. börja med lite halvportioner och kompensera med näringsdryck..
 
det var prat om "Idun", en behandling där man är var tredje vecka, 9-15, går ut och äter lunch tillsammans med de andra patienterna, utan behandlare, men det verkar bli först efter sommaren som vi tycktes kunna planera.. :)
 
är oftast hemma själv på morgonarna och förmiddagarna.. pappa är hemma på dagarna så nu kan jag bara gå dit om jag inte vill vara ensam, mamma jobbar :)
puuuss !
 

tisdag

hej hopp!
fin dag sluter sig till kväll och går mot mörkret. men inte gör det mig något. har mått bra hela dagen efter att lillebror startade dagen med ett "godmorgon" (betyder för mig, allt han säger och gör) <3
slog mitt rekort i mobilprat med en superfin tjej, lite över 3h, det ni ;) folk som klagar på att jag aldrig kan prata i tlfn - well, smach that! ;) gick en promenad i fina solen, uträttade ett köp på apoteket och mina kära tuggummin. ;)
slog in en födelsedagspresent till pappa och städade rummet, torkade lite på golvet. uträttade ett annat tlfnärende och dagen har bara rullat på. hur bra som helst ! :)
 
hoppas att ni också haft en bra dag! woop woop!

mello^^

 
idag taggar vi inför melodifestivalen! ;)
 

ut ur anorexin, om jag fick välja

 
solen är här och det med glädje, säger man och så går solen imoln..

hur som haver. tog sovmorgon och försökte äta lite yoghurt till frukost. vill verkligen nu. trotsade min tlfnrädsla och pratade lite i den, sen gick mor min och jag ut på en promenad. pratade om allt mellan himel och jord. uppskattade det massor, och uppskattar mamma så mkt.
pratade som vanligt lite om anorexin. hur jag ska ta mig ur helvetet, när och var. känner en känsla jag inte gjort på länge. kämparglöd. allt har bara varit som nollställt för mig. kännt ett sånt tryck över axlar och bröst. väldigt kvävd.
som att alla i desperata försök att hjälpa mig, glömmer att lyssna på mig. som att jag blir påprackad massa hjälp som jag inte kan ta emot på grund av just den känslan - att vara kvävd. sen blir det till att det i andras öron och ögon blir att jag inte vill. att jag bara jobbar emot. osv.. det är inte så, men nej jag kan inte ta emot någora verktyg om det fortsätter såhär. jag vill börja själv. om jag skulle få bestämma helt själv,
 
skulle jag vilja gå kvar på öppenvården för vägning och matschemaplanering. gå till min braiga psykolog och börja äta själv, lite i taget varje dag. men utan att vara instängd på en enhet - jag blir bara sjukare där. instängd i en miljö som bara handlar om ätstörningar, fusk och trassel. jag vill kunna vara ute i det sociala. sen när jag kommit en bit kanske jag vill gå på "IDUN" för den där sista spurten. nu har jag tänkt, och jag vet vad jag vill och hoppas och vet att jag är stark nog att klara mig ur detta.
 

övergran

hej alla fina! vaknade tidigt, men ploppade i ipoden igen och försökte sova lite extra, gick väl lite si och sådär. men det betder kanske att jag somnar snabbt ikväll! ;)
sängen var dock så sjön att inte mkt blev gjort i far min kom och hämtade upp mig vid 12.30-13.00. hah, typiskt,
 
vi åkte till plantagen och skaffade oss en fin liten plastblomma som vi sen lät oss följa med till övergran. visiten var att träffa farfar och lägga blomma på graven. skottade bort lite snö och det blev himla fint. :)
 
körde omkring där lite och påmindes av olika saker från barndomen och vistelsen med farfar när han fortfarande var på jorden och sprang 60m med mig och lillebror(som blev lite grinig där över förlusterna, häh) det jag minns ;) det var så kul. farfar stod bakom sträcket som om han hade startblock. vi turades om att säga "klara-färdiga-gå"
 
sen hem och slappa framför TVn innan mamma kom och hämtade mig efter jobbet. igår kom hon hem lite tidigare så vi både hann med blomsterlandet (inte min grej) och ett fika. små ljusglimtar i den inombords mörka dagen..
 
nä nu är det dags att sova! Godernatter :)

doktor och snabba kolhydrater

 
hej hopp i lingonskogen!
läget ligger bättre till än på länge, en heldag med far min verkade räcka för att lyfta upp mig ett par meter. wihoo!
började med läkarbesök tidigare än vad någon av oss vanligen inte är vakna på. 9,30. hah.
det enda som höll oss vakna var skrattatackerna när en gammal gubbe passerade oss fyra gånger med ett trallande mummel! varför var det kul, tänker ni? förmodligen bara världens bästa humor! ;)
 
blev dock inte mycket av att reda ut frågetecken hos doktorn inte. eller det mest relevanta var att bukspottskörteln hade verkat återställa sig och att proven från tyskland var på G. svävar väl ned om någon månad eller så.
annars har vi bara tagit det lungt, handlat mat och gått en liten solrunda runt huset, pluggat (läs; pappa) om långsamma och snabba kolhydrater, bra och mindre bra fetter, vad man ska äta för att fylla rätt funktion vid olika behov och åkommor.. pappa hade aldrig hört någon som har för långt kolestrolvärde när 90% av landets över 50åriga befolkning har för högt.
- jag vill helt enkelt inte vara som alla andra ;)
 

nu är jag hos mamma och inväntar "mia på grötö" :) hoppas att ni alla får en bra kväll :)

en bra vecka :)

 
hola amigosar!
hoppas att allt är bra där ute. jag har själv haft en bra dag med pappa, efter en bra vecka. två roliga händelser; ena - i tisdags - ,"middag" på O'learys med pappa, lillebror och storebror. sen bjöd lördagen på ännu mer festligheter med hembjudning hos grannarna, hur lyckat som helst. är superglad att det äntligen gick av stapeln. verkligen en helt underbar familj <3
mina lite galna, men sanna, berättelser satte snurr på vindrickandet och fladdrande öron som inte trodde mina ord. bra att kunna lyfta lite på stämmningen, det tragiska var ju dock att mamma hörde, se om hon någonsin vågar att jag kommer hem till ett ensamt hus ;)
 
maten går väl lite sådär men var på SCÄ igår och vikten hålls och så, så det är lite lungt där iaf. imorgon ska jag och pappa till st: görans för att ta reda på lite provsvar..
 
sen får vi vinka hejdå till lillebrors flickvän som åker iväg runt asien(?) tror jag, med start imorgon, *VINK VINK*
ha det så himla bra nu S! :)

ha det göttt! ;)